Ventilatorju kabine se nad 26 stopinj zmeša!?

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Imam naslednji problem na sharanu letnik 96:

imam avtomatsko klimo, ko je zunaj več kot 26 stopinj se ventilatorju kabine zmeša in začne delati z veliko hitrostjo (v tako hitrost ga pri "normalnem" delovanju ni mogoče spraviti) in ker ni predviden za delovanje pri tako veliki hitrosti mi začne trosit celo armaturo in mi drsa ob ohišje (tako mi je uničilo že eno veternico)...ko se to zgodi lahko dam ventilator le na prvo stopnjo, da rahlo piha...vse druge stopnje ga šiba na polno
frown-1.gif
), vendar mi dela enako...prosim za pomoč, kaj je narobe?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.060
6.913
113
pri taščici
A klima je pa dovlolj nafilana
Sicer se ne spoznam, samo mogoče klima "ugotovi" (ker piha pretopel zrak)da mora orenk pihat če želi avto ohladit na željeno temperaturo?
Če temperaturo dvigneš se mu še vedno blede

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
koliko imaš pa nastavljeno temperaturo v kabini?
Če imaš na zelo nizko (pod 20 stopinj) je to normalno. Povečaj temperaturo za notranjost, hladila bo enako, ne pa na vso moč (ventilatorja).

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
@hanzi: klima je dovolj nafilana in drugače dela bp

@zomirp: to se dogaja neglede na to na koliko je nastavljena temperatura v kabini (ponavadi jo imam na 21 ali 22)...sharana imam že skoraj 3 leta in vem kako deluje klima, ko je vse ok

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Mogoče je kak upor za brzino šel pa se potem čudne stvari dogajajo.
Sicer meni gre ob velki temperaturni razliki tudi na max. in hkrati vklopi notranje kroženje.
Trese se pa, če kaka lopatica manjka na ventilatorju in je masa iz centra.

lp

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Bil sem pri kolegu in smo ga priklopili na tester, javi napako 00799 senzorja temperature (G110)

Zdaj bi pa bil hvaležen vsakemu, kateri bi mi lahko povedal kje se ta senzor nahaja in kako izgleda (sharan 2.0 benzinar, letnik 1996)