Virtual PC - kako spravit podatke na virtualca

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Windows 7 na njem inštaliran Virtual PC in znotraj njega šiba Windows XP. Ker ne najdem gonilnikov za brezžično kartico (predvidevam), LAN pa ni priključen, ker sem povezane prek Wlan-a imam težavo, kako spravit določene podatke na virtualca. Namreč v omrežju ne vidim nič, do neta ne morem dostopat, USB ključ se mi ne prikaže na virtualcu, tako da ostane zgolj CD rom, kar pa ne pride v poštev, saj je kar nekaj prenašanja podatkov.
Kako to rešit?
confused-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Net ti mora delovati preko hosta. Drugače pa prenesi podatke na Win7 in dodaj stvari v share, da jih v XPjih vidiš.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Ne dela
frown-1.gif
. Tako da, tudi share ne šiba potem. To sem najprej probal.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Aja, z native programom delaš, huh... Vedno sem delal z vmware in nikjer nobenih težav, delalo super na Win, OSX, Linux

Tole ti ne prime?

Start Virtual PC.
Click the virtual machine in the Virtual PC list, and then click Settings.

Note If you cannot see the Virtual PC list, click Virtual PC, and then click Virtual PC List.
Click Networking, and then click to select Enable Networking.
Click Shared Networking, and then click OK.
Click Start Up. Note Because there are several versions of Microsoft Windows, the following steps may be different on your computer. If they are, see your product documentation to complete these steps.
In the Windows virtual machine, start Internet Explorer. If the New Connection Wizard does not start, follow these steps:
On the Tools menu, click Internet Options.
On the Connections tab, click Setup.
Click Next.
Click Connect to the Internet, and then click Next.
Click Set up my connection manually, and then click Next.
Click Connect using a broadband connection that is always on, and then click Next.
Click Finish.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
VirtualPC ima moznost sharinga direktorija s host masine, ko so enkrat instalirati extensions (ena od opcij v menijih mounta .iso image z njimi). Do njega potem dostopas podobno kot do mreznega diska. A tvoja verzija VirtualPC tega nima ?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na Windowse 7 raje inštaliraj XP mode, pa imaš in USB in vse diske iz Win7. Virtual PC ti pa tudi prikaže diske, samo moraš najprej pognati Extensions in nato sharanje nastaviti v Settingu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Na Windowse 7 raje inštaliraj XP mode, pa imaš in USB in vse diske iz Win7. Virtual PC ti pa tudi prikaže diske, samo moraš najprej pognati Extensions in nato sharanje nastaviti v Settingu.
Poinštaliral program v XP mode-u in mi ga ni pokazal potem v Windows 7
rolleyes-1.gif
.
Vseeno vprašanje za naprej: kakšni Extensions? Kje se to požene?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Sem ti napisal malo visje ...
Ehm, nimam nobenega iso image-a
frown-1.gif
. Virtual PC potegnil z neta in poinštaliral, XP-je naložil iz DVD-ja. A to bi moralo biti na DVD-ju?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj sem napisal da je v menijih opcija (z imenom v stilu "Install or Remove Virtual <nekaj> Extensions"), ki to naredi zate. Ko to izberes, se mounta .iso image, kjer so gor relevantne stvari. Ne vem ce se doticni .iso kje fizicno nahaja ali je le del programa VirtualPC ... ga nisem nikoli iskal, ker se to rabi samo enkrat ob namestitvi virtualne masine.