Vgradnja USB napajalnega vtiča v avto

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
335
83
Kras
www.mtl.si
Tole zadevico bi vgradil v avto:
vtic.jpg

Vezal bom na original vtič za cigarete (od spodaj) in potem potegnil kable na ustrezno mesto.
Zanima pa me ali je te zadeve že kdo odpiral in ima tole že vgrajeno varovalko noter?
Namreč na normalen način se ne da odprt, ker je zlepljeno. Če nima, katero varovalko dam zraven?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Še kitajci imajo varovalke vgrajene ..

Tale ni enak kot tvoj ampak ima enak kljun in domnevam da je pri tem tvojem enako:

Varovalko daš tako da pokriva moč adapterja, torej 5A bo vrh glave dovolj, 12V vtičnica ima pa itak svoje varovanje (20-30A).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
335
83
Kras
www.mtl.si
Hvala, super predlog, čeprav ni potrebe po moči, ampak morda bo pa kdaj prav prišlo.

Še eno vprašanje. Ugotovil sem, da je original vtič pod stalno napetostjo. Torej dela tudi, ko je kontakt izključen. Kakšen predlog kam zadevo vezat, da bo delovala zgolj ob kontaktu?
Sicer bom verjetno vse sam zmontiral pa potem h kakemu avtoelektričarju peljal, da mi priključi, ker z današnjimi instalacijami (can bus) mi ni ravno za eksperimentirat.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Avtoradio ima lepo dostopen "kontakt" plus
wink-1.gif
Mah, pri klasikah ne bi bil problem, sedaj pri novejših avtih se znajo hitro kakšne čudne zadeve začet dogajat, ker odjem ne bo štimal.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Jaz sem pri prejšnem avto uporabil tak kabel z najšvohnejšo varovalko, ki sem jo dobil, in priklopil na prosto mesto pri varovalkah (sicer ga lahko priklopiš tudi namesto obstoječe varovalke in obstoječo varovalko priklopiš ravno tako v ta kabel, da ostane funkcionalna). Pred tem sem edino pogledal, katera mesta imajo stalni plus, katera pa le ob kontaktu, saj ravno tako nisem želel stalnega plus. Priklopil pa sem Belkina, ki ji bil sicer namenjena za cigaretni vtič, ga fiksiral nekam za sovoznikov predal in potegnil USB kabel pod armaturo do nosilca za telefon.

Dobi se tudi repair wires na eBayu ali na uradnem servisu z ustreznimi konektorji, ki pridejo v prazno mesto pri varovalkah in lahko vse skupaj spelješ še bolj originalno. Vprašanje je le kako komplicirano je potegniti kable do željenega mesta od varovalk, če ni potem lažje uporabit že obstoječo napeljavo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ta kabel z varovalkami je zakon:) je tudi meni rešil vbistvu ravno obratno težavo, ker sem želel imeti stalno napetost, vtičnice pa se ugasnejo z vozilom.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
335
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za super predloge. Sem vmes prišel tudi do te piggy back varovalke, ki je res odlična zadeva.
Kabel potegnit do predala na bo panike (vsaj kolikor sem na hitro pogledal), odločil sem se pa za tale priklop:
http://www.ebay.com/itm/Waterp...e8e&vxp=mtr Če bo treba morda še telefon polnit v predalu. Nikoli ne škodi še en priljuček več
grin1.gif
.

Varovalka bo itak 5A, ker bo dovolj, sem pa razmišljal, da bi jo priključil na varovalko za stikalo za žaromete, ki dobi napajanje ob kontaktu, ampak imaš dejansko prav. Nekaj varovalk je praznih, poiskal bom eno s kontakt plusom in to je to. Minus je pa verjetno lahko vezan na katerikoli vijak, ki gre v karoserijo, drži?

Citat:
Dobi se tudi repair wires na eBayu ali na uradnem servisu z ustreznimi konektorji, ki pridejo v prazno mesto pri varovalkah in lahko vse skupaj spelješ še bolj originalno.
Tele sem tudi gledal, vendar moraš potem v primeru ,da varovalka crkne, spet dat novo varovalko z žico, tako da ni ravno najboljša varijanta. Pri piggy back varijanti pa samo zamenjaš varovalko in je.
cheer.gif

@brane_new: čeprav morda bo v prihodnje prišel prav tudi ta zadnji zgolj enojni USB, saj bom v primeru ,da se bo zadeva dobro obnesla in bila neproblematična, montiral BT sprejemnik znotraj predala, tako da ne bo niti viden in ne bo delal gužve v predalu. Bomo videli… Naročeno je vse, sedaj pa čakamo kakšen mesec, da zadeve pridejo. Če se ne bo zavleklo na januar
frown-1.gif
. Navodila za razstavitev predala pa tudi že imam.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kar se tiče repair wires, sem imel v mislih nekaj takega (gre sicer za retrofit Hill Hold Assista ampak ravno tako napelje plus iz varovalk). Torej, da se izkoristi prosto mesto med varovalkami, ki potem funkcionira tako kot ostale. Vprašanje je, koliko je dela s tim, tista piggyback vrjanta je simpl.