Vibram fivefingers

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js sem jih sprobal na sejmu, zadeva je sicer ful zanimiva ampak so dragi. sem pa pol sklenu da si jih bom vseen kupu za srfat.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Tako pa sem si jih končno privoščil in sicer model KSO (modela SPEED ni bilo na voljo).
Če se še kdo odloča za nakup priporočam, da gre v trgovino in jih najprej stestira. Sam imam namreč bolj široko stopalo in sem bil malo v dvomih ali mi bodo prav. No dvom je bil odveč saj je material dovolj elastičen in tudi sam podplat se lepo prilagodi samemu stopalu. Številka obutve pa naj bo za eno manjša od ostale "standardne" obutve (pri meni je bila takša izbira najboljša).
Občutek je kot, da bi hodil bos...
cheer.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Zgleda, kot bi nosil kakšne delovne rokavice na nogah
grin1.gif

Kakšen je pa občutek med prsti, ko to nosiš? Meni je že smešen, če nosim nogavice na prstke.
smile-1.gif

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
@ynos: daleč od tega, da bi se material hitro znucal ali pa raztrgal. Na njihovi strani piše glede materiala tole:
The Classic, Sprint, KSO and Flow models’ upper is made with a thin, abrasion-resistant stretch polyamide fabric. The Moc, Performa, and KSO Trek models’ upper is made with a soft, tear resistant kangaroo leather. Our patented VibramŸ sole is made from our TC1 performance rubber compound, it’s non-marking and provides excellent grip and ground feel in both wet and dry conditions.

@Kibibi: Na občutek med prsti se hitro navadiš res pa je, da je v začetku malce nenavadno. Spremeniti je potrebno tudi način hoje, ki se nam z nošnjo "navadne" obutve spremeni. Po prvi hoji takoj začutiš, da začneš uporabljati še druge mišice tudi ostali prsti se gibljejo posamično - tako kot bi hodil bos. Oprijem je odličen mogoče celo malce preveč agresiven odvisno od površine kjer hodiš.

Edina negativna lastnost je cena. Res, da zgledajo nenavadno ampak takšna so naša stopala s petimi prsti...

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Tudi sam sem srečni lastnik (fivefingers) obuvala.

Občutek fantastičen. Neprecenljivi so pogledi mimojdočih ko te tako očitno pogledajo v noge da se moraš nasmejati tem začudenim pogledom.
Oprijem in hoja fantastična tisti ki nima platfusa res postane hoja hoji podobna.
Cena zasoljena a meni vredna vsakega centa...
Grajal bi končno obdelavo okoli prstov, ker bi za ta denar res se lahko malo bolj potrudili ampak jih ne grem vračat, ker so mi preveč prirasli k srcu raje si bom še kakšne druge barve omislil pa bo :D

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Kako se pa obnesejo za vožnjo?

nisem probal, predvidevam pa da, kot da bi vozo bos ?
tongue-1.gif

@ynos: večina to nosi kr na boso nogo, se pa dobijo namenski zokni tudi ja

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Kako se pa obnesejo za vožnjo?

Malce nenavadno samo se navadiš podobno kakor da si bos je občutek

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

A za to rabiš posebne štumfe?

Jaz jih nosim na boso nogo lahko pa tudi nabaviš štumfe na 5 prstov pa gre :D

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
wink-1.gif
zato smo tukaj imaš jih tudi v spletni trgovini mimovrste, če se ti ne da voziti v omenjeno trgovino