Varnostni vijaki za platišča

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ker o tem tudi pojma nimam, me zanima kaj priporočate, da je kolikor toliko solidno? Namreč ne bi rad zjutraj avta na klocnih našel. Kakšni tipi teh so? Kje nabavit in pa koliko je sploh cena za ta špas?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni znanosti, kupi nekaj kar ti je na pogled ok pri vulkanizerju z veliko izbire pa je.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Jz sm jih dobu pr Stipiču (Lj-Fužine) za 15 eur.

To pa mora biti kvaliteta
confused-1.gif

Jaz sem dal za njih 50eur.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
In zakaj bi naj bili tvoji kvalitetnejsi? Isto sranje, jaz se ne spomnim vec, sem kupoval ze davnega leta 2003 pa so bili tut nekih 4-5 cukov, jim ni nic manjkalo in ne vem po cemu sklepas da so tvoji boljsi. Pac rabis tist nastavek in je fajn da ga nima vsak lopov, ne vem pa po cem sklepas da tvojega za 50 EUR nima, Narodnjakovega za 15 pa ima? Pri zadnjem avtu sem pa varnostne vijake dobil ze poleg.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Drugač jebeš to...

Za to odvit dobi kit vsak, kater je prpravlen nekaj dejansko ukrast.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ja saj MB S klaso ti tudi ukrade vsak, ki si zada cilj, da bo to naredil. Nekateri res ne vem kaj študirate. Gre se za to, da tako onemogočiš krajo platišč in gum raznim "vaškim posebnežem", narkičem in ostali nesnagi, ki niso profiji.

Meni so ti vijaki 2 krat rešili nova platišča. Točno se je videlo, kako je odvil 3 vijake, 4 varnostnega pa ni mogel.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Gre se tudi za kvaliteto materiala iz katerega je vijak narejen.

Nisem pa nikjer rekel, da so moji kvalitetnejši, ampak da me zanima kvaliteta vijakov skupaj z nastavkom za 15eur.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tisti drazji so narejeni bolj prefinjeno da jih je se bolj tezko s cem prijet in odvit.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Moje težko s čim primeš, ker so praktično zunaj okrogli, znotraj pa polni, izrazeno imajo samo kak milimeter debel utor v obliki večperesne deteljice.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Jz sm jih dobu pr Stipiču (Lj-Fužine) za 15 eur.

To pa mora biti kvaliteta
confused-1.gif

Jaz sem dal za njih 50eur.
Varnostni vijaki so zato, da ti platišč ne more spizdit ravno vsaki, ki ima 5 minut cajta. Sicer pa se z pravim orodjem čisto enostavno odvije tako vijak za 10€ kot vijak za 100€.

Tak univerzalni ključ pa se dobi že za 70€ in ga ima vsak boljši vulkanizer. Odviješ z njim vse ...

Nazadnje urejeno:

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Bo držalo, tako po mojih izkušnjah kot po informacijah iz različnih virov (kolegi vulkanizerji in mehaniki).

Sicer pa naj bi bili najboljši McGard-ovi varnostni vijaki, nisem se pa še s silo spravil nadnje, tako da ne vem, koliko je na tem resnice.

Jaz sem zadevo rešil z alarmom oz. modulom s senzorjem nagiba vozila. Se mi zdi veliko boljša rešitev, prav tako pa alarm ščiti vozilce tudi pred drugimi zlobnimi vplivi.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Moje težko s čim primeš, ker so praktično zunaj okrogli, znotraj pa polni, izrazeno imajo samo kak milimeter debel utor v obliki večperesne deteljice.

tebi se zdi da jih je nemogoce prijeti in odviti, ce bi videl "mojstre" ki kradejo felge ne bi mogel verjeti kako iznajdlivi so in kako preprosto odvijejo take vijake.
crazy1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jaz sem jih ubodel kar na uradnem servisu (sem rabil še pokrovčke zanje).

nekaj kupi....poglej na avto net, bolho ali skoči do uradnihprodajelcev...ni neke pretirane razlike v ceni.

bo pa vsakega (ki se bo namenil krasti gume) presenetilo, ker pač ne bo pričakoval 'drugačnega' varnostnega vijaka.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

tebi se zdi da jih je nemogoce prijeti in odviti, ce bi videl "mojstre" ki kradejo felge ne bi mogel verjeti kako iznajdlivi so in kako preprosto odvijejo take vijake.
crazy1.gif

Tapravi mojster ti odpelje cel avto in si nima kaj začeti s 16" alu platišči.