Karlovac, Dalmacija, Bosna, Srbija, vse je manj kot 5 ur daleč!Mi imamo rezerviran Sharm El Sheikh, pa sem zelo v dvomih ali it ali ne.
Zavedam se, da je Gaza 5 ur stran, pa da Sharm ni neko veliko mesto, pa itak bi bili v resortu, ampak imam vseeno negativen občutek otroka vlačit nekam v bližino vojnega območja.
Imam plan v novembru Križarjenje po Nilu, pa sem kar malo skeptičen, če bi šel...Mi imamo rezerviran Sharm El Sheikh, pa sem zelo v dvomih ali it ali ne.
Zavedam se, da je Gaza 5 ur stran, pa da Sharm ni neko veliko mesto, pa itak bi bili v resortu, ampak imam vseeno negativen občutek otroka vlačit nekam v bližino vojnega območja.
Res nisem vedel, da so vsi ti kraji aktualno vojno obomočje al kaj si hotel povedat s tem smeškotom?Karlovac, Dalmacija, Bosna, Srbija, vse je manj kot 5 ur daleč!
Egipt ni v vojni, je pa situacija na Rafi dokaj neugodna. Egipt seveda meje ne želi odpret, ker bo fasal milijon+ beguncev, Izraelci se bodo v tem primeru polastili pa še preostanka Palestine. Pa z odprtjem meje potencialno lahko vstopi v vojno.Ne vem zakaj se bojite Egipta? Saj uradno Egipt ni v vojni. Še meje je zaprl z Izraelom. V tem trenutku je kolega doli na dopustu, in ne izgleda da bi se kaj sekiral.
Razmišljam že dober teden dni in ta novica kaže, da se odnosi zaostrujejo. Zaenkrat sem zato, da (preventivno) ostanemo doma, pa osebno verjamem, da Sharm ni na udaru. Ampak ne bi rad zaglavil s familijo na drugem koncu sveta, sem letos neprostovoljno že podaljšal v Parizu, pa mi sicer ni bilo nič hudega.Izrael: Več kot 550 raket islamskih skrajnežev padlo na Gazo
Po dnevih čakanja so danes začasno odprli mejni prehod Rafa med Egiptom in Gazo, s čimer je enklavo dosegla nujno potrebna humanitarna pomoč. Skupno je mejo prečkalo 20 tovornjakov, nato so jo zaprli. Po pozivih Izraela k evakuaciji civilnega prebivalstva je medtem s severa na jug Gaze zbežalo...siol.net
O Egiptu bi razmislil.
Točno to mi roji po glavi že teden dni. Polno sranja je že po Evropi, dol na svojem teritoriju pa še tolk lažje…Ne pozabit še na muslimansko bratovščino. Tujci v resortih so čisto prikladna teroristična tarča. V tej fazi je treba pač pretehtat cost/benefit oz tveganje/udobje.
Ravno v Sharmu je bil leta 2005 ter. napad z nekaj deset žrtvami. Nekaj let kasneje so na letu iz Sharma na letalo namestili bombo, ki se je aktivirala nad Sinajem.Mi imamo rezerviran Sharm El Sheikh, pa sem zelo v dvomih ali it ali ne.
Okrog 2005 sem bil v Antalyi, pa je tudi tam na letališču enkrat počilo, pa kasneje so bili tudi incidenti v Tuniziji, pa sem bil vseeno 2x dol. Tole zdaj je pa vseeno malo bolj resno, tudi na strani ministrstva odsvetujejo potovanje v Egipt, razen v te turistične kraje, šment le zakaj, verjetno ker imajo agencije že polne čarterske lete, vsaj mislim si tako.Ravno v Sharmu je bil leta 2005 ter. napad z nekaj deset žrtvami. Nekaj let kasneje so na letu iz Sharma na letalo namestili bombo, ki se je aktivirala nad Sinajem.
Drugače nevarno je marsikatero mesto v Evropi..
A si ti vedno zoprn ali samo danes? Potem bo pa kot v koroni, ko je moral Šter skoraj lastnoročno državljane iz vukojebin domov spravljat.
Sicer ti želim lep dopust, ampak ....... pa itak bi bili v resortu...,
...occurred at the tourist resort...