Imel sem ohoho let eno poceni vbodno za domače potrebe. Z leti vodilo lista dobi zraačnost in to v vseh smereh, tako ravne črte nisem mogel več odrezat, ker bi žaga vedno rekla "gremo mi po svoje".... Zaslužim si že kakšno boljšo, in kupim Boschovo pro verzijo za slabih stopetdeset Eur.
Pa še ima zaklep za hitro vpenjanje/izpenjanje žaginega lista.
Razlika je pri rezanju, vendar je veliko odvisno kakšen list uporabiš.
Za debelo iverko moraš pazit, da žagin list ima močno razcepljene zobe, levo in desno. Takšni zobje pri žaganju za sabo puščajo široki žleb. Dosti širši, kot je debelina lista. Ne prihaja do tega, da ti žagin list "vodi" žago, in ne dovoli popravek smeri.
Da bi preprečil cefranje, uporabljam žagin list, ki ima zobe kontra obrnjene. Pri takem listu, žaga ne reže, ko list vleče gor, ampak ko list gre dol. V tem primeru moraš odklopiti mehanizem za odmikanje zobov pri povratnem gibu lista. To je tista majhna ročica na boku žage. Pa še, takrat moraš žago čvrsto držati na podlagi, da ti ne skače v roki.
Komplet žaginih listov sem enkrat kupil pri Lidlu. V prozorni škatlici je kakšnih deset listo, za različne materiale, in na vsakem piše zaka je namenjen. Zraven je še tisti s kontra zobmi, za fini rez iverke.