Vertikalni solarij v Ljubljani ali okolici

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Pozdravljeni, če kdo pozna še kakšno lokacijo vertikalnega oziroma stoječega solarija na območju Ljubljane z okolico poleg npr. tele[/COLOR], naj prosim napiše v to temo. Zaželene so tudi vse dodatne informacije, npr. o vrsti in starosti opreme, čistoči in siceršnjemu vzdrževanju (opreme), opisi prostorov s solariji (npr. prezračevanje), morebitne vaše dosedanje izkušnje in podobno.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Mislim da sem ga videl v Fitinu v BTC-ju, pokliči jih, najdi jih na fb in pokliči za vsak slučaj.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Hvala za namig! Sem jim poslal nekaj vprašanj. Malo težav jih je bilo najti na spletu, saj jih Najdi.si očitno še ne najde, Google pa jih[/COLOR]. Ceno imajo sicer vsaj zaenkrat precej ugodno, v primerjavi s konkurenco.

Evo, sem pravkar izvedel iz prve roke - imajo celo dva stoječa solarija.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Vsaj meni je bolj všeč predvsem zaradi praktičnosti (v ležečem je tvoj položaj bolj statičen), poleg tega se ti načeloma ni treba dotikati sten solarija.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Aha, tole sem pa očitno spregledal, čeprav sem pred časom že preverjal prav to Moj fit stran.
smile-1.gif
Ga bom poiskal ob prvi priložnosti. Tnx!

Evo, počasi se jih bo pa kar nekaj nabralo ...

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Kot vsaka stvar ima tudi obiskovanje solarija svoje pozitivne in negativne vplive. Koliko je katerih, je odvisno predvsem od tega, koliko kdo pretirava z "odmerki", še posebej glede na tip kože. Enako kot pri vseh ostalih stvareh v življenju. Solarij je nek približek naravne sončne svetlobe, pri čemer je ena pomembnejših prednosti solarija tudi ta, da imaš izpostavljanje (ja, ta beseda ima že negativen prizvok ...) svetlobi bistveno bolj pod kontrolo. Najbrž se tudi vsi bolj ali manj zavedamo, kakšne in kako celostne vplive na človeški organizem ima lahko pomanjkanje (določene) svetlobe.

Osebno jemljem obiskovanje solarija recimo kot neke vrste splošno terapijo. Gre za občasno obiskovanje, okoli dvakrat tedensko po ne več kot 10 minut, gre za boljše počutje in nenazadnje tudi za "zdrav" ten. Torej, še zdaleč pa ne za takšen ten, da bi se bal obrisati z belo brisačo.
wink-1.gif
(Se mi zdi, da zadnje čase v javnosti ne opažam več toliko oseb, ki bi očitno pretiravale s tovrstnimi praksami. Kar, mimogrede, meni, tako pri moških, še bolj pa pri ženskah, deluje precej odbijajoče ...)

P.S.: In da ne bi morda koga zavedel - slednja opazka se je seveda nanašala na svetlopolto populacijo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
In zakaj sploh je dober solarij?
pahor pravi, da mu glavo sprazni
bonk.gif

mislim, da pri nas zaradi zdravja ni kakšne posebne potrebe po solariju čez zimo, vedno se najde kakšen sončen dan ko se lahko malo soncu nastaviš, če nisi ekstremst (odvisno tudi od lokacije bivanja) lahko tudi samo obraz, kar je dovolj. če pa živiste dlje na severu ali celo onkraj polarnega kroga se pa da dobiti tudi svetilke, ki oddajajo nekaj UV spektra za zdravje.

@Georgie odbijajoče ti delujejo presvetli ali pretemni osebki?

Nazadnje urejeno:

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Ja, če je preveč barve zgleda prav grdo na moških, ženske pa itak samo čefurke hodijo po 2x na dan. Pa v solarij se grem spočit in nabrat ''sončne energije'', te pa ne bom še stala notri ne?
smile-1.gif
Drugače pa sem nekje prebrala, da je v neki meri celo zdrav za počutje, ker v zimskih časih kolagen v koži ne dobi dovolj svetlobe, ker smo toliko oblečeni...

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ne le, da izgleda (relativno) grdo, ampak kot že rečeno ni (več) zdravo, ne glede na spol. Vsako pretiravanje povzroči bistveno večje poškodbe kot že sicer in normalen človek naj bi že po lastnem občutku zaznal, da počne nekaj zelo narobe, sploh pri občutljivejših tipih kože. Koža sama je prvi in najboljši indikator tega, ne pa edini, sploh dolgoročno (njeno hitrejše staranje v vseh pomenih in smislih te besede).

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ahaaa, no, potem bi morala pripeti popolnoma drugo sliko[/COLOR], da ne bodo bralci zavedeni, kajne?
smile-1.gif

Mimogrede, ko smo že pri kožnem raku - rakave tvorbe ali njihovi zametki na različnih delih kože imajo lahko tudi drugačen izvor, npr. virusnega itd.. Ampak vse to bi bila že tema za neko drugo dabato.