Visa electron in Abanka

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Hola!

Je še kdo dobil obvestilo, da nam bodo po novem začeli zaračunavati vodenje računa, če imaš pri njih samo viso electron?
10.gif

Lithium

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Jaz sem si dal 2 tedna nazaj narediti viso electron in je rekla da je free of charge. Kaj jebejo zdaj, banda :]

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
0,95€ mesečno oz. če imaš že e-bančništvo potem je 0.85€ +0.42€ mesečno.

Lithium

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Hola!

Je še kdo dobil obvestilo, da nam bodo po novem začeli zaračunavati vodenje računa, če imaš pri njih samo viso electron?
10.gif

Lithium

Kje in kdaj je bilo obvestilo? Zdaj nisem imel prometa, pa nisem dobil izpiska. Je bilo mogoče zraven izpiska?

Verjetno bom potem kar zaprl - mi nemške direktbanke pokrijejo vse tovrstne storitve za 0 tojrov na mesec.
wink-1.gif
Da o tem, da imajo obvestilo o spremembi pogojev zaradi EU zahtev z dnem 1.11. objavljeno že od začetka septembra (in še relativno velikodušen čas, v katerem se lahko odločimo, če nam novi pogoji ne ustrezajo), medtem ko naše banke še danes v glavnem mutijo, da bodo novi pogoji "na voljo v naslednjih dneh v poslovalnicah in na spletnih straneh".

Drugače pa - folk, če vam bodo težili z zaračunanjem "storitve zapiranja računa", v tem primeru (zapiranje zaradi enostransko spremenjenih pogojev na njihovi strani) tega ni potrebno plačati!
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
Tudi pri nas (tudi v abanki) piše, da bodo zaradi novega zakona o PP spremenili določene pogoje zaradi "vzpostavljanja enotnega trga plačilnih storitev na območju Evropske unije, uporabnikom zagotavlja večjo zaščito in informiranost, med drugim vnaprejšnje obveščanje o spremembah pogojev izvajanja plačilnih storitev." In napotilo na Uradni list 59/2009:)
Pri Vizi Elektron gre res za to, da v bistvu vsiljujejo elektronski Aračun.
In seveda res je stroškov "storitve zapiranja računa" banke v tem primeru ne smejo zaračunati (mislim pa, da nekje obstaja navodilo, da sploh ne smejo tega raračunavati)

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.997
3.652
113
Niti ni bilo za pričakovati, da bo zadeva večno brezplačna. Gotovinski osebni račun (Gotovinski Aračun) bo sicer ostal brezplačen, vendar ne bo omogočal Visa kartice, za katero boš rabil na novo uvedeni Elektronski Aračun, kjer ti bojo obračunavali že zgoraj zapisane stroške vodenja.

V mojem primeru prehod na drugo banko ne pride v poštev, nimam rednih mesečnih prilivov in tako ne morem imeti drugega računa kot tega, ki ne zahteva rednih mesečnih prilivov.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Ja, pa je bilo za pricakovati, da bo zadeva vecno brezplacna.
wink-1.gif
Navsezadnje nimajo s tabo nobenih stroskov, ampak si ti tisti, ki jim denar notri prinasas, da ga lahko obracajo.

Eniuej... na njihovi spletni strani v izvlecku nove tarife pise tako za Aracun gotovinski kot Aracun elektronski, da je brez narocnine. Potem pa imajo probleme pri komuniciranju o svojih storitvah - to me spominja na NLB (na treh koncih trije razlicni odgovori)...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all
Počasi se bodo razmere normalizirale in zastonjskih kosil ne bo.. Temu ki pa pravi da banka nima stroškov z njim... Seveda jih ima, od tebe pa nima nič. Banka ni dobrodelna ustanova in živi od posojanja denarja... Tvoj denar posoja pač naprej; in če ga ti na računu nimaš (pa niti minusa da bi ga posojala tebi) si banki tržno nezanimiv, saj ima s tabo samo stroške... Get it once.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Jest mam recimo viso electron izključno za plačevanje preko neta in na raznoraznih čudnih krajih v tujini.
Od tega vlečejo provizijo, kakor jest vem, plus to da plus na računu obračunavajo po 0,000000000000000000001% - enkrat letno.

Zdej pa ti men povej prjatu, kdo ma zgubo? Jest neki malga, ni omembe vredno. Trgovec/hotel/pumpa votever kjer jest plačujem mensezdi 3%... banka pa... hm? Free lunch? Za koga?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Kdo pravi, da od mene nima nic. Moj denar posojajo naprej in mastijo se preko provizij, ker skoraj izkljucno plastiko uporabljam. Zato nimajo kaj dodatno zaracunavat. Ampak pustimo to, se bom pac "prilagodil razmeram" in zaprl A-racun, moj denar pa bo do nadaljnjega ostajal tam, kot je bil denar starih starsev in njihovih prednikov - pri Nemcih in Avstrijcih.
smirk-1.gif

Da se bodo zadeve normalizirale - ja, verjetno se bodo (zlasti se, ko se NLB enkrat razhajka), vendar to pomeni, da se bodo cene priblizale tistim, ki jih ima denimo Sparkasse. Mislim, da se le-ta se najbolj pribliza kaksnim nemskim ali nizozemskim bankam.
aplauz.gif
(Ne pa tistim, ki jih imata Unicredit in NLB...)

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
ksz...

A če hočeš pri njih odpret Visa Electron, a moraš prejemati OD na njihovo banko al to ni povezano? Jaz bi recimo pri njih odprl račun in imel na njem tudi Viso Electron, a je to možno?

A je pri nas še kaka banka, pri kateri lahko odprem Viso Electron?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all
Počasi se bodo razmere normalizirale in zastonjskih kosil ne bo.. Temu ki pa pravi da banka nima stroškov z njim... Seveda jih ima, od tebe pa nima nič. Banka ni dobrodelna ustanova in živi od posojanja denarja... Tvoj denar posoja pač naprej; in če ga ti na računu nimaš (pa niti minusa da bi ga posojala tebi) si banki tržno nezanimiv, saj ima s tabo samo stroške... Get it once.
- če si v minusu, ti financiraš bako po "zanivimih" obrestnih merah
- če sem v krepkem plusu, zakaj še vedno plačujem stroške
sprasujem se.gif
(pa ne mi z onih 0,000001% obresti na pozitvno stanje)

Za banko se bom jokal, ko bom v naprednem stadiju alchajmerja...

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Na Abanki lahko odpreš Viso electron, pa ni potrebno, da tja prejemaš OD.

Viso Electron poznata tudi Banka Celje in Koper (a mislim, da moraš pri njiju dobivati na račun OD).

Lithium

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
- če si v minusu, ti financiraš bako po "zanivimih" obrestnih merah
- če sem v krepkem plusu, zakaj še vedno plačujem stroške
sprasujem se.gif
(pa ne mi z onih 0,000001% obresti na pozitvno stanje)
Za banko se bom jokal, ko bom v naprednem stadiju alchajmerja...

aplauz.gif

Zdaj sem pa tudi jaz dobil famozno obvestilo od Abanke. Tole blebetanje in mlatenje prazne slame v stilu "se bolj uporaben" me spominja na tiste case, ko sem bil se pri NLB.
smirk-1.gif
Edina sprememba je poimenovanje in zaracunavanje (slednje sicer s 1.1., ampak vseeno).

Torej ce prav razumem lahko po 1.11. zaradi novega zakona ("z njim se vzpostavlja enotni trg placilnih storitev na obmocju EU") placo dobivam, ce hocem, magari na nizozemsko ali nemsko banko? ABM-AMRO je se bolj ugoden od nase Sparkasse...
grims-1.gif