Ventilator

mistique

Guru
16. jun 2009
14.008
1.814
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Raje nabavi prenosno klimo, bo vsaj kaj učinka.
That's my line!
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
od ventilatorjev ti bo edino stropni malo premešal zrak vse ostalo je brezvezno pihanje.
kot so rekli prenosno klimo pa tudi to ni neka huda izbira vendar v tvoji situaciji verjetno najboljša .glede na to da se na bolhi prenosne prodajajo po 100€, se pravi jo dobiš za 80€ jaz dalje ne bi več razmišljal

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Pri prenosni rabiš luknjo skozi zid ali pa odprto okno, da lahko porineš skozi tisti ror...
Kako vpliva odprto okno na delovanje prenosne klime?
17758-icon_confused.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ze dolgo nisi nobene dobre teme odprl. Tale je spet na tej poti
hysterical-1.gif
Kateri faks ti ze opravljas?

Nazadnje uredil moderator:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Če si se že oglasil mi lahko še razložiš kaj je razlika med klasičnim stoječim ventilatorjem in tower ventilatorjem. Razen, da porabi tower manj placa in da so ponavadi malo dražji.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:
od ventilatorjev ti bo edino stropni malo premešal zrak vse ostalo je brezvezno pihanje.
kot so rekli prenosno klimo pa tudi to ni neka huda izbira vendar v tvoji situaciji verjetno najboljša .glede na to da se na bolhi prenosne prodajajo po 100€, se pravi jo dobiš za 80€ jaz dalje ne bi več razmišljal

tnx bom pogledal.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Enkrat sem videl "prenosno" klimo, ki je bila sestavljena iz zunanje in notranje enote, vmes pa so bile fleksibilne cevi za plin. Mogoče kdo ve, če se se kaj takega še dobi oz. kdo proizvaja, ker sem v podobni situaciji - najemniško stanovanje in prava split klima ne pride v poštev.

Navadne prenosne klime s cevjo za izpuh topkega zraka so v bistvu bolj razvlaževalci ... ohladijo ne prav veliko, kar je logično, saj črpajo zrak iz prostora in ustvarjajo podtlak ... in ker stanovanje ni hermetično, skozi špranje priteka nazaj notri topel zunanji zrak.

B81

22. jul 2007
37.602
10.899
113
KSZ

A imajo vse prenosne zunanjo enoto? So res poceni, zdaj je le vprašanje, koliko to dejansko hladi. Ker nima smisla imeti odprtega okna, notri pa hladiti...in zdaj vidim, da je ena klima v bajti nesmiselna, v taki vročini bi jih rabil pet.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
KSZ

Če si zainteresiran, imam eno malo rabljeno prenosno klimo za prodat.
Dela dobro! Ni pa v uporabi, ker imamo v zdajšnjem stanovanju fiksne klime.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zadnjič sem zasledil nek t,i, mez, ki se ga da na/ob/pri oknu, če imaš prenosno klimo, da ti ne seka vroč zrak not.

Malo preveri, zna bit efektivno.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
če boš mel okno priprto si dal dreku focn.
če že kupi kaki nastavek da odvajanje pare iz sušilca, okno na oberliht in pa okoli zadelano z neko peno da zrak ne kroži in bo vsaj nek učinek.
ampak še vedno ni to to kaj je stenska. ker prenosna vedno vleče zrak ven iz sobe stoji ponavadi na tleh, torej ven vleče hladn zrak....
pa smo spet tam daš dreku focn. jaz sem recimo nardil tak da je še zrak za hlajenje satovja jemala od zunaj. zgledalo je grozno, bilo je okorno je pa nakoncu malo boljše delovalo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mez?

hot air stop od einhela rabis....

drugace dela klima OK, samo res je da se cev za odvod toplega zraka kr segreje in seva v prostor, drugace pa moja piha ven okrog 9 stopinj in spalnico kr ok ohladi...

ce bos vredu zadihtal okno ti bo vredu sluzla

aja jaz sem jo dal kaksen meter od tal na polico

aja se to...hot air stop originalen imajo v bauhausu...za 1€ drazje kot nemcija...cenej kot 25€ ga nebos dobil

Nazadnje urejeno: