Če kombiju priklopim prikolico ali lahko vozim z vinjeto ali moram na cestninsko postajo skupaj s tovornjaki (čeprav imam na kombiju nalepljeno vinjeto)?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če imaš skupaj manj kot 3,5 tone....dovoljene skupne teže
No, ravno to me zanima. Imam ducato maxi predelan v avtodom (vrata osebni, tip bivalni NDM 3500kg) in večkrat peljem prikolico z NDM 2000kg. Do sedaj so me zaradi višine nad 1.30m (teža ni igrala nobene vloge) dali v 3. razred. V Avstriji je dovolj vinjeta. No, vsaj na Asfinagovi kontroli ni nihče nič rekel...Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne skupaj.
Če ima kombi NDM manjši od 3,5 tone.
Prikolica ne igra v zvezi z (našo) vinjeto nobene vloge.
Napovedujem, da bomo na AC kmalu videli več Ducato Maxi-jev s petmetrskimi prikolicami.
S kako v stilu maxi počitniških. Bo Skupni volumen boxerja inprikolice večji kot pa kakega šleparja. Za kak stiropor vozit odlično.Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Napovedujem, da bomo na AC kmalu videli več Ducato Maxi-jev s petmetrskimi prikolicami.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
No, ravno to me zanima. Imam ducato maxi predelan v avtodom (vrata osebni, tip bivalni NDM 3500kg) in večkrat peljem prikolico z NDM 2000kg. Do sedaj so me zaradi višine nad 1.30m (teža ni igrala nobene vloge) dali v 3. razred. V Avstriji je dovolj vinjeta. No, vsaj na Asfinagovi kontroli ni nihče nič rekel...
Sprašujem zato, ker prikolice nihče nikjer ne omenja...
Citat:
Od 1. julija 2008 bo za uporabo cestninske ceste obvezen nakup vinjete z vozilom, katerega največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, ne glede na največjo maso priklopnega vozila.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
No, ravno to me zanima. Imam ducato maxi predelan v avtodom (vrata osebni, tip bivalni NDM 3500kg) in večkrat peljem prikolico z NDM 2000kg. Do sedaj so me zaradi višine nad 1.30m (teža ni igrala nobene vloge) dali v 3. razred. V Avstriji je dovolj vinjeta. No, vsaj na Asfinagovi kontroli ni nihče nič rekel...Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne skupaj.
Če ima kombi NDM manjši od 3,5 tone.
Prikolica ne igra v zvezi z (našo) vinjeto nobene vloge.
Sprašujem zato, ker prikolice nihče nikjer ne omenja...