Viole - bebci

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Sam sem Štajerc, službeno pa imam ogromno posla z ljudmi iz ostalih delov Slovenije in zato lahko mirno rečem, da je neumnost kar nekako koncentrirana na našem koncu. To npr. dokazuje že volilni rezultat, ki ga je Jelinčič v MB dosegel na predsedniških volitvah, da o tem s katerega konca izhajajo razni Murkoti, YoZo-ti, Skuterji in ostala 'glasbena' golazen, niti ne govorimo.

Uvod je sicer namenjen dogajanju po tekmi Maribor - Cibalia oz. temu, kako se je na maso 30 gostujočih navijačev spravila samo peščica junaških Viol. Ta peščica je sicer štela okoli 100 mož.. OK, recimo, da 1 promil (pa še to je menda preveč) mene še razume, da so se mlatli z Dragonsi, pa z BBB, Delijami, ..., ampak da se spravijo na navijače enega obrobnega kluba, to pa mi ne gre v glavo.

Se mi zdi, da s tako potezo še posebej izrazijo mariborsko obremenjenost z vsem in vsemi ter izjemno nizko samozavest, ki vlada na tem koncu Slovenije. Kako si namreč drugače razlagati to, da navijači nekega kluba, ki zase pravijo, da so edini pravi v Sloveniji oz., da je MB edini pravi klub pri nas, popizdijo, ko navijači enega mini kluba zase trdijo enako? To je nekako tako, kot da bi 40-letni moški premlatil petletnega otroka, ker mu je pokazal jezik. Kako bi takega moškega obravnavali?
Trganje stolov s pravkar zgrajenega 'slovenskega ponosa', ki so ga tako dolgo in željno čakali še je vedno v spominu in še vedno nerazumljeno.

Vsekakor bo zanimiva reakcija hrvaških idiotov na ta incident slovenskih idiotov, ko se bosta v MB pomerili reprezentanci. Mene na tej tekmi ne bo, ker mi ljudje z izjemno nizkim IQjem ne pašejo, sploh pa mi ne paše zaradi njih nositi glave na urgenco po kaki zalutali granitni kocki.

Viole - hvala, da obstajate. Vsaj ostali vidimo kako v praksi izgleda neandertalec in za to sploh ne rabimo gledat v zgodovinske učbenike.

btw, vsem, ki ste člani omenjene skupine in se z incidenti ne strinjate - opravičilo za napisane vrstice.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Dej za foro štej kolk "zvezdic" boš fasal
grin1.gif

Se pa strinjam s tabo ... spravljat se na precej manjšo skupino kr enga kluba (beri: brez kakšne zgodovine medsebojnih obračunov) na prijateljski tekmi je debilizem prve klase.

Upam, da bodo kdaj uvedli strožje kazni in prepovedi obiskovanja tekem takim debilom.

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Upam, da bodo kdaj uvedli strožje kazni in prepovedi obiskovanja tekem takim debilom.

Malo zapora in nenormalno visoke denarne kazni bi rešile problem. Pri Angležih je sistem prepoveda obiska tekem učinkovit, ker so socialno dobro razvita država in kazen nebi bila tak šok kot pa prepoved obiska svojih idolov. Najprej fuzbal potem denar ipd.

Slovenca bi pa kar zbodlo kakšnih 1k€ za kazen napada + da bi še odsedel par dni na hladnem.

Vem, represivni ukrepi, ampak za to balkansko mentaliteto ne zaleže nič drugega kot udarec po denarnici.

+ seveda prepoved obiska, tako za smetano na torti. Ampak potem se človek vpraša koliko ljudi bi sploh bilo na tekmah? Pomoje 0. Vsaj dokler nebi slovenska liga proizvedla tekem vrednih ogleda, kar pa brez navijačev=denarja ne gre.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Se bodo te "Viole" že hvalile kaj so napravile in takrat bi jih morala sama navijaška skupina izločit.
To niso navijači to so zafrustriranci - pubeci najdite si že enkrat neko žensko in jo pošteno nabrišite, da se izpraznete
pa bo mir.
Mislim da bi jih bilo treba pohapsat in s transparenti na hrbtu peljat po SLO, kjer bi morali pometat ulice in čistit stadione po tekmi.
Nič več kak to BUDALE JEDNE.
Sedaj pa bo spet policija kriva, ker zganja cirkuse, najboljpa boli to, ker zna spet NAŠ NK Maribor kazen skasirat.

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
@all

Navijaštvo je subkultura. To se dogaja vsepovsod in v dosti večjih razsežnostih kot pri nas. Tko je blo in tko bo. Navijaške skupine želijo obraniti čast svojega mesta

Btw: Viol je blo 50, pa tudi navijači Cibalie so zelo solidna navijaška grupa (in to v hrvaških razmerah). Če bis e tekma igrala v Vinkovcih, bi se vloge Viol in Ultrasov zamenjale.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
A misliš da še nobena viola ni preživela par dni na hladnem? Jih poznam ene par, pa so vsi že dali to skozi (pa še kake batine so fasali), ampak jih ne izuči. V bistvu ima ravno nasprotni efekt. Jeza do organov pregona se povečuje, obenem pa taki osebki znotraj navijaškega kluba pridobivajo na 'časti' s takimi incidenti. Začaran krog v bistvu.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ne bom rekel, da izgrede podpiram, samo zanimivo kak policija ob nekem drobnem pretepu takoj reagira.
smirk-1.gif

Ko umre "samo" Slovenec, pa takoj spustijo svoje ljubcke, j*** se njim...

Zato mi je za izgrede vseeno postalo, ni prav, samo ce lahko priviligiranci delajo v tej drzavi kar hocejo, zakaj bi bli Slovenci pridni ? Sicer pa tud hrvati niso tak nedolzni - zato hodijo na tekme, da se lomijo in kdor isce, ta najde.
smirk-1.gif

Je pa v Angliji se precej huje, slabi vzgledi vlecejo....

Moti me edino, da fasejo okna in avti na poti na tekmo, ki nimajo s tem nic...
10.gif

Je pa res, da tako obnasanje nima kaj dost povezave s sportom....

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
če bi bilo po moje bi nad take huligane spustil kordon policistov da bi jih premlatili, a tudi če vse polomijo in to na vsaki tekmi kjer bi se poskušal tepsti tako, da bi že v naprej vedel da jih bo dobil po pi.. če bo neumnosti zganjal

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
SAMO EN JE KLUB, SAMO ENA ČAST, SAMO TI SI NAŠ, DAJMO MARIBOR! O, O, O, O, O, O, O, O DAJMO MARIBOR!
cheer.gif

Fstante VIOLE, med nami je izdajalec! Zvečer se najdemo na Studenški brvi, prvo nabijemo une s Tabora, kuj za tem pa gremo Kinimoda plavat vičit!
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ti iztrebki so sramota za fusbal in tudi za maribor
bonk.gif

policijske batine tu ne pomagajo. Verjemite, vsak izmed njih je že bil v procesu pendrekov ipd., ampak to ne pomaga, na koncu še večji frajeri izpadejo.
Prepoved na tekme, visoke denarne kazni ipd, to bi pomagalo

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Majkemi... Zakaj niste na Discovery gledali oddaje Football Hooligans
wink-1.gif
bi vidli da je pri nas to zelo milo. Normalno, da se med navijači tudi najdejo razgrajači. Če bi bilo 50 navijačev na kakšni večji tekmi, kot naprimer od kakšnih drugih slovenskih klubih (interblock, domžale... itd.) nebi bilo toliko razgrajačev. Zdaj pa če na tekmo pride 5000 ljudi pa logično da je med njimi 50 razgrajačev.
Edin slovenski klub, ki ima navijaško skupino z veliko člani "navijače" (viole) in še zna napolnit stadion (spomnimo se, ko je bil v MB suedat Real ipd.) pa še po tem bomo pluvali. Malo na youtube napišite green dragons pa boste vidli če so oni bli kaj boljši
wink-1.gif
samo na žalost so s klubom propadli.
Samo to .... še huje je po svetu
wink-1.gif

Evo kopirano iz ene druge teme pod katero se podpišem
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Mediji smatrajo vsako skandiranje na tekmi kot grožnjo, so pač ljudje, ki si kruh služijo s pisanjem pravljic, ker so dobri pravljičarji po HCA izginili, in ga/jih nadomeščajo mediji, ki so poleg vsega pod očitnim vplivom preljube politike, k temu potem še dodamo alkoholizirane novinarje ala PejiÆÆÆÆ in dobimo izdelek, ki je podoben domišljijskemu spisu "malog mujice"

Potem pa ta cajtneng kupi Janez Novak pogleda neko ibr zajebano sliko viol zgoraj brez, kjer pa tip baklo v roki, prebere članek in označi viole za teroriste innevemkajše.

Malokdo pa ve, da so/smo prav mi tisti, ki klubu stojimo ob strani, da če bo 100 gledalcev na tribuni bomo to mi. Da ko bodo vsi pljuvali po klubu in igralcih, bomo mi še vedno vzklikali "Moj Maribor bo vedno živ" , da nam nikoli nebo škoda dat denarja za gostovanje, pa čeprav so "nizki datumi" v mesecu.

Tega folk ne vidi, oni vidijo samo to kar pišejo Pejiæ in podobni kalibri.

Vprašajte ljudi, ki hodijo na tekme - pa ne viole, kar te tribunarje, Kanglera - Samo Jurišiæa ne sprašujte
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Kot je že nekdo napisal, takšna je ta subkultura za nekatere čudna, nečloveška... za druge pa povsem normalna, kar je enako kot pri drugih subkulturah.
Je pa to večja in bolj gledna novica kot marsikatera druga, čeprav si tega ne zasluži tako da bomo v prihodnjih dneh videli še precej prispevkov na to temo, najvrjetneje bo v to vključena tudi skica dogodka na Svetu z Lili.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:

Edin slovenski klub, ki ima navijaško skupino z veliko člani "navijače" (viole) in še zna napolnit stadion (spomnimo se, ko je bil v MB suedat Real ipd.) pa še po tem bomo pluvali. Malo na youtube napišite green dragons pa boste vidli če so oni bli kaj boljši
wink-1.gif
samo na žalost so s klubom propadli.
Samo to .... še huje je po svetu
wink-1.gif

Mhm, se strinjam, da je marsikje še huje, ampak to navajat kot obrambo je pa tudi
stupid-1.gif
. To je tak kot bi jaz zaprl svojega otroka za 5 let v klet in se pol branil s tem, da sem praktično nedolžen, ker da pa je en Avstrijec mel familijo zaprto več kot 20 let. Hočem rečt, da si je treba za zgled jemat pozitivne dogodke, ne pa najbolj negativnih. Ampak tako razmišljanje pričakovat od folka, ki se jim trganje zicov zdi vrhunec fuzbal tekme je iluzorno, vem.

Ampak mene zanima kako se ni enemu primitivcu, ki se na vsa usta dere da je 'samo en klub in samo ena čast' izpod te iste časti ukvarjat z enimi navijači ene mini faking Cibalie iz nekih obrobnih Vinkovcev?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Sam sem Štajerc, službeno pa imam ogromno posla z ljudmi iz ostalih delov Slovenije in zato lahko mirno rečem, da je neumnost kar nekako koncentrirana na našem koncu. To npr. dokazuje že volilni rezultat, ki ga je Jelinčič v MB dosegel na predsedniških volitvah, da o tem s katerega konca izhajajo razni Murkoti, YoZo-ti, Skuterji in ostala 'glasbena' golazen, niti ne govorimo.

Uvod je sicer namenjen dogajanju po tekmi Maribor - Cibalia oz. temu, kako se je na maso 30 gostujočih navijačev spravila samo peščica junaških Viol. Ta peščica je sicer štela okoli 100 mož.. OK, recimo, da 1 promil (pa še to je menda preveč) mene še razume, da so se mlatli z Dragonsi, pa z BBB, Delijami, ..., ampak da se spravijo na navijače enega obrobnega kluba, to pa mi ne gre v glavo.

Se mi zdi, da s tako potezo še posebej izrazijo mariborsko obremenjenost z vsem in vsemi ter izjemno nizko samozavest, ki vlada na tem koncu Slovenije. Kako si namreč drugače razlagati to, da navijači nekega kluba, ki zase pravijo, da so edini pravi v Sloveniji oz., da je MB edini pravi klub pri nas, popizdijo, ko navijači enega mini kluba zase trdijo enako? To je nekako tako, kot da bi 40-letni moški premlatil petletnega otroka, ker mu je pokazal jezik. Kako bi takega moškega obravnavali?
Trganje stolov s pravkar zgrajenega 'slovenskega ponosa', ki so ga tako dolgo in željno čakali še je vedno v spominu in še vedno nerazumljeno.

Vsekakor bo zanimiva reakcija hrvaških idiotov na ta incident slovenskih idiotov, ko se bosta v MB pomerili reprezentanci. Mene na tej tekmi ne bo, ker mi ljudje z izjemno nizkim IQjem ne pašejo, sploh pa mi ne paše zaradi njih nositi glave na urgenco po kaki zalutali granitni kocki.

Viole - hvala, da obstajate. Vsaj ostali vidimo kako v praksi izgleda neandertalec in za to sploh ne rabimo gledat v zgodovinske učbenike.

btw, vsem, ki ste člani omenjene skupine in se z incidenti ne strinjate - opravičilo za napisane vrstice.

In ti si seveda bil tam in točno veš, kaj se je zgodilo, ne?

Ptujčan, skrbi zase in za svoje mesto, Viole so Mariborčani, ti pa nisi, torej sploh ne vem, kaj komentiraš stvari, ki se te ne tičejo.

Itak, pa si komaj čakal, da lahko spet odpreš temo, kjer boš filozofiral o "mariborski obremenjenosti".

In v tvojem Ptuju je Jelinčič zmagal še bolj, kot v Mariboru.Dajte Ptujčani pred svojim pragom pomest.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.392
113
Pomurje
Policijski nemški ovčar ima več IQ kot vse napadalne viole skupaj.

In potem en napiše, da branijo klubsko čast. Kako, s čim?
Aja z idiotizmom, to je pa res prava obramba.

Lep pozdrav vsem bebcem, ki podpirajo takšna dejanja. :)

Lp

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Policijski nemški ovčar ima več IQ kot vse napadalne viole skupaj.

In potem en napiše, da branijo klubsko čast. Kako, s čim?
Aja z idiotizmom, to je pa res prava obramba.

Lep pozdrav vsem bebcem, ki podpirajo takšna dejanja. :)

Lp

Tja, kaj pa če so Hrvati začeli in so se Viole branile?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.392
113
Pomurje
Kdaj pa niso pizdarije z vijolami. Zdaj so pač hravati, drugič žabarji, pa prekmurci......
Želim jim, da enkrat naletijo na kak Partizan ali CZ, pa naj takrat branijo "čast" kluba.

Nogomet jih sploh ne zanima, važno, da se tepe in razbija.

Lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.