Imam sp, ki je bil registriran na naslovu začasnega prebivališča. Pred kratkim sem spremenil stalno prebivališče, tako da sedež firme in stalno prebivališče sovpadata. Težava je v tem, da se podatki v sistemu VIES niso spremenili in je ob davčni številki še zmeraj naveden stari naslov, na katerem sem prebival do nedavnega. Klical sem na Durs in tam pravijo, da je treba naslov spremeniti na e-vem. Ker imam digitalno potrdilo, sem naslove preveril preko spletnega portala. Glej ga zlomka, vsi naslovi posodobljeni, Vies pa ne. Kje je torej problem? Ima kdo podobne izkušnje?
Načeloma zadeva ni kritična, ampak ena od strank s tujine ne razume, da naslov firme in stalnega prebivališča pri sp-ju nista ena in ista stvar, zato bi bilo veliko lažje, če bi bile zadeve poenotene. Da davčna štima za njih očitno ni toliko važno kot naslov ...
Načeloma zadeva ni kritična, ampak ena od strank s tujine ne razume, da naslov firme in stalnega prebivališča pri sp-ju nista ena in ista stvar, zato bi bilo veliko lažje, če bi bile zadeve poenotene. Da davčna štima za njih očitno ni toliko važno kot naslov ...