Vaša družabnost

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hellow, guys&galls,

eno takole vprašanjece za vas, se mi zdi, da še nismo razpravljali v tem ... Torej, koliko se zdite samemu sebi družabni?? Ali hitro navezujete stike z ljudmi, ste dovolj zgovorni?? Recimo na vlaku, na pošti v vrsti, v lokalu ... je kakšen izmed vas tak, ki nima nobene sramote nakladat pred folkom oz. nima do družbe nobenih blokad?? Se vam zdi, da se lahko znajdete tudi sami v gruči ljudi?? Vam je problem nastopati pred možico??

Takole, vprašanje je dokaj široko, upam, da se bo debata razvijala v pravo smer, zdaj pa s komentarji na plan.
wink-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Bi bla loh še anketa
smile-1.gif

No med tvojimi vprašanji sem tam nekje vmes..........., ampak nakladat se mi pa res ne da.
Sicer pa če cele dneve sediš za kišto pa se razpisuješ po forumih se mi zdi še daleč od družabnega življhenja.
KSZ Vidim,pa da folku ta tema ne diši prov preveč, oz. resnica mal smrdi in se je kar težko rzpisat
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
virtualno smo tule vsi družabni, ko pa gre enrat za RL pa nas je samo nekaj %

Sicer pa sam sem bil včasih manj kot sedaj. Nekako imam zdaj manj "strahu"

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
No, ne vem če sem glih nedružabna, vsekakor pa mi grejo na živce neka druženja ala maturatski plesi, poroke, pogrebi, razna familjarna srečanja, obletnice, odtvoritve ...

Kar se nastopanja tiče sem prava seronaj. Zagovor dplomske je bila cela polomija. Bolš da se ne spomnim, mi še danes slabo pride. Sam diplomirala sem pa vseeno in to zelo dobro.

Se spomnim, k so me v šoli silili, da bi pred razredom zapela in to edina jaz. Ma kaj si nor. Ni šans. Tastara je igrala na klavir, jaz sem pa stala sred razreda in bla tiho. Dobila sem MU.
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Kar družaba, je pa vprašanje koliko stikov potem tudi obdržim naprej
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eh, ja valda.

Glavno nakladalo, zadolženo za spraševanje za smer, reklamiranje izdelkov in pogovarjanje s serviserji.
Najbrž je to očitno, ne.
wink-1.gif

Nimam panike z navezovanjem stikov - tudi pri tistih, kjer načeloma človek pričakuje negativen odgovor (itak vas je ene par, ki ste dobili oz. dobivate moje ZS
grin1.gif
).

Kar se javnega nastopanja tiče - to se človek navadi. Vsaj jest sem se. Itak nimaš izbire - ali ti na koncu od vsega hudega crkne želodec, ali pa nimaš treme. Jest se načeloma v takih primerih odločam tako, da zaščitim želodec.

Okoli hoje na pogrebe in podobne reči - eh, to pač mora biti. Meni je bolj zoprno vse pred tem - priprava, kupovanje nekih daril (če gre za RD, poroke in podobno), kot pa sam dogodek. Na primer - meni je veliko bolj zoprno pisanje razglednic z dopusta, kot pa iti na nek družabni dogodek.

Priznam pa, da mi sem in tja ultra paše, da se mi ni treba ukvarjat z nobenim.

Aja - velja za VL in RL.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Bi bla loh še anketa
smile-1.gif

No med tvojimi vprašanji sem tam nekje vmes..........., ampak nakladat se mi pa res ne da.
Sicer pa če cele dneve sediš za kišto pa se razpisuješ po forumih se mi zdi še daleč od družabnega življhenja.
KSZ Vidim,pa da folku ta tema ne diši prov preveč, oz. resnica mal smrdi in se je kar težko rzpisat
uf-1.gif

Kdo se bo pa v soboto od enih pa do sedmih zjutraj razpisal?
crazy1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eh, če je na šihtu ali kaj podobnega, zakaj pa ne?
wink-1.gif

Sploh je tole VL v RL problematično samo v primeru, ko se folk začne odpovedovat RL v zameno za VL.
Npr. imaš na izbiro ali greš ven nabijat košarko ali pa nabijat internetne špile - če se odločiš za komp.

Meni npr. na kraj pameti ne pride, da bi na dopust vlekla komp.
Smo lani probali - pa sem imela samo delo s tem, da sem kišto vlačila okoli, rabila pa popolnoma nič.
Se je pa zunaj toliko zanimivih reči dogajalo, da se mi je zdelo ludo buliti v komp.

Letos smo pa pač bili brez (en mesec in pol) in konec.
Razen parih logističnih težav (pa še to ne takih, ki jih kakšen internetni kiosk v kakšni koči ne bi znal pocelit), ni bilo prav nobene panike.

Ker v hribe pa res ne mislim kompa nosit...
stupid-1.gif

Pa tudi če se bo zaradi tega vse sesulo.

BTW - Tudi telefona ne nosim na dopuste. Samo telefonsko kartico. Ende.
wink-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Sem en tistih, ki uživa v družbi. Zato mam tud rad razne rojstne dneve, poroke, razne žure... Sam, da je fešta. Pogrebi mi pa res ne odgovarjajo. Ampak tud to morš opravt iz spoštovanja. Saj pol na sedmini, ko se ljudje mal razbremenijo, je že boljše. Nisem pa en tistih, ki bi navezal stik z vsakim npr. na pošti v vrsti. Ker ne vidim smisla v tem. Javni nastopi mi ne odgovarjajo, ker jeclam, ko mam tremo. Že od malega.
grin1.gif
Ko sem pa v novi družbi, se pa mogoče najprej mal nazaj držim, da spoznam "kdo je kdo" in s kom se lahko kaj meniš.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

wink-1.gif

Comp pa dopust. No go. To pa veš, da si v ***** (mogoče že mal odvisn), če morš še na dopust računalnik sabo vlačt.

Telefon pa pač seboj, če je kaj nujnega in da sporočiš, da si varno prispel.

Drugače pa, da bi zbiral med visenjem za računalnikom in zabavo ali kakšno rekreacijo mi še na pamet ne pride. Je pa res, da nobenga v moji družbi ne zanima ravno podjetništvo in politika. Tako, da o tem debatiram na tem forumu, kjer se taki skup najdemo, ki nas to zanima.
zmaga.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

wink-1.gif

Comp pa dopust. No go. To pa veš, da si v ***** (mogoče že mal odvisn), če morš še na dopust računalnik sabo vlačt.

Telefon pa pač seboj, če je kaj nujnega in da sporočiš, da si varno prispel.

Sem imela lani ogromno dela za narediti, pa so me prisilno zvlekli na dopust (po dveh letih poletja brez pavze so rekli, da je spet čas za en teden morja) in sem s sabo vlekla komp. Češ - malo se kopaš, malo pa kaj napišeš.

Pa so me nategnili.
jezen.gif

Ker od pisanja ni bilo a ma NIČ.
grin1.gif

Letos je bil pa dopust za dušo.
Delo smo porihtali, vsem javili, da nas ni in smo spokali.
Ende.
grin1.gif

Drugače pa imam pravilo, da mene na GSMju ni. So se ljudje kar navadili (nobena naravna katastrofa se ni zgodila, čeprav so vsi menili, da se bo). Za klicanje domov - da si varno prispel - imajo vsa letališča telefonske govorilnice...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To temo bi rad pripeljal do te točke, da bi mi zgovorni, družabni in socialni alterjevci povedali, v katerih situacijah navezujejo oni stike z ženskami, predvsem, če le-te še dobro zgledajo.
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, sory, samo si začel vpletati v temo že vlečenje računalnika na morje in pa zamenjavo RL z VL, kar pa ni tema pogovora.
priden.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Spet unadva smetita temo!

Jaz navezujem stike samo z lepi ženskami. Z grdimi in bednimi, vključno s hipiji, nočem met opravka. Moja pravi, da sem nesramen, men se ne zdi tako.

Nimam težav z nastopanjem pred množico, razn kake treme, sčasoma se človek navadi. V družbi tudi nimam težav z navezovanjem stikov, čeprav se načeloma držim sam zase oz. z glavnimi, zaradi določenega prepričanja.

Prepričanje pa je, da se nočem družit z ljudmi v katerih ne vidim koristi. Psihološko pogojeno je, da se vsak druži z nekom zaradi neke koristi.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Hellow, guys&galls,

eno takole vprašanjece za vas, se mi zdi, da še nismo razpravljali v tem ... Torej, koliko se zdite samemu sebi družabni?? Ali hitro navezujete stike z ljudmi, ste dovolj zgovorni?? Recimo na vlaku, na pošti v vrsti, v lokalu ... je kakšen izmed vas tak, ki nima nobene sramote nakladat pred folkom oz. nima do družbe nobenih blokad?? Se vam zdi, da se lahko znajdete tudi sami v gruči ljudi?? Vam je problem nastopati pred možico??

Takole, vprašanje je dokaj široko, upam, da se bo debata razvijala v pravo smer, zdaj pa s komentarji na plan.
wink-1.gif

Odvisno od mene same, kako se pocutim tisti dan. Lahko sem blazno zgovorna in nasmejana in za hece, lahko sem pa tiho kot mis. Na vlaku navadno nimam navade ogovarjat ljudi, ce me pa kdo nagovori, pa pac vljudno zadrzano odgovarjam na vprasanja in dam vedet da mi tako pogovarjanje z neznanci ne sede najbolj. Itak pa ponavadi poslusam musko z mp3-ja, tko da me noben ne nadleguje.
Na posti v vrsti ja, ce je dolgo za cakat, pa ce vidim da je se kaksen podoben sotrpin, se mu/ji nasmehnem in recem kej v stilu; uhhh kok casa je za cakat... In ponavadi naletim na prijazen odziv.
V lokalu sem zato, ker ponavadi tm kej pijem in se pogovarjam, torej se posvecam eni osebi (ne glede na to ali je ONA ali ON) -nima veze al kavo al martini al pa vodo z okusom. Vedno mam druzbo in ne zelim, da me kdorkoli moti razen kelnarja.
Pred mnozico mi ni bilo nikol tezko nastopat / govorit, ker sem ze od malega (vrtec, OŠ, SŠ) vedno nekje nastopala, pevski zbor, solo petje, al pa sem kej vodila, bilokaj / v OŠ vec, kot v SŠ.
Znajdem v gruci ljudi? Ne vem tocno kako je blo to vprasanje misljeno? Js se znajdem skoraj vedno in povsod, v gruci ljudi pa ponavadi najprej skrbim in pazim nase, ostali pa naj delajo kar hocejo...

Na splosno bi pa lahko se rekla, da znam bit tako sama kot v druzbi, je pa res, da sem raje v druzbi samo enega cloveka ki mi nekaj pomeni in s katero se res orto dobr razumem, kot da jih je se pet okoli mene. Ko sem pa sama (ne vem, ko grem nakupovat, na sprehod po Lj ipd.) se pa zabavam sama s sabo, da se sama s sabo v glavi menim in takrat opazim tudi veliko vec stvari in detajlov, kot takrat ko sem v druzbi. Nekako so mi te drobne stvari potem tak balzam za duso... In dostikrat potem dobim kak klic / sms, da me je nekdo srecal pa ga nisem pozdravila.
redface-1.gif
Najbrz sem takrat tako zasanjana in zaverovana v okolje, da nobenega ne opazim.