Višanje vozila

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Torej po skoraj enem letu mučenja in času, ko je potrebno opravit menjavo amortizerjev sem se že napol odločil, da gredo Eibachovi fedri z avta DOL in da se namesti spet originalne!
evil.gif

Zgodba pa je sledeča: kupil sem rabljeni avto, ki je imel malo pred tem opravljen poseg nižanja podvozja (vozilo je bilo v lasti nežnejšega spola, pa se ji je luštno zdelo če se avto malo spusti na tla), papirje sem dobil poleg (potrdilo o montaži, izpis optike in TUV) samo v enem letu pa pol nisem imel časa oddit na LPP po homologacijo (na tehničnem niso nikoli težili, organi pa me tudi niso povohali).

Seveda sem v prvem tednu po nakupu vozila ugotovil, da je kamenje na cesti nevarno (posledično menjava karterja) in da so luknje precej trde; da so naše rovte polne prehodov, kjer če ne greš diagonalno podrsaš "od spodej" in da je plastična zaščita podvozja uporabna stvar samo če jo dodatno podkrepiš z vezicami. No pa da raznorazno svinjarijo, ki se pobere po cesti občasno moraš očistit z rok in ostalih izboklin na dnu!
10.gif

Z letnimi gumami je vsakodnevna vožnja napor za hrbtenico in živce. Z zimskimi sedaj je malo boljše! Ležeæi policaji so sovražniki, bolj kot tisti živi in stoječi!
10.gif
Pločnik je neprehodno področje (ovira), parkiranje pa tudi samo do varne oddaljenosti od robnika. 10 cm snega fino čisto podvozje, kar pa ne velja za makadam .. peskanje namreč še ni potrebno, se pa (ne)prostovolno izvaja ob vsaki vožnji po takem terenu.

Tudi mehaniko so veseli .. če hočejo dat avto na dvigalo morajo spustiti tiste vijačne gumice (x4) kar traja kar nekaj časa! Sem zadnič razmišljal kako je če gre k vragu guma .. se da na dvigalki avto dvignit? Verjetno moraš skopat malo luknje da jo stlačiš pod avto!
17758-icon_confused.gif

Skratka naj mi en pove, zakaj imeti 3cm manj če imaš lahko več in nič (oz. manj) zgoraj omenjenih težav? Sam sicer ne divjam, je pa res lepo zapeljati hitreje skozi ovinke ... samo jeba ker te sredi ovinka čaka kamen, luknja ali pa kaj podobnega!

Koliko je razlike med serijskim in -30mm vzmetmi? Se bo avto res toliko slabše peljal? Bo ratal kaj bolj udoben (al naj kupim francoza)?
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
btw: francozi s hidravliko imajo eno izmed najboljših leg v svojem razredu....
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na tvoje pisanje imaš neko extremno nižanje. Jah, če bi bili pri nizkem avtu sami plusi, bi vsi serijsko bili takšni. Meni apex fedre že pol leta stojijo v garaži (-3,5cm), pa se še zdaj odločam ali jih dat gor ali ne...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede na tvoje pisanje imaš neko extremno nižanje. Jah, če bi bili pri nizkem avtu sami plusi, bi vsi serijsko bili takšni. Meni apex fedre že pol leta stojijo v garaži (-3,5cm), pa se še zdaj odločam ali jih dat gor ali ne...

Ne vem če je ravno ekstremno .. klasične Eibach vzmeti za -3 cm. Se pa verjetno pozna tudi zaradi dolžine ... krajši avto ni toliko dovzeten za težave, ki sem jih naštel.

Sem osebno pristaš "trdih" avtov .. ampak do neke mere; tipičen nemec je zame ravno prav, samo tole z nižanjem je pa res skrajno neudobno. Skratka, osebno sem skrajno razočaran nad višino, ker prinaša 10x več problemov kot koristi, če uporabljaš avto za svoj namen.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mogoče bi ga pa dvignil na prvotno raven in ŠE nekoliko višje...se dobijo nekakšne gume prav za ta namen:

Weitec Höherlegungskit VW Passat Typ 35i Vorderachse

Bestell-Nr.: 68530034
VW, Modell: Passat, Typ: 35i,
Baujahr ab 04/1988
Höherlegung : 15 mm
Verwendungsbereich : vorne
Limousine / Variant (Kombi)
Vorteile : Mehr Bodenfreiheit
Offroad Optik / Radfreigängigkeit
Niveauausgleich
Weitec Spring Distance Kit mit TÜV53,10 €

http://www.cartuningpoint.de/shop/

picb1eb935a2e47607.JPG

Dvigneš spredi, zadi oboje, kakor ti paše
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
To je ubistvu kit, ki naredi iz passata "cross passata" al kaj so že une verzije VWjev, ki so našminkani za teren!
evil.gif

A pa ta stvar dejansko deluje? Mislim, če imaš kakšen 4motion dobiš že napol terenca na koncu!
zmaga.gif

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
si bom sposodil temo
cool-1.gif

A je tudi kakšna dobra varianta za dvigniti serijskega Tiguana. Saj ne da je serijski nizek, vedar ga bi vseeno dvignil za kake 3-5cm. Ali se potem posledični pozna tudi večja obraba polosovin?

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Na cartuningpoint takega izdelak za Tiguana ni...niti za Touarega
confused-1.gif

Sem pa 100% da se da kaj storiti pri kakih offroad strokovnjakih

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se da, samo se jim pri nas ne da ukvarjati s tem.. mamut in marolt tako pravita.