Varjenje izpušnega kolektorja

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Je smiselno samo moraš dobiti "starega mojstra"
smile-1.gif

Pred leti ga mi je varil sedaj že pokojni dolgoletni varilec in ga je najprej segrel in nato zavaril z posebno elektrodo. Na koncu ga je zasul z vročim pepelom in tam pustil dva dni. Zdržal je "do konca" - cca. dve leti potem sem se od avta poslovil.
Tudi primež mi je zavaril na isti način in še drži čeprav kdaj močneje zapoje kladivo na njemu
wink-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
Stari Račič na Vodmatu je vse znal. Mlajši še ni tako dober, se pa uči. Priporočam!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Stari Račič na Vodmatu je vse znal.

Legenda.
cheer.gif

Prvič ob obisku si bil sicer totalno šokiran (če te niso opozorili) potem si si večkrat navdušeno ogledal film Ko to tamo pjeva (in podobne
aplauz.gif
).

(predno si uspel zlesti iz avta..če sploh, da bi mu povedal kaj te matra, je že vpil 'Vozi!'
hysterical-1.gif
. Maska za varjenje...kaj je že to?)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Stari Račič na Vodmatu je vse znal. Mlajši še ni tako dober, se pa uči. Priporočam!

Tale ta mlad se mi zdi da ratuje malo pohlepen, brez racunov ti ze za par pikov racuna 10eur, da pa odreze 20cm cevi in ju na obeh straneh privari pa takoj 20eur.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jutri ne bo švasal. Bo imel pomembne obiske aka DURS.

Ja kdo mu je pa zagodel? Ker ce bo se ddv na storitev daju pa vec nevrjamem v konkurencnost

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.132
96
48
Meni je pred leti švasal gus nek kovač v Vodicam, tam blizu občine, ne vem več točno. Držalo je, pa drago tudi ni bilo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A lahko ta post prosim izbrišeš.

Po drugi strani pa razmisljam da sploh nebi bilo slabo dobit racuna ,bi vrjetno se ceneje delal. Laus je za varjenje dveh vencov al ka j je tist na stiku plus montaza celega izpuha racunal 40eur, potem takem je tale nas racic mlajsi res predrag.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
ne ti men šlosar. Švasat sploh ne znam, ker tudi ne rabim znat
sploh pa zakaj si ne poiščeš drug kolektor, sam menda nimaš take redkosti da starih delov sploh ni

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Ena najbolj nehvaležnih stvari je varjenje "gusastega" izpušnega kolektorja. Ponavadi je vse skupaj tako zažgano od izpušnih plinov, da je poršinska struktura materiala čisto porušena.
Kot bi zabijal novo letev v gnil špirovc na strehi.
Če se le da, se vsakdo od varilcev tej uslugi ogne v velikem loku. Tisti, ki je iz "foha", že ve o čem govorim.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
sploh pa zakaj si ne poiščeš drug kolektor, sam menda nimaš take redkosti da starih delov sploh ni
Kako ne znaš švast? še jaz znam, no za silo, pa nisem šlosar
tongue-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
tongue-1.gif

Za svasarije pa take zadeve je Varilski institut v Ljubljani. Nevem pa kako je s kolektorjem, znat morajo sigurno.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
tongue-1.gif

Za svasarije pa take zadeve je Varilski institut v Ljubljani. Nevem pa kako je s kolektorjem, znat morajo sigurno.

Znajo že, samo bo pri zlatarju ceneje
frown-1.gif