virus?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Napaka je v aplikaciji Hangouts. Dokler nebo popravka je pač ne uporabljaj
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Napaka je v aplikaciji Hangouts. Dokler nebo popravka je pač ne uporabljaj
wink-1.gif

Si sploh prebral novico? Napaka je v samem OSu in je čisto vseeno katero SMS/MMS aplikacijo uporabljaš.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Drugje sem prebral komentarje, da je napaka v omenjenem appu. Pol pa tolko hujše.. Precej folka uporablja spletno banko, ima podatke o kreditnih, btc denarnice itd... Google pa ve za napako že od aprila, pa še ni popravkov?! Sem mislo, da googlu ni tak čist vseeno za uporabnike pa je očitno drugače.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Če bi dobro prebral, bi vedel, da je google že naredil popravke in jih izdal na nexus napravah že junija. Kdaj ga bodo pa drugi dobili, pa je odvisno od ostalih proizvajalcev. Pa tudi piše, da do sedaj še ni znano, da bi se katerikoli telefon okužil.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Glede nexus naprav ne piše nič... Kolko pa je dejansko nexus android naprav med uporabniki? Mogoče 15%, pa še to je verjetno hudo pretirana cifra.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Če imaš hangouts app gor je bolj nevarno, ker ta v naprej procesira sporočila. Pri stock appu pa moraš zagnati aplikacijo in pogledati mms, da se koda zažene. Če imaš pa hangouts, pa si okužen takoj, ko pride mms.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Če imaš hangouts app gor je bolj nevarno, ker ta v naprej procesira sporočila. Pri stock appu pa moraš zagnati aplikacijo in pogledati mms, da se koda zažene. Če imaš pa hangouts, pa si okužen takoj, ko pride mms.

Spet, ni kriv samo Hangouts. Problem je, da se zlonamerna koda zažene kakor hitro telefon "sprocesira" sliko. Hangouts, Messenger in še marsikatere druge aplikacije pa sliko prikažejo kar kot del razširjenega notificationa takoj ob prejetju, zato je telefon takoj "napaden".

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Če bi bilo to res, potem bi hekerji poslali VSEM MMS sporočilo in bi bila stvar "rešena", pa se to ni zgodilo, kolikor vem. Preko računalnika bi nastavili naj samodejno izbira številke in naj pošilja. Kaj torej hekerji še čakajo??

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Vsaj uradno ta exploit še ni "in the wild". Odkrili so ga good guy-i. Samo sedaj je znano že toliko podrobnosti, kje je treba gledati, da je samo vprašanje časa, da se bo začela zadeva na veliko uporabljati. Take luknje ne najdeš vsak dan.

@philips: V androidu nisem toliko "doma". Skliceval sem se na tale članek , ki je bil včeraj na hacker news.

V vsakem primeru je tole razlog za paniko. Jaz bi priporočal, da si MMS-e popolnoma onemogočite, dokler vendorji ne popachajo zadeve. Glede na razširjenost androida in da večina ne namešča updatov, se bo tale zadeva še zelo dogo zlorabljala.

Mislim, da bi tole moral biti wakeup call za Google, da nekaj stori glede te fragmentacije androida in da sam začne direktno skrbeti vsaj za varnostne popravke.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Pol so Samsungi oz del le teh varni, ker slike oz. mms ne dobim, dokler ne vklopim prenosa podatkov?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Pol so Samsungi oz del le teh varni, ker slike oz. mms ne dobim, dokler ne vklopim prenosa podatkov?

Načeloma brez podatkov ne boš prejel slike. Eni telefoni sicer to nekako zaobidejo, tako da tam nisi "varen". Je pa druga opcija da izklopiš auto-download sporočil.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Ja moj Samsung samo obvesti, da sem prejel mms, če imam prenos izklopljen. Sicer me za virus ne skrbi, naj šari še hoče, nimam nič takega, me samo zanima. Je pri vseh Samsungih tako? Moja ima Sony in dobi ter pošlje lahko brez prenosa. Kar bi tud jest rad na Samsungu, če se da, ampak v takem primeru je pa cool
smile-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Meni je pa zanimivo da se MMS sploh še uporablja. Jest ga nisem poslal/prejel že na leta.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.974
6.147
113
Zakaj ga nebi uporabljal, v primeru, da nisi prepričan če prejemnik sploh uporablja e-pošto (fotri, babice, dedki npr.)