vista inspirate ultimate zahteva geslo

alex1000

Zelenc'
16. jun 2010
13
0
1
Pozdravljeni!
Uporabljam še win Xp in sem pred kratkim naredil obnovitveno točko ins mi je pri zagonu naredilo ,da moram vpisati geslo in uporabniško ime za visto inspirate ultimate vendar tega gesla jz ne vem..poskusil sem tudi v varnem načinu in ne gre....ali mi lahko kakorkoli pomagate.... zelo bi vam bil iz srca hvaležen no najbolj moj sin , ker je sedaj čas počitnic in bi imel tudi nekaj časa da se lahak kaj malega ukvarja z računalnikom....

LP >Alex

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Malo nejasno je.
A je PC instaliran Windows XP?
Ali Windows Vista?
Ali oboje?

alex1000

Zelenc'
16. jun 2010
13
0
1
Ne na PC je inštaliran win xp, za visto pa sploh ne vem, če ej bla inštalirana, baje je bil dodatek za izgled kot vista nekaj v tem smislu...sicer pa ta raæ uporablja sin, ki pa ne živiva skupaj zato ne vem pravi, da ni nič inštaliral...no včeraj se mu je še sesul firefox in pravi, da ga je večkrat vprašalo po geslu glede viste in je kliknil samo v redu in je bilo zadosti...sedaj pa ko se naložijo xp pa hoče imeti za vista geslo in upor. ime katere pa ne vema....se da kaj pomagati ali dam xp čez da ga povozim...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Če je ljubitelj XP še , mu daj gor WINDOWS XP X64 PRO SP2 ,Notranjost je isto kot server 2003 samo style in look je kot XP in tudi delo je isto kot XP. Pa boš imel mir in on tudi pred vsemu kar je na netu .

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je malo preveč eksotično, če mene vprašaš.

alex100, a sploh lahko kaj dela na PC?

alex1000

Zelenc'
16. jun 2010
13
0
1
ne nič ne dela....samo ko se hoče naložiti xp-ji me vpraša za geslo in upor. ime...sej tud boot cd ne zagarbi...kaka pomoč...da bi kje v biosu naredil format diska

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V BIOS-u nimaš kaj formatirati.

A sploh naloži XP? A začne nalagati?

Če boot CD ne zagrabi, je ali v BIOS-u nastavljeno, da ne poganja CD-je, ali nisi tipko pritisnil, ko je zahteval.

alex1000

Zelenc'
16. jun 2010
13
0
1
tud nastavu prioriteto boot-a v biosu, nato se je resetiral in stisnil enter cd rom je oz. cd je zaganal pa vendar vedno pride ta zAHTEVA po up. imenu in geslu...in tud nič ne zahteva d bi karkol pritisnil....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vista inspirate ultimate je custom shell za windowse xp. Če prideš nekako v add/remove programs, je treba izbrisati Bricopack. Če tega ne moreš oz. ga ni, moraš priti do register editorja in izbrisati vse ključe, ki so v zvezi z Bricopack.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Ne more, ker ne pride v windowse. Očitno je bilo prej brez gesla, ali pa je bilo izklopljeno preverjanje in se je pozabilo. Geslo se da sicer ponastaviti, a ni tako enostavno. Če ni na disku nič takega je bolje narediti format in ponovno instalacijo.

Pri instalaciji je treba paziti da se da "new install" in ne "upgrade" ali celo repair, saj potem spet zahteva geslo od uporabnika iz prvotne nastavitve.

P.S.: morda bi se splačalo poizkusiti še z "administrator" in brez gesla, ali pa pravim uporabniškim imenom in kakim geslom ki ga uporabnik pogosto uporablja. Ne boste verjeli v koliko računalnikov sem že prišel na ta način (ko smo šli na SBS 2008 je bilo ful pritožb ker je bilo z GP nastavljeno da mora biti kompleksnejše geslo in ga niso mogle več dajat po otrocih, psu, možu itd...)