Videokamera za snemanje v temnih prostorih

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Želim kupiti videokamero, ki bi bila sposobna dokaj dobro posneti gledališke oz plesne predstave. v dvorani je tema, nastopajoči so seveda osvetljeni. Ko snemam s trenutno kamero so v primeru, ko je na posnetku cel oder, obrazi nastopajočih precej nerazpoznavni.
Kakšni predlogi? Budget je zelo omejen, zato me ne zanimajo neke profi ali polprofi rešitve, ker namen snemanja ni trženje ampak hranjenje spominov na nastope mulca
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjtu imam eno sony hdr, ki ej bila pre dleti 1000€. danes sicer ni v prodaji ta model, je pa njegov naslednik. torej sony hdr za cca 900 do 1000 naših cen je tisto kar dela super v temi.

sem videl izdelek te in pa ene za 300 400€ pa je bila v temi obcutna razlika

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Največja razlika med cenejšimi in dražjimi kamerami je ravno pri snemanju v slabi svetlobi. Dobri senzorji in leče stanejo (oz. jih firme zaračunajo). Cenejše kamere tudi nimajo možnosti ročnih nastavitev s katerimi se da marsikaj popraviti. Imaš mogoče pri svoji kameri možnost nastaviti scene? Tam je ponavadi možnost nastaviti kaj bolj primernega za slabo svetlobo kot je čista avtomatika.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Poglej, ce lahko na kameri rocno nastavljas blendo. To je pri tebi problem, ker ko imas v kadru cel oder, senzor "misli" da je tema in odpre blendo na max. Ce imas moznost rocno, si zmagal. Nastavis na zacetku predstave in imas prakticno skozi celo predstavo tako nastavljeno.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
hm... kamera, ki jo uporabljam ni moja, nimam pojma o "naprednih" funkcijah, priročnika pa ne najdem na netu... Stric Gugl ni preveč pomagal. Če ima kdo... Canon MV400 - prastara zadeva...