Višina socialne pomoči - prihodki 600€ v treh mese

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
V zadnjih treh mesecih sem imel 600€ prihodkov (julij 400€, avgust 200€) - izplačilo zaostalih obveznosti. Namen imam zaprositi za denarno socialno pomoč, dokler ne najdem nove službe. Lahko teh 600€ vpliva na višino odmerjene denarne pomoči?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
Samo tolk, če mogoče ne veš.

Socialna pomoč se vrača, ali pa se država vpiše na tvoje premoženje kot dedič.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Sem seznanjem s tem. Nimam premoženja. Imam namen vrnit, ko dobim službo.

Zanima me samo, če lahko prihodki 600€ v zadnjih treh mesecih, vplivajo na višino?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:

Zaradi tega, da si bodo dediči delili moje premoženje naj sedaj jaz stradam
stupid-1.gif

Če si dediči želijo mojo zapuščino, mi pa naj oni sedaj denarno pomagajo, da ne bom rabil prositi za socialno pomoč.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Sem seznanjem s tem. Nimam premoženja. Imam namen vrnit, ko dobim službo.

Zanima me samo, če lahko prihodki 600€ v zadnjih treh mesecih, vplivajo na višino?

Ja, tvoji prihodki vplivajo na višino socialne pomoči.

Glede vračanja pa ne skrbi - vrača se samo po tvoji smrti iz zapuščine. Če nisi trapast slovenček, ki bo do smrti stradal samo, da bodo imeli vnuki potem nekaj za sproti, ti je lahko gladko vseeno za to.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
Ne gre zato, ali bo posameznik stradal ali ne.

Gre samo za to, da je bolje biti obveščen, kot pa ne.

PS Sicer je pa spraševalec že sam odgovoril, da je seznanjen in kako namerava postopati.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:

In lih tukaj se v zadnjih letih naokrog valja dezinformacija, da je treba socialno pomoč vračati kao takoj, ko dobiš službo...

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Edina neznanka pri tem mi je, če se nabijajo kakšne obresti. Če ne, potem res ni problem.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Obresti se ne smejo nabijat... Hujša kršitev zakonodaje, če se nabijajo...

Kar se vračanje tiče, bodo pa itak ljudje odvetnike jemali in se bodo vrstile pritožbe, ker je enostavno pomanjkanje delovnih mest in ni druge variante...

Če je oseba imela status invalida se pa naj ne bi smelo nič vračat, in nobenih plomb zapisovat, kolikor mi je znano...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:

In lih tukaj se v zadnjih letih naokrog valja dezinformacija, da je treba socialno pomoč vračati kao takoj, ko dobiš službo...

nekje sem bral, da takoj. nisem prepričan a socialna ali bpp, ampak nekaj je bilo takoj.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:

Zaradi tega, da si bodo dediči delili moje premoženje naj sedaj jaz stradam
stupid-1.gif

Če si dediči želijo mojo zapuščino, mi pa naj oni sedaj denarno pomagajo, da ne bom rabil prositi za socialno pomoč.

Si eden redkih,z katerim se strinjam. Razni dediči, ki so jih polna usta gneva čez to socialno državo, za svoje starše pa ne bi dali niti centa, dediščino bi pa grabili, požeruhi. Sam sem mnenja, da je treba ljudem pomagat, tudi z nekimi dodatki, njihova lastnina se prepiše na tistega, ki daje to pomoč, ko pa varovanec umre, se pa poračuna.
Drugače pa, komu na čast je pa nekdo upravičen do nekega državnega denarja in zakaj, če ima premoženje?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Kot so že omenili, teh 600€ se seveda upošteva, če si prejel v 3 mesecih pred vložitvijo vloge za DSP. Sem skoraj ziher, da zaradi teh 600€ ne boš dobil DSP, ali pa boš dobil smešen znesek. Če počakaš do datuma, ko bojo zadnji 3 meseci prosti prilivov na tvoj račun, boš pa dobil. In če jo prejemaš do enega leta, je ni treba vračati.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Upam da ste premoženje ki ga boste zastavili za pomoč v preteklosti zaslužili in ne podedovali. Poznam kar nekaj ”sposobnežev” ki so na tak način celo življenje lepo živeli, se tožarili za dediščino, katero so celo zapili ali pa dali za dom upokojencev (pri starosti 50 let)

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Po prebranem sodeč, najprej dobiš odločbo za 3 mesece in potem daš ponovno vlogo. Če se mi zdaj upošteva 600€ in dobim za tri mesece nižjo pomoč, dobim potem z naslednjo odločbo polno? Ker teh 600€ je kar nekaj manj kot bi dobil socialne v treh mesecih (beri ravno za položnice).

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Imel sem podobni primer kot ti. Prvi mesec sem dobil malo (okrog 100 evrov manj), sem pa zato še enkrat izpolnil vlogo čez en mesec in dobil polni znesek. Tako mi je svetovala gospa na socialni. Je pa bilo to pred 4-5 leti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:

Plus to, da je sploh treba vračat, kar velja samo za tiste, ki imajo nepremičnine...tisti ki pa nimajo nič, pa ne rabijo vračat, oz ne velja tisti člen za njih

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ja ni kaj, ko človek potrebuje pomoč od sorodnikov nebi noben pomagal, ko pa zapusti manjšo kmetijo, stanovanje se stepejo.
Penzije bodo nekaj takega, tist kar si si zalužu s 20-30-40 letno dobo + socialna in po smrti bo država vzela nepremičnino.

Daš vlogo in počakaš odločbo, trajal bo 2-3 tedne. Vsekakor polne ne dobiš, ker se ti teh 600 evrov upošteva.