vinjeta; provizije prodajalcem

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
a kdo ve kakšne so kaj provizije prodjalcem vinjet?
namreč, zbodlo me je to, da se je kar nekaj prodajalcev podalo v relativno opazno propagandiranje prodaje nečesar, kar je itak z zakonom določeno.
očitno se jim to splača, poleg tega pa bodo še zgleda lepo zaslužili.

sve æe to narod da plati!!!

cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje reklamirajo z namenom, da jih obiščeš, potem pa že kaj drugega tudi kupiš. Spar ima tudi pred trgovinami velike plakate, da lahko kupiš vinjeto.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kaj ti zares misliš, da bo kdorkoli prodajal brez marže? Enako velja za vinjete.

Nekateri se res preobremenjujete s tem, da iščete kdo bo kje kaj zaslužil.
Tudi listki za cestnino niso bili zastonj, marža je bila tudi pri prodaji ABC tablic, sistem ABC se tudi ni vzdrževal zastonj....

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Nekje sem pred dnevi prebral (ampak se res več ne spomnem kje), da imajo prodajalci 5% provizijo na prodajno ceno. Pri polletni vinjeti to znese 1,75 eur. Gremo ugibat, koliko vinjet bo prodal Petrol?
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Večina vas je tukaj z veseljem pozdravljala uvedbo te nepoštene vinjete, zdaj pa jo najraje nebi nihče nikamor nalepil, ker, kao kvari izgled vašega superduper avta, pa skrbi vas kolk bo kdo nepošteno zaslužu.
Kaj bi spet radi mulci brezvezni?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj je samo vprašal kok bi lahko bila marža! Pa vinjeta je zelo poštena z 2 vožnjama na morje bom imel poplačano idi tut ti kam na sveži zrak če ne se ti bo stemnilo počasi doma!
cheer.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj zato pa ti klatiš same kozlarije ker hodiš po "sveži" zrak na AC.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na sveži zrak grem na morje na avtocesti imam prižgano klimo ki me prijetno hladi! Poizskusi kdaj ni slabo!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa vinjeta je zelo poštena z 2 vožnjama na morje bom imel poplačano idi tut ti kam na sveži zrak če ne se ti bo stemnilo počasi doma!
cheer.gif
Ravno to ni pošteno, da jo bodo plačali ENAKO tisti, ki avtocesto vsakodnevno uporabljajo, kot tisti, ki mogoče samo prečkajo Slovenijo 2x letno. - recimo od Šentilja do gruškovja tistih par km.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa vinjeta je zelo poštena z 2 vožnjama na morje bom imel poplačano idi tut ti kam na sveži zrak če ne se ti bo stemnilo počasi doma!
cheer.gif
Ravno to ni pošteno, da jo bodo plačali ENAKO tisti, ki avtocesto vsakodnevno uporabljajo, kot tisti, ki mogoče samo prečkajo Slovenijo 2x letno. - recimo od Šentilja do gruškovja tistih par km.

eni pa ne odnehate a
bonk.gif

Si pač napumpan in si po defaultu proti
crazy1.gif

Je bilo prej pošteno?

če se pa res samo 2x letno pelješ po AC in še to nekaj km, ti pa svetujem, da uporabiš običajno cesto. Verjetno te ne bo pobralo.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
cheer.gif
To smo že razčistili, da vinjete NISO poštene. No, razen za Slovenski tednik
grin1.gif
.
Tako da, res ne vem, zakaj je potrebno spet o tem debatirat.

@stardec: evo, danes se bom vozil na tvoj račun.
tongue-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tisti tranzit pa naj plača saj onesnažije okolje in se niti ne ustavlja! Pa t je že iz teme saj je modela zanimalo sam kake so privizije (tudi meni zanimivo vprašanje) mi pa smo spet na poti poštenosti in nepoštenosti! Pa bodite doma pa se ne več vozit pa bo najbolj pošteno za nekatere!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
jah jebat ga! sej drugod so tud posamezniki, k jo pač plačajo, pa jo dejansko ne izkoristijo! Pac v vsaki družbi se najdejo taki, k jim uvedba nečesa ne leži... Leži pa zato 80% drugim! To je demokracija....

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Prej pa sploh ni bilo pošteno, ker smo se gorenjci lahko zastonj v Ljubljano pripeljali
grin1.gif

Sicer pa, tudi sam se sprašujem zadnje dni, koliko dejansko dobijo prodajalci, da tako na veliko vsi oglašujejo...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja če drži teh 5% in jih Petrol proda milijon, je s tem zaslužil 1,75 mio €. Ni čudno, da oglašujejo. Mene je prodajalec že 2 tedna spraševal, če že imam vinjeto, ziher so jih šefi napumpali.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
na sveži zrak grem na morje na avtocesti imam prižgano klimo ki me prijetno hladi! Poizskusi kdaj ni slabo!
Tebi, kot kaže, to zračenje in hlajenje ne koristi prav veliko. Razen če si bil kdaj prej še bolj čuden kot si zdaj. Ampak to že skoraj ni možno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In če vas ne skrbijo vinjete, ki so totalno nepoštene, zakaj vas potem skrbijo nepošteni zaslužki nekaterih prodajalcev teh istih vinjet?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Sam ta je res krepka.
[censored] zakaj se kr naenkrat strinjam z stardecom1!1