Vhod v garsonjero

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Vidim veliko stanovanj (manjša in garsonjere), kjer direkt prideš v prostor. OK, saj je neke vrste hodnik, ampak jaz imam enak pod po celem stanovanju. Pač nek laminat.
Sem pa razmišljal, da bi ga vsaj tista 2 kvadrata vrgel ven in nekaj drugega, bolj trpežnega in manj občutljivega na umazanijo, položil nazaj. Ali pa čez dal.
Do tepiha mi ravno ni...Razen če mogoče obstaja kakšen res trpežen in relativno enostaven za čistit.
Sem razmišljal tudi o kakšni umetni masi. Npr kakšna dobra barva tartana, ki je na stadionih. OK, malo čudna ideja, ampak se mi zdi, da bi bilo zelo funkcionalno. Zdaj prihaja zima in tisto plundro noter prineseš, kakšne kamenčke zraven ipd...
Kako imate kaj rešeno to? Komplicirate tako kot jaz?
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Greš v par različnih trgovin s keramiko in vprašaš če jim je 2m2 česa ostalo. :D

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Nimam garsonjere, pa vseeno, pri nas v predsobi (ki je u bistvu hodnik, iz katerega greš v spalnico, kopalnico, dnevno sobo ali kuhinjo) imamo po tleh ploščice v obliki/izgledu lesa, ki se nadaljujejo čez celo kuhinjo. Marsikdo sploh ne ve, da ni parket, meni pa je super, ravno zaradi tega, kar ti omenjaš (mokra obutev, kamenčki, itd). S tem, da smo vzeli pomoje ene izmed najcenejših, cca. 16eur/m2 (se strinjam, da so tiste za 80-100eur/m2 bistveno lepše, a budget je pač budget).

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem razmišljal o ploščicah, vendar je to relativno stara bajta in ima lesena tla(recimo kopalnica pa ima zbetonirano spodaj). Sicer je res kvalitetno narejeno - nič ne škripa, in na "uč" se nič ne zvija, ampak po mojem bi fuge vseeno takoj pokat začele
tongue-1.gif

Zato sem imel v mislih kaj bolj fleksibilnega...