vklop računalnika s.rje

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
zadnje čase se mi dogaja, da včasih ne morem vklopiti računalnika (ECS osnovna plošča, core 2 duo)
pomaga le če z mostičkom ročno resetiram bios. poskusil sem že odstraniti vse kartice, diske... pa je vedno enako.
če se računalnik normalno ugasne je ok, če pa zmanjka elektrike, potem pomaga samo reset biosa....
je možno da bi bila težava v bios bateriji ali je kaj drugega?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Mogoče napajalnik serje ali pa kondenzatorji na plati..Bios kot tak nima nobene veze pri fizičnem prižiganju kište, tako da me tole z mostičkom za reset malo mede
frown-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm... a si probal mogoče ga iztaknit iz elektrike za 10minut in vtaknit nazaj, brez da bi resetiral bios? Ker sicer je tudi ena od opcij, da nihanje elektrike zmede nastavitve, samo je to precej redek pojav (meni se je v vseh letih zgodilo samo ene dvakrat)... mogoče če bi pogledal nastavitve biosa, kaj naredi po power fail?

Lp

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
napajalnik po mojem ni kriv, ker se je to dogalo pri dveh različnih, mogoče je res kak kondenzator,
zakaj pa pomaga bios reset pa res ne vem.... mogoče pa bi res moral v biosu nastaviti restart after power failure....

Podobne teme