Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
NLB ima v prospektu napisane mizerne obresti. Treba je it na šaltar s ponudbo od Probanke in poskusiti izsiliti boljše pogoje.
vpreteklosti sem redno imel depozite na nlb. REs dane v vrednosti nepremičnine, ampak toliko pa, da so me pred iztekom klicali in ponujali 0,10% (nekaj časa so celo pisno pošiljali na dom to ponudbo) višjo OM od redne.
Nekaj časa sem še podaljševal na ta način (pa poskušal dobiti še kak desetinko odstotka (vendar neuspešno) nato sem enkrat uslužbencu (sicer nič krivemu) povedal po telefonu kar mu gre.
Na drugih bankah brez "prosjačenja in izsiljevanja" dobiš bistveno več kot na nlb z vsem naštetim.
No vsaj meni ni uspelo. tudi mi niso dali kredita v vrednosti 15% vrednosti stanovanja, kljub temu da je bilo 85% vredsnosti na njihovem računu.
Zato jih sedaj jemljem malo bolj z rezervo in se držim njihovega slogana:
"kaj lahko storimo za vas"
"Dajte mi tak kredit kot Simoni Dimic in njim podobnim"
softi: kako spravit denar v švico, po možnosti tako da naša davkarija ne ugotovi. (razen v kufru) .
Ker tako vsoto denarja imeti v naših "baraba" bankah je res lahko precej tvegano.
Ne bom pozabil dedka ko je govoril da so mu starši govorili da denar v "šparkasse". Pred 2. sv. vojno g aimel za manjšo hišo, po drugi sv. vojni si je z njim lahko kupil neko malenkost. (prej pa do njega ni prišel)
Sicer je bila takrat vojna razlog, ampak kdo pa pravi da sedaj kaj podobnega ne more bit....(kar bi vplivalo na inflacijo).(sicer pa najbrž te tega scenarija ne reši niti denar v švic, še manj pa doma v štumfui)