Vezava dveh oz. treh LCD-jev.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Na en comp bi rad vezal dva LCD-ja s tem, da mora biti drugi oddaljen približno 1,5m. Ker ne vem ali ima grafična izhod za dva LCD-ja, me zanima takole:

1. recimo, da imam dva izhoda, kako podaljšam kabel, da bo drugi LCD stal dva metra stran?

2. če nimam dveh kablov - se da to rešiti kako drugače kot z nakupom nove grafične? S kablom mogoče?

3. kako lahko vežem 3 lcd-je?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Večina novih grafičnih kat ima dva izhoda za monitorje in sicer 2xDVI, za podaljšanje kabla enostavno kupi podaljšek VGA ali DVI kabla, jaz uprabljam 15m podaljšek VGA za projektor in dela BP.
Najboljša rešitev ti je potem če ne rabiš neke hude grafike da kupiš rabljene PCI grafične karte in je to to Win mislim da od verzije 98 dalje podpirajo do 8 grafičnih kartic.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
računalnik je star...imaj te kartice za dva lcd-ja kakšno posebno ime, da vem kaj kupit?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Odvisno kaj hočeš? Če rabiš samo preslikavo, torej, isto sliko na dveh monitorjih, se dobi splitter (kabel, ki gre na dva dela + v vtičnico, ker rabi napajanje), če hočeš pa extended desktop, da boš mel na enem moniturju neki, na drugem pa nekaj drugega, potem pa well, novo grafično ja...

Lp

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da se ne bomo lovili. Delali bomo neke vrste karaoke, jaz bom za glavnim računalnikom urejal komade, nekdo bo pel in bo potreboval svoj monito, da bo videl brat, potem pa je tu še monitor oz. LCD televizija, usmerjena med ljudi. Če prav razumem, lahko naredimo takole:

- moj monitor in monitor od pevca damo na splitter, oba bova pač videla isto
- televizijo, ki je usmerjena med ljudi pa damo na TV OUT, kjer se že preverjeno da naštimar, da se vidi samo video

Pa mi ni problem kupit nove kartice, samo je mašin stara vsaj 7 let in je za to funkcijo odlična zato sploh ne vem aj kupit. Kakšen predlog?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
VGA in TV OUT jaz že imam na grafični...Kaj pa naj kupim, da bom imel 2xVGA in TV OUT? Oz. vsaj 2x VGA?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Jaz imam HD4870 X2 , na kateri sicer sta 2x DVI izhod in 1x S-Video , ampak glej ga hudiča, nemorem istočasno imeti prižganih 2x DVI + S Video.

Lahko imam največ 2 sliki na enkrat, tako da mam extended desktop ali na sekundarnem LCDju prek DVI-ja, ali pa na TV-ju prek S-Videa...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jaz imam HD4870 X2 , na kateri sicer sta 2x DVI izhod in 1x S-Video , ampak glej ga hudiča, nemorem istočasno imeti prižganih 2x DVI + S Video.

Lahko imam največ 2 sliki na enkrat, tako da mam extended desktop ali na sekundarnem LCDju prek DVI-ja, ali pa na TV-ju prek S-Videa...

Takšno omejitev ima večina grafičnih kartic. Zato pa obstajajo namenske (profesionalne) s 4 in več izhodi (ki lahko seveda vsi hkrati delajo).
Meni na laptopu tudi ne uspe spraviti več kot 2 sliki ven. Če imam priklopljen DVI in HDMI in če odprem pokrov, mi ena izmed prejšnjih slik izgine in se pojavi na vgrajenem monitorju.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
No, ATIjeva nova serija 5xxx podpira 3 monitorje hkrati. Cene so pa od okoli 50€ dalje

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Potem se stanje očitno izboljšuje
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No, ATIjeva nova serija 5xxx podpira 3 monitorje hkrati. Cene so pa od okoli 50€ dalje

Ampak spet, glede na to da avtor pravi da ima starejše računalo in verjetno noben ne dela več grafičnih za na AGP... mu to nič ne koristi
grin1.gif

Hm, je pa še vedno opcija, da z naftalina potegne kako PCI grafično, pa ima potem dve notri. Samo vprašanje kako se bodo windowsi odzvali na pridobitev, če se bo dalo z vsemi uprabvljat.

Lp

kajter

Pripravnik
25. sep 2008
41
0
6
Imel sem na najcenejšo Agp kartico in dva 17" lcd monitorja in sta delovala bp. Če pa so razdalje dalše je pa dobro imeti DVI kabel.