ventilator po nadgradnji BIOSa

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Imamo lenovo s531, ventilator se je prižgal le, če si mel laptopa nekaj časa na nogah in se pač ni mogel hladiti. Pred nekaj dnevi se je v lenovo centru pojavilo nekaj nadgradenj, tudi za BIOS. Po nadgradnji le tega, imam vedno vklopljen ventilator, to mi malce najeda in me zanima kako lahko naredim, da za malce znižal mejo, kda naj se vklopi....je možno, da se je to začelo pojavljati zaradi nadgradnje na win 8.1, ki sem jo naredil na isti dan, kot za BIOS?
confused-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Nima nastavite za ventilator, sem že pogledal...ali pa sem toliko nesposoben, da ne najdem :D

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
to je odvisno od power sheme... če maš proc na max ti bo fen delal na polno imaš tudi power shemo ki jo imaš prilagojeno prav za fen....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Imaš pa lahko tudi nastavitev v BIOSu, v stilu "Fan always on while on AC".

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
to je res, samo v malo starejših laptopih tega ni...
Lahko pa je vzrok čisto HW, da ma zabasane reže hladilnika z svinjarijo....

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ne, laptop je nov, lenovo s531. Sej ni problem, da je glasen, sam prej se fen sploh ni prižgal, tudi ni blo potrebe, ker je laptop dokaj hladen...po nadgradnji biosa in win na 8.1 pa se sedaj sliši fen da dela...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
predvidevam da imaš uefi bios ne legacy.. zaradi winsow od vendorja...

sicer nikoli nism imel lenovota, potem pejt po settingse pa preglej... Poglej še shemo power plana, pa boš vidu, da nimaš slučajno nastavljen na high perfomance....

Se mi zdi da maš v winskih shemo izbrano napačno....

Totimato

Zelenc'
27. okt 2013
18
0
1
Ker imaš Lenovo je dobra možnost, da imaš v Windowsih Lenovotovo aplikacijo za urejanje porabe.
Priklopi ga na polnilec. Spodaj, zraven ure, ikona za polnost baterije - zraven se pojavi ikona vtikača. Desni klik, "Launch Power Manager".
Pod "System settings", "Optimize fan control to:" poglej kaj imaš in nastavi "Balance all parameters".

Če to ne pomaga, je malo nižje "Advance settings" in zadnja opcija "System cooling policy" in tam spremeniš.