Vgradnja slušalke v Nüvi 205W

tornado2405

Zelenc'
8. apr 2009
3
0
1
Pozdravljeni

Zanima me ali je možno v Nüvi 205W vgraditi vtikač 2,5mm (ali kaj druga), da bi imel vezo na slušalko.
Laično si predstavljam, da bi to moralo delovati tako, da iz vgrajenega zvočnika izpelješ kontakte na vtičnico in potem naprej v slušalko.
Navedeni GPS uporabljam tudi na motorju. Imam komunikacijsko napravo z možnostjo priklopa GPS-a preko 3,5 mm bananice.
KOMUNIKACIJA

Vnaprej hvala za odgovore.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

tornado2405

Zelenc'
8. apr 2009
3
0
1
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Še vprašaš?!
hysterical-1.gif

Sicer pa si že itaq sam napisal odgovor. Če ne rabiš več garancije, Go for it...
rolleyes-1.gif

To, da ni več garancije v primeru fizičnega posega v aparat mi je jasno.
Mene zanima možnost izvedbe da, ali ne.
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Očitno je, da tu ni nekoga ki bi ti znal povedati.
Zanesi kakšnemu ki lota take zadeve, ti bo verjetno z lahkoto to naredil, seveda če je prostor v napravi, ohišju.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tehnično/električno je seveda mogoče: eno od žičk, ki pelje v Nuviju na zvočnik odlotaš in jo pripelješ na "novi" konektor (ponavadi ima 3 kontakte) in od tam nazaj na zvočnik tako, da ima stik le takrat, ko slušalka ni vtaknjena, drugo žičko pa le paralelno povežeš na preostali kontakt "novega" konektorja. Če bi bil nivo signala v slušalki prenizek bi potreboval še dodatni ojačevalec, vendar pa ocenjujem, da to ne bo potrebno.

Drugo vpršanje pa je, če je v Nuviju prostor za ženski del konektorja slušalk, ki ima dimenzije vsaj 8x4x4 mm.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Mogoče je pa že na sami platici pripravljeno za zalotat bananco. Ponavadi majo serijsko narejene platice, gor pa nalotajo sam tiste dele, k grejo z določeno oznako znamke. Stvar bi bilo treba odpreti in preveriti. Ostalo je pa že Primus napisal.