Virtualizacija mašine

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Prenosnik mora na popravilo, ker mi monitor nagaja. Na njem je polno programov, ki jih nujno rabim za delo, OS je Vista.

Rad bi celotno vsebino diska na prenosniku nekako zapakiral v image in potem ta image virtualiziral na stacionarcu, ki bo opravljal iste naloge do popravila prenosnika. Prav bi mi prišel kak nasvet, kako to čimbolj enostavno (in cenovno ugodno) izpeljat - praktične izkušnje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tole bo pa težka. Programi za virtualizacijo imajo običajno nek svoj nabor navideznega hardware-a in noter "uvozit" sliko svojega sistema bo po mojem vse prej kot enostavno.

Zakaj enostavno ne odmontiraš diska, ga vržeš v namizni računalnik (itak je SATA, ali pa priklopiš preko zunanjega racka) in bootaš računalnik z njega (pač v BIOS-u izbereš ustrezno opcijo)?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Dvomim, da bo bootalo. Ponavadi so problemi, če kar tako menjaš diske med mašinami (driverji ipd).

Dvomim tudi, da bi bili na servisu zadovoljni, da šarim po notebooku - jih moram poklicat prej, da to razčistimo.

nagy

Zelenc'
12. jan 2010
3
0
1
oh, stvar je popolnoma enostavna;

naredi image sistema z npr Acronis true image, naredi iso image z tem fajlom, nato pa naredi virtualni disk, bootaj iz Acronisa, mountaj iso in restoraj image
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo to je v končni fazi enako kot če bi fizično preklopil disk. Še vedno se mora ubadat z driverji in ostalimi zadevami.

Kaj pa vem... saj tega "nujnega" software-a ne more biti tako veliko. Čas, ki ga boš porabil, da spelješ tak ali drugačen prenos sistema raje porabi za inštalacijo teh programov.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ne gre se samo za instalacijo. Moral bi tudi konfiguracijo določenih programov prilagodit, dodat vse custom plugine, profile, ipd. Žal so eni programi taki, da ne morem nastavitev izvozit/kopirat na drugo mašino.

V mislih sem imel nekaj podobnega, kot VPC, ki jo lahko prosto snameš z M$ strani, da testiras z IE6 http://www.microsoft.com/downl...;displaylang=en

Če bi uspel na preprost način narediti tak image, je to čista zmaga.

V skrajni sili bom pa kloniral disk in pognal repair instalacije za Visto na novi mašini. Bi skoraj moralo delat.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.889
113
Emona / Carnium
Kaj ko bi do ugodnejšega trenutka enostavno priklopil zunanji monitor na prenosnik? Če je težava v ekranu prenosnika in ne v grafični kartici...

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Prenosnik bo treba popravit tako ali tako. Zakaj bi zavlačeval? In imam docking + vso zunanjo periferijo in monitor.

Težava je verjetno v monitorju, ni pa izključena niti grafična. Saj imam care pack, ampak vseeno bom brez računalnika par dni in iščem rešitev za vmesni čas.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Virtualiziras ga lahko kar z Acronisom (naredis image) potem pa ta image pretvoris v .vhd ter mountas v Virtual PCju ...

Pretvorba gre tudi kar z Acronisom, ce imas pravo verzijo (mislim, da mora biti strezniska) ... se mi pa zdi, da so na voljo tudi druga orodja za pretvorbo Acronis image-a v Virtual PC image ...

Lahko pa ga virtualiziras tudi s pomocjo VMWare ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
http://www.vmware.com/products/converter/
"Convert Microsoft Windows and Linux* based physical machines ... to VMware virtual machines"

Pri prenosu sistema (pa vseeno če na drugo fizično mašino ali virtualno) je glavni problem (pri Windows; pri Linuxu je to precej manj izrazito) podpora in driveri za novi sistem. Vprašanje, koliko ti pri tem tile programi za prenos pomagajo.

Jaz sem pred leti z laptopa v VMWare prenesel Windows XP, samo se žal ne spomnim detajlov (razen, da je delalo...).

Glede prenosov Windows v novo okolje, je en članek v MSKB, samo ga vsakič iščem tri ure preden ga najdem, zato zdaj niti poskusil ne bom...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Mislim, da bi z VMware serverjem to šlo. Vem, da ima možnost, da virtualiziraš računalnik v omrežju in ga potem uporabljaš virtualnega.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Tako je najbolje je delati cold clone... samo včasih se tudi zatakne......
(cold clone)

maš prižgan server vmware, v računalnik, ki ga hočeš virtualizirat daš bootast medij od vmware cold clone in pač zvirtualiziraš tisto mašino, ki je najbolje da je offline (cold clone), lahko tudi live sam znajo bit težave...

druga stvar so pa winsi sami če so recimo dellovi ali pa hp... jih boš teško registriral na novo to je vse..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Z Windows Backup napravi backup celotnega diska. To ti napravi vhd file, ki ni drugega kot virtualni disk. Če imaš na drugi mašini Windowse 7, lahko v disk managerju ta virtualni disk mountaš kot vsak drug disk in z njega poganjaš programe.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
http://www.vmware.com/products/converter/
"Convert Microsoft Windows and Linux* based physical machines ... to VMware virtual machines"

Pri prenosu sistema (pa vseeno če na drugo fizično mašino ali virtualno) je glavni problem (pri Windows; pri Linuxu je to precej manj izrazito) podpora in driveri za novi sistem. Vprašanje, koliko ti pri tem tile programi za prenos pomagajo.

Jaz sem pred leti z laptopa v VMWare prenesel Windows XP, samo se žal ne spomnim detajlov (razen, da je delalo...).

Glede prenosov Windows v novo okolje, je en članek v MSKB, samo ga vsakič iščem tri ure preden ga najdem, zato zdaj niti poskusil ne bom...

Ta zadeva 100% deluje. Virtualization layer poskrbi za vse driverje in ni nobenega problema. Vmware kot vedno poskrbi za vse
aplauz.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Razen v mnogo primerih, ko ne deluje niti 10%.
evil.gif

Nebi mogel tega potrditi, moje izkušnje so zelo pozitivne kar se tiče osnovne funcionalnosti, res pa je, da so ga začeli malo biksati pri managment orodjih, če gledam recimo ne vem 8 let nazaj (kriva je .NET platforma jasno
evil.gif
)

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
831
42
28
Sam sem naredil snapshot Windows XP diska z Acronis true Imageom in v Parallelsih naredil restore. Instaliral Parallels tools, nekajkrat mašino reštartal, in nadaljeval z delom. Nobenih dodatnih gonilnikov, niti reaktivacija ni bila potrebna (predvidevam, da je corporate licenca).