VHS zaščita

bernuldek

Zelenc'
6. jul 2009
29
0
1
Oprema:
AverMedia DVD EZMaker 7
win7, 64bit
Cel kup risank na VHS kasetah (tistih za videorekorder).
Sem se namenil vse to "digitalizirati", pa ne gre. Kot kaže gre za neko zaščito na teh VHS kasetah. "Google" pravi, da je to Macrovision zaščita.
Nekaj fint sem našel, pa nobene ne morem sprovesti, ker ima moj videorekorder samo RF in-out ter scart. "Finta je v tem, da naj bi signal peljal preko RF modulatorja. No tole je original nasvet:
The simplest way is to get an external VCR, and run the composite cables out to an RF modulator. Run this into the DVD recorder. The RF modulator will effectively remove the Macrovision (at the expense of slight loss of quality).
Upam, da je razumljivo. No, meni ne rata. Ima kdo od vas še kakšno idejo, kako rešiti ta problem?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Trenutno imaš SCART na AverMedio povezan?

A ne gre sploh snemat, ali je le kvaliteta zanič?
To so kasete kupljene v trgovini? Pri nas?

Če drugo ne težit vsem vpletenim. Pa denar nazaj zahtevat.
Če si vse komponente pošteno plačal, pa ne dela, je nekaj narobe.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Pozabi na to. Ce so risanke, ki jih lahko dobis na "pasniku", potem izberi lazjo pot.
Sicer pa mislim, da smo vcasih to delali z montazno kartico, ki se ni prav veliko ozirala na zascito. Mogoce smo celo preko DV out-a snemali. Nimam vec pojma, ker je to ze kar nekaj let nazaj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Hm, macrovision je bila zaščita izpred desetih let, ampak v obratni smeri - predvajanje DVDjev na analognem izhodu grafične kartice se je poskremblalo v sneženje...
confused-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na videokasetah je bila ena zadeva, ki je povzrocila, da se je luma od signala spreminjala od normalne do nic, torej da je na vsakih par sekund slika postala cisto temna. Ne spomnim pa se kako se to zaobide pri presnemavanju kaset (in tukaj gre za identicen problem) - na enem izhodu bi moralo delati normalno.

bernuldek

Zelenc'
6. jul 2009
29
0
1
Sem bil malo odsoten, zato odgovor danes.
Najprej Stein:
Na videorekorderju je scart adapter (videorekorder ima samo scart), iz adapterja gre kompozit na Avermedio, ta pa preko USB-ja v računalnik. Drugače ne gre. Sploh se ne da snemati. Slika se pokaže za cca 3-4 sekunde, potem pa mrk. Samo zvok. To se dogaja samo s kupljenimi kasetami. Te so bile nabavljene pred uhuhu leti v Avstriji (pri nas jih ni bilo). Vse druge kasete (tiste, ki smo jih sami snemali) se dajo lepo prenesti. Problem je samo s temi kupljenimi. Kaj si pa mislil s stavkom ... ne težit vsem drugim, pa ne vem. In me niti ne zanima. Pa kaj si mislil, da sem zadevo ukradel, ali kaj. Daj, človek, malo bolj umirjeno in natančno beri.
Vsem ostalim pa, hvala za razmišljanja. Kot kaže sem imel prav, ko sem razmišljal, da gre za neko zaščito, ki jo Avermedia ne more (noče?) zaobiti, kajti...
... vsega hudega me je rešil mladi sosed s TV kartica Gigabyte U8300 http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_496_avt096823_tv_kartica_gigabyte_u8300__u8300
Povezava (videorekorder-račinalnik) je enaka kot prej, le kartica je druga. In dela ko šus! Prav nobenih problemov.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Povezava najbrz ne more biti enaka, kot prej, saj omenjena kartica nima SCART vhoda.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pri meni je bilo tudi zadnjič podobno. Ena videokaseta Slavko Grum iz knjižnice. Ko sem dal START in je začelo zajemat v računalnik je program ArcSoft Totalmedia izpisal, da je zapis zaščiten pred presnemavanjem. Ostale kasete grejo normalno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bernuldek pravi:
snemali) se dajo lepo prenesti. Problem je samo s temi kupljenimi. Kaj si pa mislil s stavkom ... ne težit vsem drugim, pa ne vem. In me niti ne zanima. Pa kaj si mislil, da sem zadevo ukradel, ali kaj. Daj, človek, malo bolj umirjeno in natančno beri.
Mogoče sem kako vejico izpustil.

Torej še enkrat:
- ti si pošteno plačal kasete
- ti si pošteno plačal VCR
- ti si pošteno plačal AverMedio

Pa vseeno ne deluje. Torej te je nekdo okoli prinesel.
Jaz bi v vsakem primeru AverMedio vrnil in denar nazaj zahteval. Posebej, ko vemo, da je z drugim adapterjem šlo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko presnemava.

(predebatirano milijonkrat. Res. Lahko presnemava. Legalno. Prisegam.)