Vectra napaka na armaturni

excruciator

Zelenc'
7. mar 2008
24
0
1
Živjo!

Bi mogoče kdo vedel, kaj bi lahko bila napaka:

Med vožnjo se vse opozorilne lučke na armaturni prižgejo, gorijo kakšno sekundo, po tem pa se izklopi vsa osvetlitev števcev, števci ne delujejo več in vse opozorilne lučke. Za ponoveno delovanje števca je potrebno avto ugasniti in ponovno prižgati.

Vectra 1.9 cdti, letnik 2006

Hvala za odgovore, lp!

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.909
113
Do avtoelektričarja se zapelji. Ali koga drugega, ki zna to pomerit. Najbližji mehanik ali pa recimo AMZS.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Zadnji vzdihljaji alternatorja.

Say what? Iz kje si potegnil tak zaključek?
confused-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.909
113
Iz lastnih izkušenj na dveh vectrah, ko sta jima crknila alternatorja. Cigumigu lightšov, števci gor, števci dol,.........ok,....ja....res je, lahko je 500 drugih stvari, ampak......če smo natančni......to bo ugotovil avtoelektričar in ne vulkanizer ali avtoklepar.. ane?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.200
3.824
113
Citat:
Uporabnik excruciator pravi:
Živjo!

Bi mogoče kdo vedel, kaj bi lahko bila napaka:

Med vožnjo se vse opozorilne lučke na armaturni prižgejo, gorijo kakšno sekundo, po tem pa se izklopi vsa osvetlitev števcev, števci ne delujejo več in vse opozorilne lučke. Za ponoveno delovanje števca je potrebno avto ugasniti in ponovno prižgati.

Vectra 1.9 cdti, letnik 2006

Hvala za odgovore, lp!

Alfin motor?
evil.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz sem imel nekak podoben problem na Vectri C, 2.0 l 2004. Trajalo je cca 2 leti!!! da smo ugotovili in odpravili napako.

Občasno (čisto random) mi je gorela lučka za elektroniko.
napako so "raziskovali" ene 4 "baje top" avtoelektričarji, pa nobeden ni imel ravno neke prave ideje, kaj bi bilo krivo. Sumili so vse živo - od centralnega računalnika do nevem kajže. (stroški popravila bi segali v miljarde) :p
tester je sicer kazal napako na centralnem računalniku...

Nato pa je končno eden majster na opel servisu ugotovil, da je kriv števec, in sicer en uporček je bil odlotan.
Problem pa je, ker je števec dvoslojen in če je napaka na notranjem sloju se tega ne da popravit - le zamenjat.
Na avtoodpadu sem dobil za male pare podoben vectrin števec katerega mi je en lokalni avtoelektričar "združil" in sestavil iz dveh enega.

Sedaj dela že 3 leta BP:)

Nazadnje urejeno:

excruciator

Zelenc'
7. mar 2008
24
0
1
Se pravi možne napake CIM modul, alternator ali števec
smile-1.gif

Obstajajo za te napake še kakšni simptomi? Koliko približno stane popravilo CIM modula?

Podobne teme