Veliko računalniško ohišje

skico

Pripravnik
13. nov 2008
45
0
6
Ali kdo pozna kakšno VELIKO računalniško ohišje v katerega bi spravil cca 14 diskov + eno dvd enoto?

Na internetu sem našel Chiefteca model BA-01B-B-B v katerega bi spravil cca 10 diskov in dvd enoto.. ampak bi rabil večjega.. Oziroma naj se prav izrazim. Ohišje je dovolj veliko, če bi imelo namesto prostora za DVD-je prostor za diske..

Drugače vem da obstajajo nosilci iz 5.25" na 3.5" vendar to ni najbolj elegantna rešitev.. To je bolj kot ne rešitev v sili..

Tako, da vas prosim, da z nasveti na dan.

Hvala že vnaprej..

lp, skico

skico

Pripravnik
13. nov 2008
45
0
6
heh.. gre se mi za čim večji storage.. v planu pride 8-12 diskov po 1.5TB... tako da..

lp

skico

Pripravnik
13. nov 2008
45
0
6
ta je čisto isti kot zgoraj napisani model le sprednja plošča je druga
smile-1.gif

skico

Pripravnik
13. nov 2008
45
0
6
ja takšna 3u ohišja sem gledal pri mlacomu, vendar so cene tam 1000€+. Zaenkrat mi je tole malo veliko. Raje bi vzel "pc" ohišje v katerega bi spravil diske.. Bi bilo dosti ceneje..
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ohišje že narediš, magari iz lesa. Kaj pa kontroler? 14 diskov gnat ne bo ravno šlo z navadno matično. OK, spraviš jih že gor, magari preko USB, samo kakšna bo hitrost...

skico

Pripravnik
13. nov 2008
45
0
6
mnja, gre se za backup storage za firmo.. imamo en NAS pa je samo 1.5TB. Pa sem malo gledal večje NAS-e pa so takšne cene da dol padeš, tako da smo se odločili raje da bomo nadgradili backup server. V mislih imam raid kontroler areca arc-1231ml 12x sata za cca 850€ pa pol gor diskovje.. sedaj pa rabim še kakšno ohišje. Ker pa se gre to za firmo pa ne mislim igrat "tim allena" tako da prosim govorimo o ohišjih ki se jih da kupiti.

lp

skico

Pripravnik
13. nov 2008
45
0
6
tale strežniški chieftec bi kar bil.. grem še malo bolj podrobno chekirat.. zaenkrat tnx

lp

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
jaz mam nekje na podstrešju eno tako ohišje v katerega bi šlo verjetno tolko diskov. v višino meri cca 60cm... ma plac za 7 dvd enot sam tam si lahko dal tudi disk...

Podobne teme