Video format ni podprt - krivec CAM modul?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fotru se je začelo dogajat, da včasih kak program ne dela in napiše ''video format ni podprt'', čez par ur pa normalno deluje. Če probam na svojem Samsungu deluje bp. V TV-ju ima conax kartico in to se mu dogaja na programih, ki jih lahko gledaš tudi brez kartice.

Našel sem tole temo, kjer pišejo da bi lahko bil kriv CAM modul. Ima še kdo podobne izkušnje? Nebi rad jutri klical na kabelsko in da me odpravijo s ''posodibte FW televizije (čeprav je zadnji) ali pa jo nesite na servis''
tongue-1.gif

Kabelska je Teleing.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Signala več kot preveč, pa potem nebi delali tudi ostali programi na isti frekvenci (kanal a pa nevemkateri še). POP TV je nato čudežno začel delat. Sem šel skozi kanale če ne dela še kateri, pridem naokoli do POP TV in dela kot da nič ni bilo... Vmes pa sem ga lahko gledal na svoji Samsung TV in na prastarem Kaon sprejemniku, ki podpira samo mpeg2
tongue-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Daj ven CAM modul in glej nekriptirano. Če še vedno heca, je kriv TV.

Poskušaj izolirati napako. Neki hardver je kriv, ugotovi kaj.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot sem napisal, sem probal tudi brez CAM modula. Edina šansa, ki se jo spomnim je, če probam na ojačevalcu od kabelske malo znižat ojačanje. Čeprav je to 'long shot'.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo pa znajo dvignit pritisk pri podpori... Opišem težavo skoraj natanko kot tukaj, dobim zjutraj odgovor na mail:

Citat:
Spoštovani,

Katero državo ste izbrali pri nameščanju kanalov?

bonk.gif

Še čudno, da mi niso napisali, naj modem za minuto dam iz elektrike
stupid-1.gif

IzyGo

Zelenc'
15. nov 2010
14
0
1
Tisti iz druge teme sem bil jaz. Zamenjal kartico za eno staro TechniSat (provider ni imel druge) kartico, pa je bolje... Ampak, pri meni je to delalo (mislim) samo na digitalnih programih. Na analognih je bilo OK. No, sicer sem pa to že v temi zapisal...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kartico sem izključil, ker je bilo isto stanje brez nje (na Teleingu je 80 programov odprtih). Zdaj je sicer kak teden mir. Se pa spomnim, da je bil s HRT2 problem že par let nazaj na Kaon-ovem sprejemniku, smo potem kupili Technisata in je bil mir. Ampak kot pravim je kar ''random'', ne en in isti.

Včeraj sem sicer posodobil FW, ampak ni bilo v changelogu nič v tej smeri.