Visa ali MasterCard

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Menjam banko pa so mi na novi banki svetovali naj namesto MasterCard vzamem raje Viso. Stroški so popolnoma enaki pri obeh, tudi ostali pogoji so enaki, edino promet pri Visi se menda bolj ažurno prikazuje v spletni banki (pri MC imam izkušnje, da je tudi po 20ur zamika) pa menda je bolj razširjena po svetu.

Kaj pravite ostali, kakšne so vaše izkušnje?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
pomojem, čist vseen pes. Za kaj pa potrebuješ kreditno kartico? Internet nakupovanje ali pač kredit?

lp

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Internet, plačevanja goriva na potovanjih (precej) in po potrebi še kak nakup če zmanjka gotovine kje na drugem koncu sveta (letos pade indonezija)

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Jaz prisegam na VISO - do sedaj nisem nobenih probolemov niti ko so mi jo spleli (in to v Libanonu, kljub temu da so naredili že 3 transakcije). Ko so sodelavcu v JAR-u spleli MC so mu obesili 3k€ ki so jih uspeli zapravit. Doživel pa sem da so na plačilnem mestu MC preverjali v njihovem centru - potem pa si predstavljaj kako ti je nerodno ko maš poslovne partneje in te čekirajo.
Kakorkoli se boš odločil si uredi max. dnevni dvig ki ga lahko spreminjaš preko neta.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Kreditno kartico imam iz točno enakih razlogov kot ti, sem na SKB in imam VISO. Nikoli še nobenih problemov, edino po čemer so me povprašali do zdaj je bilo enkrat v Švici, od kje sem , ker je bil prodajalki tak všeč design kartice
cheer.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ista stvar, azurnost pa itak ni pomembna, saj so nove "chip-ane", torej vsako placilo autoriziras z PINom, odliv iz racuna pa je itak 1x mesecno.

Prej sem imel klasicno viso, pa zlato, zdaj klasicni master..... isto sranje drugo pakovanje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če si veliko v tujini - obe. Kaj je namreč hujšega, če ti ena kartica zašteka in si mrzel oz. brez gotovine?
Sam imam 3 različne kartice (Visa, MC, Diners) prav zaradi tega razloga... So me iz Avtorizacijskega centrana predvečer potoovanja poklicali in sporočili da so mi blokirali kartico (zgodba v TC Mekur Kranj pred leti) zaradi morebitne zlorabe... Če bi imel eno samo kartico kaj bi naredil v soboto zvečer? Vzel robček in se obrisal pod nosom...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Meni maestro, ki je pogosto uporabna tudi v tujini in še ena plačilna povsem zadoščata.

@avtor: Mc in Visa sta pomoje isti šmorn, jst bi se na banki pozanimal le to; pri kateri kartici je možno predčasno poplačilo . Meni je pač fajn, da se vsak mesec lahko tudi predčasno losam dolgov.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

jaz z navadno plačilno nisem imel nikjer v tujini težav, recimo Rusija, Poljska in Srbijo kot recimo bolj vprašljive.
Kreditno pa sem zaenkrat uporabil le za plačila preko interneta: ebay, rezervacije letov in hotelov.

lp