Vivaro/Trafic vs. Transporter

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

je tukaj kakšen uporabnik novega (novejšega) Vivara/Trafica ali Transporterja? Doma smo v fazi nakupa novega, ker je stari od danes naprej (u)pokojen....

Zanima me, kako je z novimi motorji - 2.0 115km dizel v teh kombijih (Opel in Renault imata tako in tako isti motor)?
S starim motorjem 1.9 do 186.000km nismo imeli nobenih težav (razen potisnega ležaja, vse ostalo je bilo brez problemov).
Ker pa nam je zelo všeč novi Transporter, smo si ga tudi pogledali, nimamo pa nobenih izkušenj z motorjem.

Prosim za mnenja uporabnikov.

Pa še to: vozniki T5 - imate dovolj prostora v kabini? Če primerjam T5 in starega Vivara je slednji prava limuzina kar se tiče prostora v kabini.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kupci takšnih vozil so mnenja transporter, pa dolgo nič, pol pa vse ostalo. če seveda denar ni problem. kakovost izdelave, uporabljeni materiali in trpežnost ...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Nimam novega T6, ampak lahko edino T5 lahko opišem in delovanje, vsekakor glede prostornosti spredaj je res da ima Vivaro/Trafic več prostora kot transporter, ampak če bi gledal bi vzel model, ki ima spredaj 2 sedeža. Glede motorja 2.0 ne poznam glede na lastne izkušnje lahko edino rečem od kolega, ki ima ta motor da je zadovoljen, edino sam bi mogoče pogledal po močnejši opciji in ne 115KM ampak 140KM. Treba vedeti da 115 če boš naložil kaj notri je zelo švoh..sam imam 150KM v transporterju pa bi včasih bilo super če bi kakšnih 50 dodatnih gonilo motor
smile-1.gif

Overall če pa pogledal ali trafic/vivaro ali transporter pa vsekakor vw grupa..je pa res da če vzameš malo več opreme, kar krepko cenovno presežeš ostala dva modela..zdej ali dobiš toliko več je pa vprašanje, na katerega vsak ve zase odgovor
smile-1.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Hvala za oba odgovora.

V osnovi gledamo sedeže 1+1, ker ni primerjave z udobjem, če je 1+2.

Zaradi prostornosti se nekako bolj nagibamo k Vivaru, res pa je, da ima Transporter druge prednosti (večja nosilnost, malo daljši tovorni prostor, več opcij opreme...). Če bo Transporter, bo skoraj sigurno 140km motor, ker pri 115km motorju je samo 5-stopenjski menjalnik.
Je pa potem že cena močnejšega precej višja...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Če gledaš 1+1 opcijo potem je vseeno, in bi pri meni ostale dva modela odpadla
smile-1.gif
Bolje je problem, če je 1+2 opcija kjer ni možnosti nastavljanja sedeža po višini naklon itd...tam je tudi veliko manj prostora za sedenje.

Multivan je prava izbira
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.983
113
pri taščici
obcasno trajbam trafica 90 ps 2.0.
tudi z njim sem velikokrat zivcen in zadnji v koloni. Tako da ne vem kako bi nekateri imeli 200 konjev pa bi jih se imeli malo vec. pac dajte cegu iz pod gasa na gas.
naredil nekaj kkm z njim. kmalu po nakupu rabljenega (francoski kao 100 kkm) je odletela varovalka pri cevi za sklopko v menjalniku Ker je bilo treba vzeti menjalnik dol, je bilo popravilo 200+ evrov. zraven smo preventivno menjal se potisni lezaj.
Sicer pa teh slabih 20kkm v enem letu brez vecjih tezav.

transa se peljal sami nekaj 10 km tako da tezko sodim in primerjam.
kupujes ootniskega ali tovornega?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Kupujemo furgona (tovornega s povečano nosilnostjo).

Multivan je kot osebno vozilo ena a, ampak trenutno se kupuje tovorno vozilo, ki se bo uporabljalo še za druge vožnje namesto osebnega vozila.

Smo preizkusili še Transporterja furgona s sedežem, nastavljivim po višini in je za odtenek boljše, ampak za voznika visokega 195cm je neprimeren (tudi jaz, slabih 10cm nižji, imam težave pri vstopanju/izstopanju zaradi plastike pod volanom.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Če gledaš za potniskega mogoče poglej še Peugeot Experta (Jumpy, Scudo).
Transporter (Caravella, Multivan) je klasa zase samo problem je ker je tudi cenovno klasa zase (cenovno celo nad Vianotom).
Traffic/Vivaro so pa cenovno z Expertom samo so bolj "kombijevski".
EDIT: OK vidim, da neumesno.... ne upoštevaj; glede na to da že imaš Multivana ne verjamem da boš šel na kaj drugega
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Če imaš 255 pnevmatike na vozilu potem ugotiviš zakaj rabiš 175KM
grin1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
a se že kje dobijo tehnični podatki za tanovega forda, ki je na sliki?
Predvsem prostor za voznika.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Novi transporter je veliko boljši kot novi. Kakšnih izušenj itak nihče nima ker je model premalo časa na trgu načeloma je pa 2.0 180km veliko tišji kot prejšnji 2.5 174km. Na papirju je2.0 močnejši vendar se mi med vožnjo zdi da je 2.5 bolje potegnil, lahko da občutek vara. Porabi pa 2.0 kakšen liter več kot stari 2.5. Če primerjam zdaj mašine 2.0 ma prevoženih 35.000 km brez problema, medtem ko pri 2.5 smo pri teh kilometrih že menjali menjalnik, malo kasneje še skoraj mašino hehe. No pa novije tudi med vožnjo veliko bolj všeč, ni več modre osvetlitve armature, lepši števci, volan....skratka velik korak naprej
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.983
113
pri taščici
na traficu 275?
homo mislim da omenja najvec 21(2)5.
Kaksen smisel imajo take gume?(pri NDM 3,5t). Aha, jaz imam daljsega, moj je boljsi od sosedovega.
Kot napisano: z 90 ps in 195 gumo sem hitrejsi od 90 % voznikov. Povsod z izjemo kaksnega " vrhniskega" klanca si lahko ob cesti zaradi radarja.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Ne, Fiata oz. PSA trojice ne bi.

Nekako se čedalje bolj nagibamo k Transporterju, našli smo celo rešitev, da bo v kabini nekaj cm več prostora oz. da bosta šla sedeža za nekaj cm bolj nazaj
smile-1.gif