Veter v Ajdovscini, burja na primorskem

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Poslusam eno uro nazaj v avtomobilu radijo kjer klice poslusalka v "eter" in pravi, da je pri njih v ajdovscini cela katastrofa, da piha ze preko 140kph in dela zamete, da naj se izogibamo tega dela Slovenije, ces, da je konec sveta. Temu svarilu se z vso vnemo pridruzijo speakerji na tem radiju... Cez pet minut na porocilih SLO1 poslusam, ajdovscina -2C, piha veter v sunkih (sunkih!) do 72kph. Se pravi obcasno zapihlja do 72 kilometrov na uro, ostalo najbrz pol manj?! WTF

A se samo meni zdi taksen konec sveta kot ga dozivljamo danes in jutri malce smesen? Ceste so kopne, sipe na avtmobilu od soli in se ene tekocine vse lisaste, sneg je juzen, lopato sem nazadnje videl en teden pred novim letom. Kdo koga zajebava? Ce jutri ne bo kaj res konkretnega, a bo kdo na arsu odgovarjal za zaporo meja vsem kamionov, zaprtje sol in fake alarmov?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
No nekaj je veter na mestu merilne postaje, drugo je pa veter na xyz koncu.
Recimo trenutno stanje na par drugih merilnih mestih:
untitled.jpg

Hmm šlo je do 156km/h v zadnji uri

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
ehh...
Verjetno je malo "nerodno" ker burja nosi sneg, tako hudo se mi pa spet ne zdi. Sem tudi psa peljal na sprehod, tko da...

So pa verjetno kakšni odseki malo bolj "nerodni", to pa verjemem. Ampak mi smo nekako tega vajeni
wink-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.565
476
83
Nekajkrat sem danes na promet.si pogledal portaal burja.
Največ kar sem videl je bilo 156km/h. Kar nekajkrat prek 140 km/h... Le enkrat jebilo pod 130 na najbolj izpostavljeni merilni postaji.

v enih delih je očitno že zelo konkretno

Če bi nekaj šleparjev pometlo s ceste bi bil pa ti isti krivi ker so jih gor pustili.
Danes in jutri imamo v SLO pač izredne razmere. Tega Alter občinstvo nikakor ne bo sprejelo.
Veliko bolje je, da ni iz vsegaskupaj nič kot pa da se ne ukrepa ter rinevse vprek in se naredi konkretna škoda.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Itak je tko, da bi ta isti pametnjakoviči, ki zdaj tarnajo nad zaporami v primeru nesreče iskali rablje za odgovorne, sami pa itak sedijo na toplem v naročju mamice
wink-1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
lopato sem nazadnje videl en teden pred novim letom. Kdo koga zajebava?
Slovenija je majhna, a vendar toliko velika, da splošna napoved ne velja za vse.

Jaz lopato videvam vsak dan od prejšnjega četrtka dalje (razen ponedeljek).

V soboto je cel dan snežilo, padlo okoli 15 cm snega, pa sploh nikjer omenjeno, da je kjerkoli snežilo. Pač je bil oblak cel dan nad nami. Noben se ni pritoževal nad napovedjo, pač smo kidal, zimske gume imamo pa vsi.

Danes ga je padlo že spet 15 cm. Pri nas se ARSo drži napovedi. Komu se boš zdaj prtožu?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.565
476
83
precej "darjan"-ov je na alterju

nekateri si domišlajo, da so center univerzuma in kar velja nad njihovo glavo velja povsod.
Populacija teh v % na Alterju ni zanemarliva.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ceste so kopne, sipe na avtmobilu od soli in se ene tekocine vse lisaste, sneg je juzen, lopato sem nazadnje videl en teden pred novim letom. Kdo koga zajebava?
Od te soli, ki se čudežno ni hotela absorbirat na šleperske gume, sem nazadnje stal v torek popoldne. Ne da se mi še danes in jutri.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Itak je tko, da bi ta isti pametnjakoviči, ki zdaj tarnajo nad zaporami v primeru nesreče iskali rablje za odgovorne, sami pa itak sedijo na toplem v naročju mamice
wink-1.gif
jaz sem pri 16. letih soliral jz steber kocne decembra v snegu v karavanskem fenu, plazovi leteli cez glavo..da ne omenjam sestopa mimo bivaka do cojzove koce. da kaksnih drugih dogodivscin ne omenjam.
pri mamicah na toplem ste vi revezi ki delate dramo iz vsega.
amerike se danes ne bi odkrili, ce bi skandinavci delali 1000let nazaj dramo iz vsega in se stiskali mamicam

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Torej več sreče kot pameti.
sreca nima nic s tem, ce ves kaj delas. danes ste vsi prevec navezani na sigurnost in udobje.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Orkanska burja naredila ogromno materijalne škode...odneslo je streho iz lope...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tako ste se norca delali tudi pred in med zledom tule gor, preden se niste zavedali obseznosti skode...
Ni se konec, kot kaze bo prislo z zamikom.

@ggg - pri nas je slabih 40cm snega, v presledkih pada ze od petka, kidal sem 4x od petka, tako, da vas vrt ni cela slovenija.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.985
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Poslusam eno uro nazaj v avtomobilu radijo kjer klice poslusalka v "eter" in pravi, da je pri njih v ajdovscini cela katastrofa, da piha ze preko 140kph in dela zamete, da naj se izogibamo tega dela Slovenije, ces, da je konec sveta. Temu svarilu se z vso vnemo pridruzijo speakerji nai tem radiju... Cez pet minut na porocilih SLO1 poslusam, ajdovscina -2C, piha veter v sunkih (sunkih!) do 72kph. Se pravi obcasno zapihlja do 72 kilometrov na uro, ostalo najbrz pol manj?! WTF

A se samo meni zdi taksen konec sveta kot ga dozivljamo danes in jutri malce smesen? Ceste so kopne, sipe na avtmobilu od soli in se ene tekocine vse lisaste, sneg je juzen, lopato sem nazadnje videl en teden pred novim letom. Kdo koga zajebava? Ce jutri ne bo kaj res konkretnega, a bo kdo na arsu odgovarjal za zaporo meja vsem kamionov, zaprtje sol in fake alarmov?
Ta zagotovo ni bila domačinka. Pri domačinih začne pihat sapica pri 100km/h. Danes so se pri 140+ goli slikali ob tabli za veter. Toliko o izrednih razmerah. Se v poletnih kopalkah okoli hodijo sredi zime.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.985
113
pri taščici
Potem imaš praktično rekord če izvzamemo Vojsko kjer imajo rdeči alarm če je snega MANJ kot en meter. Zjutraj so ga imeli 60.
2167583-Screenshot_2015-02-05-20-38-51.png

Priponke

• 2167583-Screenshot_2015-02-05-20-38-51.png
    2167583-Screenshot_2015-02-05-20-38-51.png
    139,9 KB · Ogledi: 126