Viroze, virusi in druge nevšečnosti

ended

Pripravnik
26. jan 2013
45
0
6
Koroška
Po dveh dneh driskanja, kozlanja in povišane temperature grem k zdravniku, me sestra odpravi kar v čakalnici. Imate virozo, počakajte še kakšen dan, pa bo minilo. Vem za linex, pa dieto, pa čim več pit (po požirkih) itd. Dobro, odrasel človek pač lažje zdržiš !
Kaj pa zdaj, ko je začelo zvijati otroka ?
Ali je kje na netu kakšno opozorilo - navodilo, kot je npr. za rastline:http://www.fito-info.si/.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Za otroka velja enako, kot zate. Piti, piti, piti, če je previsoka temperatura jo zbijaš.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Kot so napisali - in kot ti je že sestra v čakalnici povedala - važna je hidracija. Apetita ni in to je popolnoma normalno in ni nič hudega. Tudi otroku ne bo zaradi tega hudega. ZELO pomemben je pa vnos tekočine. Priporoča se pitje po požirkih - majhne količine, na 15-20min. ČE se preveč popije, je večja šansa, da se bo vse skupaj zbruhalo.
Pozoren moraš biti, da otrok ne postane apatičen, prizadet, utrujen ali če dobi vročino in mu ne pade - da pač ne dehidrira. ČE ni nič od tega, se komot "pocajtate" doma.
So ap te viroze ful nalezljive, pogosto zboolijo vsi družinski člani.
Mi smo ravno dali skozi bruhanje pri otrocih, starih starših (ki so čuvali, da sva midva lahko šla v službo
smile-1.gif
) - danes pa sva pa tudi midva mal švoh in nama slabi. Bomo videli, kaj bo... (čeprav v bistvu že vem)

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
mi smo meli to virozo en mesec nazaj. Prvo jaz celo noč na wc, potem hčerka 4 letna 12h skupaj bruhala, nič ni mogla obdržat za sebe, moji je bilo slabo, sin je bil zaradi vnetja ušesa na antibiotikoh, ampak k sreči on ni nič fasal, babica je fasala,.... aja viroza je rtajala nekje od začetka do konca 12-14ur, potem se je umirilo vse skupaj, s tem da sma bla s tamalo še vsaj en tedn zelo boga.

je šlo naprej hitrej kolker si misliš.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Pri hudi dehidraciji greš k zdravniku na infuzijo, sicer pa res ni treba.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
mene je tudi enkrat zvilo, verjetno kakšen virus. Bilo je driskanja in bruhanja. Ampak ker sem imel eno izkušnjo, da sem nekoč si dal postiti(2dni) sem lazje prenesel tistih 2-3 dni virusa. Nič jedel(ker vse gre ven od zadaj, ponavadi pa kar takoj od spredaj), samo pitje tekočine in gre. Če ješ ni fajn, ker sledi bruhanje in je to kar lep šok za telo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Podobno je bilo pri meni, kakšne 3-4 tedne nazaj. Ampak ni bilo tako hudo, samo driska, tako da sem lahko normalno jedel, le na WC sem šel parkrat dnevno, po 2 dneh je bilo mimo
smile-1.gif