Večdnevno kolesarjenje?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ima kdo od vaš izkušnje z večdnevnim kolesarjenjem, zanima predvsem koliko km dnevno ste naredili, do kod ste šli najdlje, problemi z vzdržljivostjo ipd.

Čez dobrih 14 dni se odpravljam na pot, tako, da vsako info bo dobrodošla.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
čist odvisno kako se stvari lotiš
cool-1.gif

Če greš uživat in se turistično peljat, potem ni problem naredit 80km dnevno. Če si pa bolj športnik in rad mučiš sam sebe je pa lahko že 40km dnevno preveč. Potem je spet odvisno ali imaš klance ali pa pretežno ravnino. Sam delam cca 40-70km dnevno že skoraj 2 meseca in je zaenkrat kar za zdržat.
Predvsem glej, da boš v teh 14ih dneh fajn natreniral zadnjico, ker to pri daljšem kolesarjenju lahko dela največje probleme. Stestiraj ali ti bolj paše vožnja brez spodnjih hlač ali z njimi. Stestiraj tudi kakšno second skin kremo (zna zelo pomagat).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
samo kolesarjenje niti ni problem, problem postane rit, ce ni vajena vsakodnevnega zuljenja.
redface-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma ne saj glede zadnje plati ni problem, tudi sam delam cca 50 km dnevno, najdaljša letos je bila 110 km, ta vikend imam eno 140 km turo v planu, to sezono imam prevoženih 1200 km.

Odpravljam se na Korčulo in v prvem dnevu nameravam prilest do Paga, 210 km, pa me malo skrbi, potem pa "lagano" vsak dan cca. 80-100km.

Prvič grem na tako turo, zato sprašujem. Gruntam, da bi si nabavil glukozo, pa niti ne vem kako to deluje koliko je popiti dnevno itd...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
glede prehrane in dodatkov velja pravilo: Med tekmo (izletom) konzumiraj samo tisto kar si dodobra stestiral med treningi. Da ne boš slučajno 3 dni pred odhodom nabavil zadeve in jih začel jesti na progi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
oh potem pa sploh ne bo problema.
zmaga.gif
namesto tistih praskov in glukoze v sirupu kaksen snickers oz. mars cokolade, kaksno banano, vzami. vsaj meni bolj pasejo. in ne pozabi veliko vode spiti po teh zadevah, ker jih sicer ne bos prebavil.. zvecer pa makarone...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
sama voda za več kot enourno kolesarjenje ni dobra. Pri veliko ljudeh se pojavijo želodčni problemi, če se pije samo voda.
V cedevito daš mal soli pa nekaj žlic sladkorja pa bo. Še boljše pa je da daš v vodo limonin sok, sol in sladkor.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Aha, tako je to, potem, se pa ne bom nič igral s preparati, ker več od kake energijske tablice še nisem probal.
Bom pa upošteval, ta tvoj nasvet, s soljo in sladkorjem.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Aja še tole, omenjaš second skin kremo, kje se to nabavi?
Pa še ena stvar, po daljših turah se mi naredi "živa" rana med korakom, v bistvu se mi koža predrgne do krvi , kako se temu izognit, ker res neprijetno peče.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Ravno second skin kreme pomagajo pri tako "zdelani" koži.

Če ti Ljubljana ni daleč, jo imajo v Veb-company-u.

Tukaj

lahko pa povprašaš tudi v lekarni.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ma ne saj glede zadnje plati ni problem, tudi sam delam cca 50 km dnevno, najdaljša letos je bila 110 km, ta vikend imam eno 140 km turo v planu, to sezono imam prevoženih 1200 km.

Odpravljam se na Korčulo in v prvem dnevu nameravam prilest do Paga, 210 km, pa me malo skrbi, potem pa "lagano" vsak dan cca. 80-100km.

Prvič grem na tako turo, zato sprašujem. Gruntam, da bi si nabavil glukozo, pa niti ne vem kako to deluje koliko je popiti dnevno itd...

Žal že dolgo nisem bil na taki turi.
Drugače pa: ne kompliciraj z glukozo in s prehrano. Sadje je za tako kratke ture idealno (zvečer pa recimo testenine). Kar se pijače tiče sem bil jaz večinoma na vodi (notri pa za okus stisneš limono); če potrebuješ energijo pa isostar.

V enem dnevu do Paga je kar zahtevno - ponavadi sem jaz do paga prispel drugi/tretji dan; odvisno od poti, ki smo si jo zalčrtali. Delali smo med 80-100 km na dan; kar je tako na easy. Seveda polno opremljeni (recimo okoli 20kg).

Pojdi preko Slovenske bistrice na Reko, potem pa lepo ob obali. Lahko greš tudi čez Rab (te taksi čoln potem zapelje na Pag). Ali pa preko Portoroža čez istro na Cres pa na Krk, pa na pag... Pred Splitom pazi, da se držiš obale - drugače padeš v tako "vukojebino", da te pri 40 stopinjah vse mine. Kakšno turo točno si si pa zamislil?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Šel bom čez Ilirsko Bistrico, na Reko potem pa po Jadranki do Paga, čez Rab se mi ne zdi smiselno vlačit, ker je odcep za Prizno 12 km naprej od odcepa za Rab. Pa še taxi-boat bi moral plačevat iz Raba na Pag.
Če ne bo šlo, bom v Senju prespal, in prebrcal tistih 60 do Paga naslednji dan.

Na Pagu 1-2 dni počitka, potem pa čez Paški most preko Zadra dokler bo šlo..., vsaj do Vodic, če ne do Šibenika. Sledi "etapa" Šibenik - Trogir - Split, za to si bom vzel 2 dni. Potem pa s trajektom Split - Vela Luka (otok Korčula) in iz Vele Luke v Korčulo, še 60 km po otoku. Za kak dan imam namen skočit še na Pelješac, ampak to bo bolj dopustniško kolesarjenje.

Nazaj pa s trajektom Marco Polo, Korčula-Reka. To je na grobo, seveda je pa precej odvisno od vremena, časovno sem si zadal cca 10-11 dni s počitki.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
sama voda za več kot enourno kolesarjenje ni dobra. Pri veliko ljudeh se pojavijo želodčni problemi, če se pije samo voda.
V cedevito daš mal soli pa nekaj žlic sladkorja pa bo. Še boljše pa je da daš v vodo limonin sok, sol in sladkor.

ja seveda se strinjam. voda je bila misljena kot pijaca na splosno
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
a to greš s cestnim?
ali treking biciklom?
a boš mel torbe?
a spal boš kr v šotorčku?
daj povej malo več. tudi mene podobni podvigi mikajo že dalj časa.
drugače pa dobro kolesari!
vsa čast! res5ect.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V bistvu imam hibrida, gorsko kolo s cestnimi gumami, torbe bom imel, ampak jih moram še kupit.
Spal bom po apartmajih ob poti. Na Pagu imam polno poznanih. V okolici Vodic in Šibenika tudi, kar nekaj, na Korčuli pa itak. Kjerkoli sem se jim najavil, da se bom oglasil za kak dan v juniju so rekli, "da budem njihov gost", kar pomeni, da bo spanje zastonj
cool-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ne priporočam raznih čokoladic ala snickers, ker ti to samo nabije energijo gor in te potem takoj prec odreže. Svetujem kakšno res dobro pijačo in jej skoz. Ker ko te bo enkrat odrezalo, boš rabil zelo veliko časa, da se boš spet sestavil.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Če boš šel na Ilirsko Bistrico boš verjetno moral it na Pasjak saj se v Rupi takoj začne AC in imaš kar
kak kilometer do odcepa iz AC.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Ne priporočam raznih čokoladic ala snickers, ker ti to samo nabije energijo gor in te potem takoj prec odreže. Svetujem kakšno res dobro pijačo in jej skoz. Ker ko te bo enkrat odrezalo, boš rabil zelo veliko časa, da se boš spet sestavil.

Razen, če bi bil res brez kondicije (kar po njegovem ni), ga na tako kratki turi ne bo oz. ga ne more odrezati.
Etape si si si izbral identične kot jaz na svoji prvi turi... le, da smo šli mi takrat do Du (preko Paga in Hvara).

Tudi jaz imam gorca, kateremu za na ture dam gor ožje gume - a ni za pretiravati (sam imam 1,6). Pri torbah pazi, da se dobro pripnejo (sem bil priča primeru, ko so torbe na neravni cesti prišle med zadnje šprikle).

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Če boš šel na Ilirsko Bistrico boš verjetno moral it na Pasjak saj se v Rupi takoj začne AC in imaš kar
kak kilometer do odcepa iz AC.

Sem si že ogledal situacijo in vprašal "Hrvaško oblast", takoj za mejo je odcep desno za kolesarje.