Ventilator

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Nimam pojma o elektroniki imam pa neko zamisel ki mi jo boste upam pomagali uresniciti.
Rabil bi nek ventilator za zracenje majhnega terarirja. Rahel vetric za majhen terarij. Ne rabim propelerja da mi vso zemljo ven spiha
smile-1.gif

Zdaj pa nimam pojma kje bi dobil ventilator( par cm fi), kako nastimati frekvenco vrtenja. Zanima me ce je kaksna moznost da bi bilo to vezano na soncne celice + kaksen kondenzator? Ni nic narobe ce ponoci ne bi pihal.
Ce pa je to prezakomplicirano pa kaksen adapter oz. baterije.

Zdaj pa z idejami na plan
smile-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Nimam pojma o elektroniki imam pa neko zamisel ki mi jo boste upam pomagali uresniciti.
Rabil bi nek ventilator za zracenje majhnega terarirja. Rahel vetric za majhen terarij. Ne rabim propelerja da mi vso zemljo ven spiha
smile-1.gif

Zdaj pa nimam pojma kje bi dobil ventilator( par cm fi), kako nastimati frekvenco vrtenja. Zanima me ce je kaksna moznost da bi bilo to vezano na soncne celice + kaksen kondenzator? Ni nic narobe ce ponoci ne bi pihal.
Ce pa je to prezakomplicirano pa kaksen adapter oz. baterije.

Zdaj pa z idejami na plan
smile-1.gif
Jaz imam sicer zadevo uštimano za drug namen, ampak princip bi lahko bil pri tebi enak.
Ventilator napajam z adapterjem, na katerem lahko reguliram napetost (od 1.5V do 12V, v korakih po 1.5V). Hitrost vrtenja ventilatorja je odvisna od voltaže, ki jo nastavim na adapterju.