veriga - obešanje zvočnikov

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pod strop bi rad obesil zvočnike. nosilci iz trgovin mi ne ustrezajo, ker so vsi za pritrditev na steno, noben na strop. vsaj našel nisem. drugo kar mi ni všeč, je vrtanje v zvoænik.

in sem si zamilil, da bi zvočnik dal na polico, na njega še eno polico, to skupaj stisnil s palico, potem pa gor na 4 verige, na rinko, rinko na verigo in v strop. tko k kaki lestenci itd.

1. kje dobit rinko, ki bo imela centralno vpenjanje za obešanje
2. kje dobit primrno verigo..nočem svetlečo. kaj 'kovanega' bi mi bilo všeč.
3. ne sme bit premasivno. je zvočnik, ne tele.
4. mogoče kak trgovinski stropni nosilec?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Obešanje zvočnikov na verigo je lahko sicer zanimivo, moje mnenje pa je, da bi tak način prinesel s seboj kup problemov. Verig in verižic je v bau-bauvih in obijih veliko vrst, prav tako ustreznih kavljev za pod strop, vprašanje pa je, kako se bi vse skupaj obnašalo pri nekoliko glasnejši nastavitvi zvočnika.
Če bi bil sam pred takšno dilemo, bi na strop pritrdil ustrezno velik "C", zvarjen iz pohištvene cevi dimenzije od 15x15 ali pa celo do 30x30, glede na velikost in težo zvočnika. Pred mnogo leti sem nekomu montiral zvočnike na podoben način, vendar si je zaželel namesto verige debelo konopljeno vrv, mislim da je bila nekje okrog 20mm.
Po nekaj mesecih sva prestavila zvočnike na stenske nosilce.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pod strop bi rad obesil zvočnike. nosilci iz trgovin mi ne ustrezajo, ker so vsi za pritrditev na steno, noben na strop. vsaj našel nisem. drugo kar mi ni všeč, je vrtanje v zvoænik.

in sem si zamilil, da bi zvočnik dal na polico, na njega še eno polico, to skupaj stisnil s palico, potem pa gor na 4 verige, na rinko, rinko na verigo in v strop. tko k kaki lestenci itd.

1. kje dobit rinko, ki bo imela centralno vpenjanje za obešanje
2. kje dobit primrno verigo..nočem svetlečo. kaj 'kovanega' bi mi bilo všeč.
3. ne sme bit premasivno. je zvočnik, ne tele.
4. mogoče kak trgovinski stropni nosilec?

pa si res preveru vse nosilce ??

Omnimount ima tega kar nekaj.

ok sicer bom zdele plunil v lastno skledo ampak ok bom pomagal. Pejt pogledat najprej v Harvey Norman, ker so tam zaklučili z Omnimountom in imajo razprodajo na vse njihove artikle, ki so še na zalogi. Dobiš IZREDNO poceni!!!

Če pa ne boš našel tam potem pa ZS pa se bova zmenila.

lp Avi

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj pa akustika, ne vem, no zvocniki obeseni na verigo pa zraven vivaldi... kot bi jedel kranjsko klobaso z milksejkom.
grin1.gif
ok kaksni racunalniski logitech ali sminkerski bose se razumem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa glih bose so.

ostali
tudi mene skrbi višja glasnost in 'guncanje' oz izguba efekta. ima kdo izkusnej. sam sem videl le bose901 na verigah v klubu12 in mi je bilo všeč.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
probam pogledat. če najdem, se te bom spomnil. če ne najdem, pa tudi.

ker vidm da so bose-i keri pa, ker bose ima za accustimass serijo stensko/stropne nosilce ? tud to lahko zrihtam
wink-1.gif

lp Avi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem dal na pm. če kle napišem kaj mam, se bodo vsi smejal, da kaka jajca mam to. jest se pa ne morem ločit. mogoče se bom, k bom šel na 7.1

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sej si ze vse povedal, bose in 7.1, sklepam, da imas sedaj vsaj 6.1 in ne vem kaksen dolby. bolj tipicen ljubljancan bi ti rekel, kot cefur kakor te oznacujejo.
grin1.gif

hec
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
not.

mam sam stereo, pa še to je 'star' a dober.

bo šel v 2.1, potem v 7.1..sma preden bo to, bo zuni že 11.1 za audiofile
Hm, audiofili furajo le stereo
grims-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Zvocniki vrjetno imajo zadaj pritdilno luknjo, no tam lahko fiksiras ketno, ce pa naredis adaptercek ki gr v zvocnik pa fiksiras ketno na adapterju, visje ali nizje, in tako bo naklon zvocnika drugacen. Vrjetno pa bi se obcasno guncal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst mam ene kr oreng kište, ki visijo na ketnah pod stropom.

Visoka glasnost jih nič ne zbilje LoL

Ker na uni lokaciji estetika glih ni pomembna in je blo bolj pomembno, da sem prišel pocen skos, sem zvočnik dal ležeče, okol njega pa 2 kosa ketne. V strop sem jih prišraufal tako, da sem skozi člen dal vijak in spodaj malo večjo podložko.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Sem imel kot mulec tudi jaz zvočnike obešene na ketnah, pa se ni nič zibalo. OK, ko je prišla Tehno štancarija, me je že minilo in je bila zadeva že bolj na tiho...

Če boš obesil verige bolj navzven, torej da ne bodo visele navpično ampak navzven, se lahko zaletiš v zvočnik, pa ne bo nikamor mrdnil!

Pa, tisti stari zvočniki večkrat lepše pojejo, kot tanovi. Tudi jaz jih (zaenkrat še) ne zamenjam.

Aja, če se že ravno bojiš kakega zvonenja od verig (jaz ga nisem nikoli opazil) , lahko uho na zvočniku oblečeš v gumijasto bužirko, potem pa garantirano ne bo nobene motnje več.

Nazadnje urejeno:

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
not.

mam sam stereo, pa še to je 'star' a dober.

bo šel v 2.1, potem v 7.1..sma preden bo to, bo zuni že 11.1 za audiofile

11.2 je zunaj že več kot dve leti
nahrung002.gif