Varna vožnja s traktorjem (izpit za traktor)

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Ni ravno za na vroči asfalt a vseeno bom tukaj vprašal. A kdo mogoče ve kje je na voljo kakšna "skrajšana" verzija varne vožnje s traktorjem, ker v naših koncih je 4-5 dni tečaja, baje je bilo v Škofji Loki to izvedeno v enem dnevu a sem ravno klical in je sedaj v dveh dneh...Vem, da se izve precej glede varnosti na teh tečajih a je čas tisti, ki me preganja...

Lp Primoz
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Lani sem bil v Postojni (srednja šola za ???), 2 popoldneva predavanj (torek, sreda) in test (pisno in po potrebi za glupe še ustni zagovor), nato je bilo treba še enkrat popoldne prit (četrtek ALI petek) na praktično vožnjo (en kratek izketek s prikolico gor v en klanček, obrnit, nazaj dol po klančku). Da bi pa kje imel kakšno skrajšano varinato se pa ne spomnim.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
@patriot
Tečaj varne vožnje s traktorjem moraš opraviti tudi če imaš B, C, D izpit opravljen. To je pogoj za pridobitev vozniške za traktor.
Teli izpiti se zdaj masovno delajo, ker brez izpita ne moreš registrirat traktorja nase kot uporabnik vozila.
Da ti vidiš frke, ko so na lokalnih tehničnih prišle stare mame kot lastnice po 1.7.2011 podaljšat registracijo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Tečaj varne vožnje s traktorjem moraš opraviti tudi če imaš B, C, D izpit opravljen. To je pogoj za pridobitev vozniške za traktor.

Od kdaj to velja?

Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Teli izpiti se zdaj masovno delajo, ker brez izpita ne moreš registrirat traktorja nase kot uporabnik vozila.

Lahko, če veš kako.
evil.gif

Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Da ti vidiš frke, ko so na lokalnih tehničnih prišle stare mame kot lastnice po 1.7.2011 podaljšat registracijo.

Še večje frke so bile, ko so imeli avtomobile pisane na (mladoletne) otroke.
evil.gif

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Super! Hvala vsem za informacije. Se kesam, ker nisem takoj po opravljenem izpitu za avto sel delat se tega a euforija itd...:) bom pa sedaj na "stara" leta delal :)

Cudno pa to, da so sedaj naredili vsi vec dnevne tecaje, ker 2 sodelavca sta sla delat v Skofjo Loko (pred par meseci) in so naredili vse v enem popoldnevu....

Lp Primoz

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Mislim da z lanskimi novimi zakoni ne mores vec biti lastnik ce nimas vozniskega za to kategorijo. Tudi pri avtu je tako se mi zdi.
Sicer pa mislim da sem v ihanu na gasilskem videl reklamo, nimam pa pojma kdo izvaja. Datum pa mislim da zacetek junija.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Še vedno si lastnik, dodatno je v prometnem vpisan uporabnik vozila z izpitom, kateremu inkasantje potem pošiljajo morebitne kazni za prekrške.

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Bemu, še dobro da sem šel to delat kot froc. Se mi zdi, da sem bil zadnja generacija brez vožnje. Isto za motor: 8 urc in je bilo fertik. Se spomnim pametnjakoviče, ko so mi govoril kaj ti bo to, mečeš denar čez okno. No, ko so v zrelih letih šli oni delat so plačali ene 4x več kot jaz
smile-1.gif
.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Primoz pravi:
Cudno pa to, da so sedaj naredili vsi vec dnevne tecaje, ker 2 sodelavca sta sla delat v Skofjo Loko (pred par meseci) in so naredili vse v enem popoldnevu....

Lp Primoz
Jaz sem ga na obali marca tudi naredil v dobrih treh urah...mal predavanja, skupinsko reševanje izpita iz teorije, čez tri dni položnica za 250eur in izpit je bil opravljen
smile-1.gif
Je ta tudi tukaj bla kr velika udeležba predvsem zato, ker so policaji začeli po njivah preverjat kdo ima vozniško

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Ma jaz sem ga delov ene 7 let nazaj (ravno za B sem izpit naredil), pa mi ni bilo treba vozit. Samo predavanja in test, pa je bil izpit moj.

Podobne teme