"Vključeno je pogojno posredovanje klicev"

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ker nikjer ne uspem najti kakšne uporabne informacije o tem sporočilu, ki se mi je pričelo pojavljati vsakič, ko koga kličem, prosim za pomoč še tukaj.
Google najde le dve takšni vprašanji in tudi odgovora, vendar v mojem primeru 'recept' ne deluje.
Aparat je Samsung Galaxy xcover
V nastavitvah imam vse preusmeritve, razen Mobitelove (ki pa se ne pusti izklopiti) izklopljene.
Ker se ne spominjam, od kdaj se to obvestilo pojavlja, možno da že nekaj dni, me zanima:
- ali gre za normalno, neškodljivo obvestilo
- kako to, da ga leto in pol ni bilo
- je to enostavno hrošček Samsunga?
- paničarim brez vzroka (ne bi bilo prvič
wink-1.gif
)

Hvala!

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Se mi zdi, da je to povezano s tem, da dobiš SMS, če nisi dosegljiv.
To storitev izklopiš s SMS ukaznim sporočilom (ne vem iz glave katero je).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala za idejo, vendar to ni to.
Pri nastavitvah SMS-ov imam vklopljeno le eno opcijo, vendar izklop le te ne vpliva na sporočilo.

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Hvala za idejo, vendar to ni to.
Pri nastavitvah SMS-ov imam vklopljeno le eno opcijo, vendar izklop le te ne vpliva na sporočilo.

LP
Ok, tukaj sploh ne razumem, kaj si hotel povedat. Obvestilo se ti prikazuje verjetno zaradi vklopljene storitve "sms zgrešeni klic".

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Se pravi, če imaš izklopljen telefon (ali si brez signala) in te nekdo kliče, po vklopu telefona ne dobiš sporočila o zgrešenem klicu? Te *pomojem* ne moreš vklopit preko menija v telefonu.

In kaj točno misliš s tem
"V nastavitvah imam vse preusmeritve, razen Mobitelove (ki pa se ne pusti izklopiti) izklopljene."?

Pred leti se je enaka težava pojavljala pri iPhoneu, pri nadgradnji na novo verzijo fw, če si telefon uporabljal v "nepodprtem" omrežju. Razlog je bil ravno v tem kar piše BigBoss. Apple je takrat za vsakega podprtega operaterja pripravil svoj skupek nastavitev, ki so med drugim lahko izklopila (in tudi so, vsaj v naših koncih) nadležno sporočilo. Potemtakem sodim, da je prikazovanje sporočila stvar nastavitve telefona oz. njegove programske opreme. Žal ne poznam Androida, da bi vedel kaj in kje popravit, nastavit, spremenit.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm. Priznam, da sem teleban glede teh nastavitev...
Če lahko, mi povej, kje to izklopim.

Hvala.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@blazko: v meniju imam opcijo 'posredovanje klicev', v njej pa 4 možnosti: 'Vedno posreduj', 'Preusmeri ko sem zaseden', 'Posreduj ko ni odgovora' in 'posreduj ko sem nedosegljiv' ta zadnja je edina vklopljena, številka je Mobitelova in je ne morem izklopiti.
LP

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
@blazko: v meniju imam opcijo 'posredovanje klicev', v njej pa 4 možnosti: 'Vedno posreduj', 'Preusmeri ko sem zaseden', 'Posreduj ko ni odgovora' in 'posreduj ko sem nedosegljiv' ta zadnja je edina vklopljena, številka je Mobitelova in je ne morem izklopiti.
LP
In ravno to "povzroca" obvestiilo. Poglej imas kje "preklic vseh preusmeritev".
Mimogrede - katere "Mobitelove" stevilke ne mores zbrisati?

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
če imaš vključen sms zgrešeni klic ne moreš to zbrisati. Edino da si izključiš to storitev.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Te možnosti nisem našel, vendar mi zadošča informacija, da je preusmeritev v predal Mobitela ta, ki jo opisuje to sporočilo (če sem pravilno razumel tvoj odgovor, gr69)
Številka, ki je ne morem brisati je +38641110000.
Ker je ta storitev, torej obvestilo o klicih ko sem nedosegljiv, popolnoma uporabna zadeva, se verjetno ne bom več obremenjeval s tem.
Prosim samo za potrditev, da to ni kakšna neprijetna zadeva, čeprav nisem oseba, ki bi karkoli skrivala pred drugimi, bi mi bilo pa vseeno nekoliko zoprno, če bi vedel, da nekdo namensko sledi prav mojim klicem.

Hvala in lep dan še naprej!