vgradni pomivalni stroj - vrata

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Zdravo,

zanima me ena stvar - dobil sem nov vgradni pomivalni stroj, kjer pa po mojem nekaj ne delam ok ali pa ne poznam točno kako stvar deluje
smile-1.gif

Namreč, če vrata odprem imajo vzmet in se avtomatsko zapirajo nazaj - oziroma ni pozicije, kjer bi sama ostala odprta, da lahko v miru naložiš.

Ker je pomivalni stroj vgraden ima spredaj kuhinjsko stranico vendar je od starega prekratka.
Mogoče je vzmet kot protiutež in bo čisto ok, ko dobim novi front, ali pa je potrebno kaj drugega narediti, da bodo vrata ostala doli?

Za odgovore se v naprej zahvaljujem
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113

Kaj pa če odpreš vrata do konca in potegneš spodnji voziček ven?

Načeloma mora zadržat vrata tudi če je voziček prazen.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Kaj pa če odpreš vrata do konca in potegneš spodnji voziček ven?

Načeloma mora zadržat vrata tudi če je voziček prazen.

ne
frown-1.gif

fedra ni sedaj nekaj mocna, da bi moral z vso silo drzati dol, ampak je pa dovolj mocna da z lahkoto dvigne vozicek.
Edino kaj mi pade na pamet je to, da ko bo les gor, da bo dovolj vlka protiutez in da je tako dizajnirano.
Drugo kar bi bilo mozno je, da imajo kaki varnostni mehanizem za transport ali pa kaj. Ne vem

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.089
113
Imaš vijak za nastavljat vzmet (ponavadi od strani v vratih). Poglej v navodila vse lepo piše.

Sicer pa ja, brez fronte od pohištva bo vedno vzmet (preveč) močna in dvomim da boš tudi pri min. nastavitvi lako uporabljal normalno.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo, imel enak primer pol leta nazaj. Kaj sem naredil? Ker sem take narave, da mi ne da miru, če kej ne šraufam, sem, namesto, da bi aparat vrnil mona jaz, razdrl pomivalca in noter našel 2 fedra. Enega sem odstranil in tako so vrata ostala v spodnjem odprtem položaju. Feder je bil tudi nastavljiv, vendar je bil v najšvohnejšem položaju, tako, da ni bilo rešitve. Ne vem, al so kej zajebali konstruktorji al kaj. Se je pa posledično pojavil drug problem. Ko so bila vrata zaprta, tisti en sam feder ni močno držal vrata zaprta in je para uhajala ven, zato sem privijačil en tak majhen zaklep od vrat, kateri se zatakne za pult zgoraj in sedaj zadeva deluje. Pa tudi, če bi ga hotel zamenjati, sem vzel velikost za 16 pogrinjkov in kar je bilo na izbiro od ostalih proizvajalcev, je bilo vse dražje.
A lahko vprašam, kater pomivalec je, da si slučajno ne lastiva enakega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Če manjka fronta (leseni del) počakaj nanjo. Zna bit da bo potem uravnoteženo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
A je problem priti do fedra? Ker meni je pa usekal in ni problema z odpiranjem vrat
evil.gif
(bi ga moral zamenjat).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne. Pač, odšraufaš stranico in že imaš na vpogled komplet mašinerijo, ki se skriva noter.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.825
113
čakaj, nov stroj si šel razšraufat, nato pa si še zaklep gor naredil. Smejem se.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hja, 100 ljudi 100 čudi
grin1.gif
da gre para ven iz stroja, sem pogruntal šele čez kak teden, ko se je spodnji rob banka malo napil vode od pare in odebelil. Ni se mi dalo še enkrat vse razdirat, pa feder nazaj stavit in vračat, ker bi imel več dela, kot koristi.Pa še v 4 štuku sem brez dvigala.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Evo, imel enak primer pol leta nazaj. Kaj sem naredil? Ker sem take narave, da mi ne da miru, če kej ne šraufam, sem, namesto, da bi aparat vrnil mona jaz, razdrl pomivalca in noter našel 2 fedra. Enega sem odstranil in tako so vrata ostala v spodnjem odprtem položaju. Feder je bil tudi nastavljiv, vendar je bil v najšvohnejšem položaju, tako, da ni bilo rešitve. Ne vem, al so kej zajebali konstruktorji al kaj. Se je pa posledično pojavil drug problem. Ko so bila vrata zaprta, tisti en sam feder ni močno držal vrata zaprta in je para uhajala ven, zato sem privijačil en tak majhen zaklep od vrat, kateri se zatakne za pult zgoraj in sedaj zadeva deluje. Pa tudi, če bi ga hotel zamenjati, sem vzel velikost za 16 pogrinjkov in kar je bilo na izbiro od ostalih proizvajalcev, je bilo vse dražje.
A lahko vprašam, kater pomivalec je, da si slučajno ne lastiva enakega?

Gorenje
smile-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Ok, hvala vsem za odgovore - bom prvo probal s frontom in potem nastavit vzmet v kolikor bo le mozno in porocam
smile-1.gif

Hvala!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vgradni rabi normalno pohištveno fronto (ne kak papir od čip šit kuhinjskih firm) da drži vrata dol. Če bi bila fedra prešvoh, bi padla vrata prehitro dol.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Vrata bodo stala dol ko boš prišraufal fronto, sem ravno montiral fronto gor in ti lahko to potrdim da brez fronte so se vrata dvigovala,....Feder bi ti mogel držat vrata v poziciji kjer jih pustiš.