vinjeta postrani...neveljavno

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Starejsa gospa soseda je hotela prilepiti letno vinijeto in ko jo je z zgornjim robom prilepila se ji je zazdelo da stoji postrani pa je odlepila in popravila lego....a izpisal se ji je napis neveljavno....in me je poklicala na pomoc.... Kam naj jo sedaj posljem da ji vinjeto zamenjajo ali kar ze? Crke neveljavno so ostale na sipi....
confused-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Jaz sem jo včeraj polovico nalimal v zasenčeno območje.. in še narobe obrnil. Zakaj? Ker sem nepazljiv loj, nenamenoma. Nisem je pa šel trgati dol. Tudi ne vem, ali naj fehtam nadomestno ali ne.

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Če se vinjeta pri nameščanju na vetrobransko steklo poškoduje ali če ste na vozilo, za katerega je potrebna vinjeta 2B (višje od 1,3 m nad simetralo prednje osi) nehote namestili letno vinjeto 2A (ali obratno), jo je mogoče reklamirati, vendar le v Cestninsko uporabniškem centru v Ljubljani.
Tovrstne reklamacije oziroma premestitve veljavne vinjete je mogoče urediti v roku 30 dni od njenega nakupa.
Vinjete (ali delov vinjete) ne poskušajte odstranjevati z vetrobranskega stekla. V takem primeru pokličite v Cestninski uporabniški center (080 15 03 ali +386(0) 151 88 350) in se dogovorite glede nadaljnjih postopkov. Če boste poskušali vinjeto odlepiti ali jo boste odlepili, se bo pojavil znak NEVELJAVNO, s čimer se vinjeta razveljavi. Vinjeta, na kateri se je v celoti ali delno pojavil varnostni napis NEVELJAVNO ne more biti predmet reklamacije.
Pri lepljenju vinjete ni dovoljeno uporabljati drugih lepil, posebnih folij, lepilnih trakov in podobno.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Kot vidim ji sploh ne bodo priznali nove vinijete ...ker se ji je izpisalo neveljavno

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
KSZ...
Zapelji se do DARSa na Brdu in povej kaj se je zgodilo.
Sem imel podoben primer. Vinjeta pripravljena za lepljenje, ko sem jo "nesel" na pravo mesto, jo je na steklo potegnila statika (ali sapica ali pa še kaj tretjega). Ponesreči sem jo zalepil skoraj direkt pred oči. Ob poskusu odstranjevanja se je seveda uničila. Zapeljal sem se na DARS, razložil celo štorijo, s sabo sem imel seveda par dni star račun za vinjeto. Izpolnil sem nek obrazec, tam pustil staro odstranjeno vinjeto, meni so dali novo in zaželeli veliko sreče pri naslednjem poskusu nameščanja.
redface-1.gif

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Imel lani podobno situacijo, vinjeto sem nesel nazaj na prodajno mesto in dobil novo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Zna biti zanimivo. Pot iz NG do LJ in nazaj jo bo stala enako kot vinjeta. Pa se po AC ne sme iti razen ce kupi tedensko.
Sporoci kako se bo problem rešil.

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik kdk pravi:
Če se vinjeta pri nameščanju na vetrobransko steklo poškoduje ali če ste na vozilo, za katerega je potrebna vinjeta 2B (višje od 1,3 m nad simetralo prednje osi) nehote namestili letno vinjeto 2A (ali obratno), jo je mogoče reklamirati, vendar le v Cestninsko uporabniškem centru v Ljubljani.
Tovrstne reklamacije oziroma premestitve veljavne vinjete je mogoče urediti v roku 30 dni od njenega nakupa.
Vinjete (ali delov vinjete) ne poskušajte odstranjevati z vetrobranskega stekla. V takem primeru pokličite v Cestninski uporabniški center (080 15 03 ali +386(0) 151 88 350) in se dogovorite glede nadaljnjih postopkov. Če boste poskušali vinjeto odlepiti ali jo boste odlepili, se bo pojavil znak NEVELJAVNO, s čimer se vinjeta razveljavi. Vinjeta, na kateri se je v celoti ali delno pojavil varnostni napis NEVELJAVNO ne more biti predmet reklamacije.
Pri lepljenju vinjete ni dovoljeno uporabljati drugih lepil, posebnih folij, lepilnih trakov in podobno.
Lepo so si gospoda iz DARSA zamislila, da lahko reklamiramo vinjeto samo v LJ, kot da se vse vesolje vrti okoli njihovega centra.
jezen.gif
Da bi se pa sami prilagodili uporabnikom in bi recimo lahko reklamiral tam kjer jih prodajajo, to je pa že misija nemogoče.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Lahko bi imeli vsaj neke "uradne" ure enkrat tedensko po njihovih vzdrževalnih bazah po Sloveniji.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zna biti zanimivo. Pot iz NG do LJ in nazaj jo bo stala enako kot vinjeta. Pa se po AC ne sme iti razen ce kupi tedensko.
Sporoci kako se bo problem rešil.

A ma helikopter ali zakaj bi jo 200km vožnje stalo 110 eurov?
bonk.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
487
83
dejansko je vinjeta iz pretankega materiala, pri čemer steklo resnično deluje "kot magnet"
mnogim se pripeti taka nezgoda
z avstrijsko vinjeto takih nezgod ni

jaz osebno jo lepim na način, da folijo sproti, na steklu, vlečem dol

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Avstrijsko tudi dobiš komot dol, brez večjih problemov. Naši morajo vedno nekaj komplicirat...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Jaz še vedno malo napacam vinjeto s kremo za roke, da lepilo manj prime. Drži še vedno, gre pa komot dol.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Napacas po steklu...al direktno po vinjeti?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Takole je šel danes moj postopek premeščanja vinjete.
Ker sem bumbar, mi je uspelo takole nalimati prvotno vinjeto:

Po klicu na DARS so mi rekli, naj vinjeto pustim kot je in se oglasim na njihovem uporabniškem centru v Ljubljani. Tam sem izpolnil obrazec z navedbo dejstev (razlog menjave, osebni podatki, registrska avta, serijska št. vinjete), želeli so še drugi del vinjete ('odrezek') in originalni račun. Plačal sem 6 €, oni pa so fotografirali napačno nameščeno vinjeto, jo odstranili in mi namestili novo.

img20160201094210.jpg

Ta postopek je možen izključno v primeru, da je prvotna vinjeta popolnoma nepoškodovana. Stranki pred mano se je npr. po namestitvi zgubala in so mu jo tudi brez zapletov zamenjali.

Nazadnje urejeno: