ventil na kolesu - presta?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Nabavil sem eno poceni mtb kolo v leclercu, pa me zanima kaj za eni ventili so to gor - so mogoče presta? Se da te nastavke na vsaki bencinski kupit? Če kupim nastavek, bo delal merilec tlaka pri pumpanju?

Nazadnje urejeno:

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Tole se mi zdi da ni presta ventil
grims-1.gif
Bolj je podoben čisto navadnemu ventilčku. Bi pa mogli tisti mali medeninasti nastavki pasat...vsaj po navoju sodeč....

LP

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Čisto navaden ventil? Mogoče zgleda tako, ampak se ne da z navadno pumpo (kot recimo za fuzbal žogo) ali pumpo za avto napumpati. Če tisti plastičen bel del (ki nima luknje skozi) znotraj ventila potisnem navzdol, začne uhajati zrak. Torej princip je podoben kot pri presta, ampak zgleda res nekoliko drugače ...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
to je francoski ventil. če se prav spomnim paše gor enak nastavek kot na presta

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to je francoski ventil. če se prav spomnim paše gor enak nastavek kot na presta

seveda je francoski ventil - saj je kupljeno v Leclercu
grims-1.gif

je pa zadeva taka, da se uporablja izraz presta ali francoski ventil - tole kar pa je na sliki je samo modifikacija presta ozr. francoskega ventila

in na tem ti verjetno ne bo kazalo pritiska - ozr. le pogojno - vprašanje ali bo srednji del "pritisnil" čepek v nastavku črpalke ali bo "popuščal" le ob črpanju - v prvem primeru bo barometer kazal dejanski pritisk v zračnici, v drugem pa le pritiski v dovodni cevi do ventila

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kompresor gor nastaviš pa na silo šibaš zrak not.....
wink-1.gif
Pa če maš tak poceni bicikl, tudi zgleda nisi nek profesionalec, da bi rabil na 0,1 točen določen pritisk v zračnici. Tak, da malo probaš na roko in je.......

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Ubistvu maš prav... skrbelo me je le, če se bo sploh dalo napumpat. Sem na bencinski dobu nastavek, tlaka ni prav kazalo, ampak napumpu sem pa le...
smile-1.gif
Bo pa kolo verjetno enkrat v prihodnosti uporabljeno za en projekt, kjer bom ciljal na 50km/h povprečne hitrosti na 50km razdalji...

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Al pa če ti 1kW zraven pomaga ... Kolo bo osnova za ebike - kit mislim na ebayu nabavit, čakam na mal bolj ugodno razmerje $/€ pa mal nižje cene baterij...