Velikost TV-ja ....

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
42" ali večji.... le cena naj omejuje zgornjo velikost
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odvisno za kaj....

Za TV program je lohk 37" dost, recimo tej vsebini SD (standard definiton), za HD material (High definition) pa lahko tudi 50"++ oz do projektor velikosti.
aplauz.gif

Men je 50tka zdaj že majna, ko jo gledam pri fotru.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Američani imajo en pregovor, ki pove vse: "Big is beautiful".
V bistvu stupid question. Odgovor bi bil: kakršnega si lahko privoščiš. Če ti rata 50" skeširat potem kar takega vzemi (garantiram da ga ne boš nazaj nesel
wink-1.gif
), sicer boš pač na 42 pristal (jaz imam na eno podobno - mogoče pol metra manj - razdaljo 42 - takrat so bile 50ke še eksotika in je bila cena 2kratnik 42 palčnega, sedaj pa sploh ne bi razmišljal več, ker so 50ke toliko kot sem dal takrat za 42tko).
Omejen si torej s širino omare in debelino denarnice.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Čimvečje, nič šparat. Meni je 37" za gledanje iz 2.5m premajhen. Za to razdaljo je pravšnji 42. Za večje razdalje pa ustrezno več, jaz bi kar projektor
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Zdaj ste 30 let gledali 55cm diagonalo, sedaj pa vam je 50" premalo. Ma dajte no mir. Meni je 37" pri razdalji 3,5 metre več kot dovolj.

Pa moraš računat, da večja ko je televizija, več energije porabi, bolj se prostor greje itd... Če hočeš da te vratne mišice pri gledanju tenisa bolijo si pa kupi 60".

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Poglej, jaz bi tv uporabljal tudi kot rač. zaslon. In pri meni iz te razdalje ne vidim nič več. Se pravi, da je piksel manjši, kot ga jaz lahko sploh vidim in imam dejansko izgubljeno informacijo
smile-1.gif
Pa sploh nimam full HD. Za tv program gledat je pa čisto vseeno kako je velik. Večji ko je, bolj grdo sliko imaš. HD filmi so pa čisto druga zgodba in je užitek gledat na čimvečjem zaslonu.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zdaj ste 30 let gledali 55cm diagonalo, sedaj pa vam je 50" premalo. Ma dajte no mir. Meni je 37" pri razdalji 3,5 metre več kot dovolj.

Pa moraš računat, da večja ko je televizija, več energije porabi, bolj se prostor greje itd... Če hočeš da te vratne mišice pri gledanju tenisa bolijo si pa kupi 60".
Mah seveda, najbolje da si brez, tiste 5 ur na teden lahko greš tudi k bejbi pogledat, a ne? Pa odpoveš elektriko da bo ceneje. Ja pred 30. leti smo tudi črnobele tv-je gledal, pa to ne pomeni da jih bomo tudi sedaj. Isto je z mobilnimi telefoni, ampak ne 30 temveč 10 let nazaj - takrat mobilnega ni imel živ bog, kar še ne pomeni da ga danes nima nihče, a ne? V bistvu ne poznam nikogar ki bi dejansko imel 42 ali 50" tv pa bi se pritoževal da je prevelik (se pa na drugi strani po forumih klati kup posebnežev ki zatrjujejo da si ne bodo kupili 42palčnega tv-ja ker je kao prevelik) - no, v resnici je prevelik za denarnico, ne za dnevno sobo... Skratka mislim da je originalni spraševalec dobil odgovor tako od lastnikov kot od wannabe posebnežev ki niso lastniki, pa naj se sam odloči.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Jaz imam do TVja 190cm in imam 37"... Na momente - ob gledanju kvalitetnih TV kanalov, igranju PS, gledanju DVDjev, mi je žal, da nisem vzel 42 (pa ni bil problem v ceni ampak v pametovanju nekaj osebkov na forumih in v RL), ob gledanju slabih TV postaj pa mi je ravno prav... 50" bi bilo pa verjetno res rahlo preveč za to razdaljo
grin1.gif
Za 4m pa nimaš kaj razmišljat... min. 42, raje 50...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ok potem sem pa jaz prvi ki trdim da mi je 50" prevelik. AJde...

In zato si ga nesel nazaj v trgovino in namesto njega kupil ... kaksnega ?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.639
506
113
upam da potem sediš vsaj 4 metre stran pri tej diagonali. Vsaj včasih so pri CRT tako priporočali...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Pa če se hecam no....

Kupil sem 37" in niti nisem gledal nad 50", ker mi ne paše v regal, se mi zdi preglomazna, za kabelski signal neuporabna, požre preveč elektrike, se greje (klime še nimam)...

Sem pa čisto zadovoljen z to diagonalo. Recimo da bi v opcijo pričla še 40" več pa nikakor ne. V trgovini vse televizije zgledajo majčkene, ko pa jo postaviš doma, pa si drugače misliš.

Nazadnje urejeno: