Večja kolesarska očala

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Se da dobit kakšna kolesarska očala, ki bi bila tako ''široka'', da bi spodaj spravil običajna korekcijska očala (imam relativno majhna)? Namreč brez svojih očal se ne bi ravno vozil z biciklom, je že tako dovolj nevarnosti na cesti, ni treba, da je še ena več
evil.gif
. Kolesarskih z dioptrijo pa ne grem delat, ker hitro govorimo o 300 in več EUR-ih.
Bi pa bilo fajn dati nekaj čez, ker predvidevam, da ni ravno fajn, ko dobiš muho v oko pri 70km/h. Lanska sezona je šla brez incidentov čez, letos pa ne bi ravno tvegal.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Smučarska?:)
Saj ni samo adidas,ki ma tista mala ocala not.poglej se alpino,julbo ipd.kaki te bos z onimi vlikimi,ko muha :)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
Smučarska?:)
Saj ni samo adidas,ki ma tista mala ocala not.poglej se alpino,julbo ipd.kaki te bos z onimi vlikimi,ko muha :)
A ti bi se s smučarskimi očalami vozil pri 40 stopinjah celzija?
hysterical-1.gif

Glede izgleda me prav malo briga, nisem udarjen na modo, važno da je zadeva praktična in opravlja svoje delo. Saj jih lahko tudi samo pri spustu dam gor.

Še tole: običajna kolesarska mi gredo totalno na živce tudi s tega vidika, da pridejo zelo blizu očesa. Iz določenih razlogov je to pri meni no go.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
zmaga.gif

Tole izgleda ta prava zadeva:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayI...atchlink:top:en
Ostala cenejša izgleda kot slaba kvaliteta, ampak tele izgledajo na slikah kot kvalitetna stvar. Zgoraj imajo lepo do čela, tako da ne gre zrak skozi, spodaj so pa tudi precej velika. Zaščito proti UV tudi imajo (bom dal preverit), tako da ni kaj. Samo še preverim velikost, če bo šlo na moja očala in grem v nabavo črne verzije.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Dobro zgledajo, samo meni bi bla preširoka vsaj za 1cm. Te so 15.6cm

UV zaščito pa imajo danes že vsa sončna očala. Tudi tista od nekaj eur dalje
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Tole je pa super varijanta, čeprav cena je tudi malo višja.
Bom pogledal, če lahko kaj naredim po navodilih s prvega linka. To bi bilo še najbolj ustrezno. Sicer pa čakam na gornja očala, da pridejo in da vidim, kako se bo zadeva obnesla.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Poznam nekoga, ki je imel takšna "clip on" očala za športne aktivnosti, spodaj pa seveda klasična, s dioptrijo.

Čez nekaj časa je nabavil športna s dioptrijo, prva varianta ni tako praktična, kot se zdi, še posebej ne pri športanju.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
pri kontaktnih športih verjetno res ne, kolesarjenje je druga stvar, tam je večinoma časa vse pri miru
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Tako, očala so doma in preizkušena.
Kvaliteta je zelo dobra za to ceno, očala so dokaj robustna in se lepo prilegajo obrazu. Brez težav gredo čez običajna očala, višino nosilca za nos se da nastavljat. Sam jo imam sicer na najnižji točki, pa bi bilo fajn, če bi šlo še eno stopnjo nižje, ker imam majhna očala.
Dobro je, da je zgoraj plastika proti obrazu, kar prepreči vetru, da bi prišel do oči. Hkrati je to tudi slabost, ker je črna in potem, ko si na biciklu dol moraš glavo bolj gor obrnit (vrat boli). Malce piša pride do oči zgolj spodaj pri straneh, ker so očala nekoliko bolj gor. Še ena slabost: nosilec za nos je plastičen in ni ravno udoben. Zraven je prišel tudi dober etui, tako da ostalih pripomb nimam. Definitivno vredno tega denarja, moj problem je pa tudi rešen. Dodatno je pozitivno še to, da z njimi ne izgledaš kot ''čudak'', so čisto ok.