Vgradni pomivalni stroj Elektrolux - koda napake

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Stroj ESI 67050X (številka modela 911924202) javlja napako 60
10.gif
. Glede na podatke z neta bi lahko crknil grelec (napaka naj bi pomenila da ne greje vode). Sem pa našel tudi varianto da je v kontrolni plošči slab lot oziroma skurjena elektronika. Se je že kdo srečal s problemom? Za menjat grelec je treba razdreti cel stroj, elektronika je v vratih in je lažje.

Hudič je da ne vem ali dela ali ne oz. napaka ni stalno objavljena. Priklopljen je namreč na toplo vodo in jo po potrebi samo dogreva.
Hvala za morebitne nasvete!

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Mah ja, ampak star je 3 leta, bela cesta. Bom videl, najbrž bom kontrolno ploščo razkopal. Očitno nekaj podobnega kot je bilo z boschi (vpoklic zaradi nevarnosti požara), le da tu ni še nič objavljenega. Bom servis kontaktiral.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Zdravo!

Enako, vse razen pomivalnega. VEndar ne da ne bi delal, ampak imam oz. sem imel 2 problema:
- na vrhu sta 2 cevki, kateri skrbita oz odtok kondenza oz. pare. Ti cevki sta se nekako sneli (sta iz trde plastike in sta samo natakjeni), in para je lepo pihala gor po spodnjem delu plošče, kar je pomenilo, da je del. pult malenkost napihnilo
- drugi problem pa še imam - na vratih, kjer vliješ tekočino za lesk - tam je tesnilo, katero je padlo ven in mi ni jasno kako je bilo noter.
Zdaj mi vsake 2-3 dni sveti lučka za pomankanje tekočine za lesk.

ostalo pa dela vse BP : hladilnik+zmrzovalnik, pečica, štedilnik (2+2).

Lp,

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, mogoče malce pod vtisom slabe karme, ampak: stroj dobavljen napačen, po urgenci z lastnim prevozom zamenjan. Tašči dobavljen fizično poškodovan štedilnik in pralni stroj. Po treh letih moj odpove. Hvala za dobre izkušnje, ampak če me tale reč stane 100€ bom gladko povsod pisal hvala, ampak elektroluksa v moji bajti več ne maram videti. Sploh glede na ceno, za katero bi ob 5 letni garanciji v garaži imel še enega bekota v rezervi.

Sicer pa tudi tvoja dva problema - ti je zaradi šalabajzarsta oziroma slabe izdelave precenjenega stroja kdo častil nov pult? Meni se zdi da ne.
Sicer pa - tudi sam sem se začel izogibati gorenja, ker je kvaliteta padla. Sedaj gledam samo še to, kaj je ceneje in ima daljo garancijo. Če dam 300 evrov in dela v garanciji 5 let, je še sprejemljivo, ni pa sprejemljivo da dam 700 evrov in po 3 letih crkne. Pika, kraj, konec računice zame.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Za pult - ja sem ga dobil (res pa da sem koristil malo vez, kdo pa jih danes ne
smile-1.gif
)

Sicer še ni zmontiran, ker bo poleti manjša osvežitev stanovanje, pa se bo takrat to delalo.

Lp,

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.296
9.500
113
EU
Imam kombinirani pralno sušilni stroj od Elektrouxa. Po nekaj letih ni več hotel vklopiti centrifuge, dokler je bil topel. Mrzel jo vklopi. Hladni loti na plošči elektronskega programatorja. Kpili poceni Gorenjevega s petletno garancijo, Elektroluxa pa bomo enkrat prespajkali, ko bo čas.
cry12bpy.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Stroj sem razdrl in hin je kontrolna plošča. Za ceno bolje da ne vprašate. No, povsem hin ni, vzrok so slabi loti in poddimenzioniranost. Trenutno deluje, sem pa v nabavi novega, močnejšega releja z vklop grelca. Uradno ima grelec cca 2500W porabe, vgrajen je rele z max zmogljivostjo 10A. Že tu pade na celi črti (razmišljam o pritožbi, ne tožbi). Kakorkoli, garancije ni več, rele pa stane 2€ . Bom še videl kaj bom storil, ker sem kronično v zaostanku s časom.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
sem prejšnji teden imel enak problem z Electroluxom. Tudi meni je pri releju šel nek stik za grelec. Majster ga zalotal in ovil z bakrom in sedaj dela.
cheer.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jetra za 600€, ki crknejo zaradi releja za 2€. Žalost na kubik. Aja, rele je preverjeno made in čajna, da ne bo dvomov o kvaliteti kitajskih jajc in čudnih znamk za pol cene. Sem že napisal - vsako reč ki jo kupim, bo na top listi samo še glede na dobo garancije in cene. Če stroj plačam dvojno, pač ne pričakujem da bo crknil v 3 letih ina da bo v njem kitajska roba - konkretno tale: https://www.google.si/search?q...9%3B1253%3B1385

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.296
9.500
113
EU
Moj pralno sušilni od Elektroluxa tudi ima nekej relejev na programatorju. Bom preveril stanje in znamko. Ali še boljše, preventivno jih bom zamenjal.

Njofra11

Zelenc'
8. feb 2020
2
0
1
prosim če kdo ve kaj pomeni napaka i40,pri pomivalnem stroju elektrolux ESL67040.HVALA.

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Vidim, da si že lociral napako (če bi bil res grelec, se hitro dokoplješ do njega in ga preveriš z Ohm metrom - okoli 20 Ohm)... meni je nedolgo nazaj na sušilnem stroju Electrolux crknila elektronika oz. del nje, popravilo 170eur, crknilo pa je 2 meseca po poteku garancije. Prav tako mi je pred časom na pomivalnem stroju Electrolux crknila elektronika in nisem popravljal (star 8 let), kupil novega. Sem se zaklel, da v bodoče kupim najcenejši Beko s 5 letno garancijo, Electrolux me je razočaral, pa imam vse glavne stroje po bajti te znamke... Če poznaš koga, ki bi ti popravil oz. zamenjal okvarjeno komponento na elektroniki za malo denarja, OK, kompleta elektronike pa mislim, da se ne splača menjati... Ugodneje pride nov stroj s 5 letno garancijo...