Vdor v spletno banko - Sberbank?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Spletne banke skoraj nikoli ne uporabljam, danes pa želim pogledati na račun (vpis je preko čitalnika, kamor vstaviš kartico, PIN in nato pove kodo) in že ob prvem vnosu online mi napiše, da je račun začasno blokiran, zaradi prevečkrat napačno vpisanega gesla.
Ali je možno, da folk poskuša random ugotoviti kodo?
Če jim teoretično uspe (čeprav je po statistiki malo verjetnosti), kdo v takem primeru krije škodo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
krije vrjetno banka, če se dokaže, da nisi ti kriv.
sej so že dogajale zlorabe, pa je banka krila.

Bolj ti priporočam, da tole sporočiš na banko, da se bodo znal zaščitit in ne boš imel več teh težav.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Banka krije škodo. Razen če ugotovi da si ravnal malomarno oziroma v nasprotju z osnovnimi varnostnimi navodili in priporocili. Ampak ker je kaj takega ponavadi tezko ali nemogoce dokazat ponavadi krijejo v celoti samo da prijavis skodni dogodek.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Itak se vse prijave beležijo. Če jim uspe v par poskusih ugotoviti tvoje geslo, si po moji logiki kriv sam, ker so ti nekako prišli do gesla zaradi tvoje nepazljivosti pri skrivanju tako pomembne informacije. Če pa je na milijon poskusov, pa je zadaj nek program za ugibanje gesel, to pa varnostni sistem banke itak takoj blokira tako da onemogoči račun. Torej je takšen način uspešnega vdora lahko pomoje le uporabnikova krivda.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Btw, kar se je avtorju zgodilo ni VDOR, ampak POSKUS VDORA, ki ga je banka uspešno preprečila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Za vdor heker potrebuje še kartico MUC če si prav razlagam. NI dovolj samo geslo (kot na NLB, DH...) in ima najbrž marsikdo geslo shranjeno v brskalniku (hote ali nehote)

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Govorim iz prakse. V 7 letih se ni zgodilo da nekomu necesa nebi povrnili. Pa naj je slo za zlorabo ebanke ali acmc ali katere druge kartice ac.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Jst sem se pri Banki Celje 1 leto ubadal z njimi, ker niso hotli dat za zlorabljen MC. Šele po obravnavi na Združenju bank v LJ so potem plačali...

Sergo80

Zelenc'
17. feb 2012
17
0
1
Sem pri isti banki in se mi je to tudi že zgodilo. Problem je ker moraš vnesti tudi številko kartice in ker so kartice delane zaporedno, se včasih kdo zatipka in potem se poskuša prijaviti z tvojo številko kartice in potem sistem blokiran tvojo številko.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kot laik bi reku, da ce nek bot ki random vpisuje gesla in pride not verjetno ne nosi financnih posledic uporabnik. Kokr te pa razumem pa ti mislis kontra?