Video stream PC 2 PC

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Vem da je blo že kar nekaj napisanega okoli tega...vendar rešitve, ki bi bila tako enostavna kot je Air Video (stream it PC-ja/MAC-a na iPhone/iPad) za PC na PC nisem še zasledil. Omenjena zadeva dela tako:
prog se poinštalira na PC
na routerju se nardi port forvard
v programu se izberejo mape z filmi
To je to na PC-ju
Na iPadu pa samo določiš IP naslov svojega računalnika in port, ter ti program na iPadu pokaže vsebino. Izbereš film, ki se enostavno začne predvajat.

Nekaj takega iščem za PC / Laptop na win7, pa da je tudi tako enostavno.

hvala

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
HTTPD server na PC (apache),
Pa VLC za predvajanje.
S tem, da verjetno ne bo šlo na en klik predvajat.

To bi rad iz celega sveta imel dostop, ali samo doma?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No potem URL od filma odpreš v video predvajalniku, pa je to to.

Recimo http://tvoj.naslov/filmi/Terminator.avi

Problem je le, če klikneš recimo v Firefox-u in je za predvajanje nastavljen recimo VLC.
Potem bo Firefox najprej dol potegnil celoten film in ga šele nato odprlo v predvajalniku.
Ali za vsak film generiraš kaki M3U ali PLS fajl (pol bo po kliku odprlo VLC in bo VLC film začel nalagati).

Ali pa uporabiš IE in Windows Media Player. V določenih primer ta kombinacija takoj odpre predvajalnik.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
Ja to je pa super...sam kje pa potem v VLC-ju nastavim up. ime in geslo za dostop do FTP-ja? Nebi lih zmeri pisu oboje v link.
Sem zadevo sprobal in je tip top.
Zdej mam pa še drugo vprašanje...prej si omenjal m3u oz. listo....ali seda, in če...kako, da bi v vlc-ju videl listo vseh filmov, ko se priklopim gor...in bi potem lahko enostavno izbiral med njimi.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Glede vpisovanja gesla sem jaz navadno delal tako: v firefoxu sem imel bookmarkan FTP root folder z vpisanim geslom, primer:
ftp://user:pass@domain.com/Filmi/
Pred začetkom gledanja filma sem odprl ta bookmark, navigiral po mapah do želenega filma in na .avi datoteko stisnil desni gumb in izbral "copy link location". V VLCju sem nato ta link le še prilepil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem probal drag'n drop URL-ja iz strani v browserju v VLC, samo žal ne dela. (RFE za VLC?)

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
No men C/P url-ja iz FF v VLC dela čist super...seveda sem prej se logiralkot je že tudi sgoraj PHILIPS omenil. Mogu bi si nekako naredit playlisto...kot je za TV programe...sam je spet problem z up.imenom in geslom...ajde fantje, dejmo najdet tole fensi rešitev:)