Verified by Visa ozr 3-D Security?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Dobil sem novo VISA kartico... Na strani kolektiva.net sem hotel nekaj kupit ampak zahteva od mene geslo.
Če sem prav razumel navodila na nlb strani, dobiš geslo prvič ko naletiš na štacuno ki ima to implementirano.
No kolektiva, pa tega očitno nima.

Ima kdo izkušnje s tem, kako dobiti geslo?

http://www.nlb.si/uporaba-3d-secure

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ja to že ampak kje? URL?

Na spletni strani štacune bi moral biti obrazec za kreiranje gesla ampak tega ni...

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Saj ti lepo piše. Ko boš stvar kupil in vnesel podatke s kartice se ti bo odprlo okno od tvoje banke kjer se boš prvič prijavil s svojim rojstnim datumom in davčno številko, potem boš kreiral geslo ki ga ne smeš pozabiti. Pri naslednjih nakupih se ti ravno tako odpre to okence, samo potem vpišeš pač geslo. Nobena znanost.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo on piše, da mu kar geslo zahteva, torej je oni korak nekako preskočil.

Razen če dejansko gleda obrazec za določitev gesla (včasih so obrazci katastrofalno opisani in človeku ni jasno, kaj hoče).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik maremm pravi:
Saj ti lepo piše. Ko boš stvar kupil in vnesel podatke s kartice se ti bo odprlo okno od tvoje banke kjer se boš prvič prijavil s svojim rojstnim datumom in davčno številko, potem boš kreiral geslo ki ga ne smeš pozabiti. Pri naslednjih nakupih se ti ravno tako odpre to okence, samo potem vpišeš pač geslo. Nobena znanost.
Kako naj bi bilo mi je jasno ker sem prebral navodila. Samo tole "se ti bo odprlo okno od tvoje banke kjer se boš prvič prijavil s svojim rojstnim datumom in davčno številko" se ni zgodilo, ampak me je samo vprašalo po geslu, ki ga sploh še nimam.

In kot razvijalec spletnih aplikacij dokaj dobro poznam web forme, pa tudi kakšno implementacijo ebančništva sem že naredil...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Ti lepo vpiši želeno geslo. Ker gesla še ne bo v bazi, se ti bo odprlo novo okence, za njegovo potrditev.
zmaga.gif

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Samo je čudno, kar sem jaz kupoval z Viso ni bilo treba vpisovati nikakršnih gesel prej kot v tisto bančno okence.
Edit

Če prav vidim, ti odpre okence in zahteva direkt geslo. No ne bom več pametoval, ker se na računalništvo bolje spoznaš kot jaz. Najboljše bo verjetno poklicati na banko.

Nazadnje urejeno: